Avocaţii recomandă negocierea între părţi pentru evitarea insolvenţei

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 14 octombrie 2010

Avocaţii recomandă negocierea între părţi pentru evitarea insolvenţei

Casa de avocatură Dănilă, Petre&Asociaţii, specializată în cazuri de insolvenţă, a soluţionat în cursul acestui an, prin negocierile purtate de către părţi, aproximativ 50 de dosare, evitând astfel deschiderea procedurii de insolvenţă, potrivit unui comunicat al companiei.

"Spre deosebire de anul trecut, în 2010 am observat o creştere a numărului creditorilor care au înţeles că există şi alte modalităţi de acoperire a creanţelor decât cele ale înregistrării de cereri de insolvenţă împotriva debitorilor lor şi că uneori acestea sunt mai eficiente şi în favoarea lor", spune Nicoleta Grama, partener Dănilă, Petre&Asociaţii.

Domnia sa a mai adăugat: "Dintre firmele cărora le-am oferit asistenţă juridică, fie în calitate de creditori, fie de debitori, putem preciza că până la acest moment în circa 27% dintre dosarele de care ne-am ocupat, clienţii noştri şi-au rezolvat situaţia litigioasă fie prin recuperarea efectivă a creanţei, fie prin preluarea debitelor de către alte societăţi agreate".

Casa de avocatură anticipează o menţinere a trendului negativ în privinţa numărului de dosare noi de insolvenţă, dar în acelaşi timp un trend ascendent pe numărul de negocieri între creditori şi debitori.

"Chiar dacă în 2010 cazurile de insolvenţă au scăzut cu 20% faţă de anul trecut, observăm o creştere a cazurilor de concordat preventiv sau de negociere. Acest fapt se datorează perioadelor lungi de soluţionare a procedurilor de insolvenţă. Durata depinde de situaţia debitorului, de buna sa credinţă şi disponibilitatea de cooperare, cât şi de poziţia creditorilor. În general, durata variază între 3 şi 5 ani. Pot exista situaţii în care procedura să se finalizeze mult mai repede: fie când debitorul este cooperant, fie când nu sunt mulţi creditori şi exis-tă şanse efective de recuperare a creanţelor şi reintrare a debitorului în circuitul comercial", aprecieză Nicoleta Grama.

Avocaţii recomandă creditorilor o atitudine proactivă, în sensul luării de măsuri concrete şi rapide în cazul neîndeplinirii obligaţiilor de plată scadente. Înregistrarea unei cereri de insolvenţă imediat ce legea permite acest lucru nu este întotdeauna cea mai bună soluţie, ci trebuie epuizate toate mijloacele legale de recuperare a creanţelor înainte de a se apela la insolvenţă.

Casa de avocatură Dănilă, Petre&Asociaţii are în portofoliu peste 400 de cazuri de insolvenţă, reprezentând 25% din numărul total de dosare din portofoliu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb