Avocatul Mona Muşat a investit 2,5 milioane euro într-o şcoală privată

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 4 septembrie 2014

Avocatul Mona Muşat a investit 2,5 milioane euro într-o şcoală privată

Mona Muşat, Managing Partner în cadrul casei de avocatură "Muşat & Asociaţii", a investit peste 2,5 milioane de euro în construirea Şcolii gimnaziale private Aletheea, situată în nordul Bucureştiului.

Sursele de finanţare au fost, în mare parte, surse proprii, acestea fiind completate cu o finanţare obţinută de la bancă, potrivit doamnei Muşat.

Cu o capacitate de 320 de elevi, instituţia de învăţământ îşi propune să ofere o vastă paletă de discipline în afara ariei curriculare, colaborând, în acest sens, cu o serie de parteneri din variate domenii, de la ecologie până la educaţie financiară şi scrimă.

Pentru anul în curs, s-au înscris în jur de 35 de elevi, fondatorii şcolii propunându-şi să dubleze anual numărul şcolarilor, după cum ne-a declarat Mona Muşat, subliniind că fiecare clasă este proiectată pentru un număr de 16-18 elevi.

Referitor la amortizarea investiţiei, domnia sa ne-a precizat: "În domeniul educaţional este mai greu să estimăm în cât timp am putea amortiza investiţia. Prioritar este să ne facem cunoscuţi şi să ocupăm locurile libere cât mai repede".

În noua şcoală din nordul Bucureştiului, vor activa în jur de 30 de cadre didactice, la care se adaugă profesionişti din zona non-formală a educaţiei.

Mona Muşat ne-a declarat: "Unii dintre profesori sunt oameni care vin din sistemul învăţământului de stat, alţii care nu s-au mai regăsit profesional în sistemul public de învăţământ, unii au lucrat împreună în alte proiecte şi programe - oameni compatibili profesional şi afectiv. Cu toţii sunt disponibili să se bată şi să câştige «lupta cu inerţia» din sistemul de educaţie românesc".

Taxa şcolară este în marja pieţei, ne-a declarat domnia sa, adăugând că aceasta se va ridica, începând cu viitorul an şcolar, la circa 600 de euro lunar, la care se adaugă preţul serviciilor de transport (în prezent sunt purtate negocieri cu doi operatori de transport pentru a fi identificată cea mai convenabilă ofertă) şi de masă (100 de euro). De asemenea, unele dintre opţionale vor fi contra-cost.

Întrebată de ce a ales domeniul educaţional pentru a dezvolta o investiţie, Mona Muşat ne-a declarat: "Toţi avocaţii investesc în imobiliare, în restaurante, în spa-uri, în hoteluri... De ce să nu fie un avocat care să investească în educaţie? Proiectul meu are legătură cu ceea ce eu fac, pentru că noi, la rândul nostru, suntem o şcoală de avocaţi. Îmi plac copiii, am şi eu un copil, avem profesori în familie, deci nu mi-a fost foarte greu să mă orientez către acest proiect".

Avocatul îi sfătuieşte pe părinţi, "din calitatea de mamă", ca în momentul în care sunt puşi în postura de a lua o decizie în privinţa educaţiei copiilor să facă o analiză foarte atentă a pieţei şi să ia o decizie în cunoştinţă de cauză, "întrucât debutul copiilor în domeniul educaţiei este extrem de important".

Mihai Stamatescu: "Foarte mulţi profesori s-au deprofesionalizat"

Educaţia de astăzi este deficitară din pricina faptului că ne lipsesc oamenii profesionişti, de calitate, foarte mulţi profesori deprofesionalizându-se din mai multe motive, este de părere profesorul de istorie Mihai Stamatescu, directorul adjunct al Şcolii Aletheea.

Domnia sa ne-a precizat: "Ne lipseşte atitudinea pozitivă şi deschisă faţă de copii, aceştia din urmă ajungând, la un moment dat, imaginea noastră şi a societăţii în ansamblul ei".

Despre instituţia de învăţământ în care urmează să predea din data de 8 septembrie, domnul Stamatescu ne-a declarat: "Filozofia acestei şcoli se sprijină pe patru valori fundamentale - adevăr, frumos, bine şi libertate - şi tot ceea ce se întâmplă în şcoală se află sub pălăria acestora".

Potrivit lui Mihai Stamatescu, acest lucru înseamnă existenţa unui set de proiecte la nivelul şcolii, transpuse la fiecare clasă, actul educaţional fiind personalizat la nivelul copilului: "Matematica şi româna nu vor mai însemna ceea ce ştim noi că ar putea să însemne, ci vor fi egale din punct de vedere al importanţei şi contribuţiei la dezvoltarea copilului cu artele plastice, muzica, educaţia fizică etc. Niciuna dintre disciplinele care participă la formarea unui copil nu este mai importantă decât alta".

Filozofia didactică de bază este constructivismul, la Şcoala Aletheea, educaţia pornind din lumea reală, mai adaugă profesorul de istorie: "Realitatea este observată şi cunoscută şi din această lume ne extragem tot ceea ce înseamnă teorie şi facem şi matematică, şi fizică, şi chimie şi toate celelalte discipline".

Referitor la cursurile opţionale, domnia sa ne-a specificat faptul că acestea vor fi derulate în cadrul parteneriatelor menţionate mai sus, elevii putând alege între scrimă, arte marţiale, ecologie, modelaj, arhitectură, teatru, viaţă socială, muzică, educaţie antreprenorială, diverse limbi străine şi diferite sporturi. "Toate acestea sunt integrate în viziunea a ceea ce înseamnă educaţie şi realitate", potrivit directorului adjunct, care susţine că elevii sunt la vârsta la care învaţă să se bucure de aceste lucruri şi, de aceea, respectivele discipline sunt la nivelul la care pot fi percepute de către copii.

Mihai Stamatescu ne-a mai spus: "Activitatea o vom începe la ora 8.30, cu întâlnirea de dimineaţă care durează până la 9.00 şi care înseamnă reintroducerea copilului în atmosfera şcolii - ne încărcăm cu energie, ne simţim bine împreună şi intrăm în clasă cu zâmbetul pe buze. Urmează patru ore de curs, de 45 de minute, masa de prânz şi alte patru ore de consolidare a ceea ce s-a întâmplat la curs, după care cluburi, programe opţionale, până la ora 17.00, dar cine doreşte să rămână şi după program, acest lucru este posibil până în jurul orei 19.00 sau chiar mai mult. Rămânem la dispoziţia copiilor atâta vreme cât ei se simt bine aici. Când s-au plictisit, înseamnă că noi avem o problemă".

Unul dintre parteneriatele şcolii este încheiat cu solistul şi dansatorul Eduard CRBL, pentru un curs de street dance. Întrebat cum îi va aborda pe micuţii elevi pentru ca aceştia să aprecieze orele de istorie cel puţin la fel de mult ca pe cele care vor fi coordonate de CRBL, profesorul Stamatescu ne-a spus încrezător, făcând şi un spirit de glumă: "Fiecare dintre noi are proiectul său personal. Istoria înseamnă, pentru mine, o disciplină deschisă, cu oameni, nu doar cu cifre, împăraţi şi domnitori. Dacă elevii vor înţelege că istoria este un loc frumos în care să te întorci, că în trecut găseşti drame, dar şi bucurie şi frumuseţe, cu siguranţă CRBL va avea probleme".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb