Avi Compact: Cererea pentru aparatele de aer condiţionat a crescut de cinci ori în prima lună de vară

F.D.
Companii / 22 iulie

Avi Compact: Cererea pentru aparatele de aer condiţionat a crescut de cinci ori în prima lună de vară

Pe fondul caniculei şi a disconfortului termic înregistrat în ultima perioadă, Avi Compact raportează pentru luna iunie o creştere de cinci ori a vânzărilor pentru sistemele de climatizare, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Rata medie estimată de creştere a vânzărilor de echipamente de climatizare pentru piaţa europeană este de 6%, conform unui comunicat de presă al Avi Compact.

Potrivit sursei citate, sectorul rezidenţial a contribuit cu cea mai mare cerere de sisteme de climatizare în luna iunie, atât prin înlocuirea aparatelor de climatizare vechi, neperformante, cât şi prin dotarea locuinţelor noi.

"Timpii de aşteptare pentru montaj sunt de 10-14 zile. Avi Compact a menţinut preţurile pentru aparatele de climatizare la nivelul anului trecut, crescând uşor costul manoperei pe fondul eliminării facilităţilor fiscale din construcţii si creşterii inflaţiei. Majoritatea utilizatorilor optează pentru montarea unui aparat de aer condiţionat în fiecare camera, 75% dintre cumpărători alegând aparatele de 9.000 de BTU. Sunt preferate brandurile de top, cu aparate din gama medie de preţ şi cu sisteme WIFI încorporate", explică Marian Pandele, Director Executiv Avi Compact.

Cele mai mari vânzări pentru aparatele de aer condiţionat din segmentul rezidenţial s-au înregistrat în Bucureşti, Ilfov şi Constanţa.

Sectorul corporate a contribuit cu 60% la realizarea cifrei de afaceri Avi Compact din prima jumătate a lui 2024, iar cererea a fost constantă în prima jumătate a anului. Majoritatea echipamentelor montate sunt dotate cu sisteme de monitorizare la distanţă, astfel încât numărul intervenţiilor in situ a scăzut cu circa 50%.

"Protejarea mediului înconjurător şi reducerea emisiilor de CO2 este parte din standardele de activitate Avi Compact. Începând din acest an oferim soluţii complete de demontare a instalaţiilor vechi, reciclarea echipamentelor, recuperarea şi reciclarea freonului vechi şi instalarea echipamentelor noi. În prima jumătate a anului am reciclat peste 20.000 de kg de echipamente, si estimam dublarea cantităţii până la finalul anului.", spune Florin Rădulescu, Fondator Avi Compact.

Avi Compact derulează în aceste zile un proiect în premieră, cu echipamente Daikin, ce presupune înlocuirea sistemelor VRV pentru o clădire de birouri P+14 din sectorul 1 al Capitalei. Freonul vechi, aproximativ 3000 de kg, este filtrat şi recuperat, urmând să fie trimis în fabrica pentru a fi testat şi reintrodus ïn procesul de fabricare. La nivel global, 8,5% din problemele climatice sunt datorate hidrofluorocarburilor nerecuperate folosite pentru sistemele de climatizare din zona comercială şi industrială.

Alţi clienţi corporate Avi Compact sunt sediul Sanador, un complex turistic deschis în această vară la Gura Portiţei, fabrica George Fischer Casting Solutions din Piteşti, spaţiile de depozitare CTP, mai multe clădiri de birouri din Bucureşti şi Cluj.

Avi Compact estimează o creştere de 10% a cifrei de afaceri pentru acest an.

Piaţa de aer condiţionat din România este estimată în anul 2024 la peste 90 mil euro, cu aproximativ 250.000 de unităţi noi vândute.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb