BACALAUREAT 2021: 63 de elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă

G.B
Miscellanea / 28 iunie 2021

63 de elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă

Peste 3.600 de elevi înscrişi la Bacalaureat 2021 nu s-au prezentat la prima probă scrisă, iar 63 de candidaţi au fost eliminaţi pentru "tentativă de fraudă" de la examenul de Limba şi literatura română care s-a desfăşurat astăzi, informează Ministerul Educaţiei, potrivit Digi24.

Prezenţa la prima probă a examenului de Bacalaureat 2021 a fost de 97% pe ţară, lipsind 3.618 candidaţi dintre cei 121.488 înscrişi.

"La prima probă scrisă a examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Limba şi literatura română), desfăşurată astăzi, 28 iunie, au fost prezenţi 117.807 candidaţi (97% din totalul candidaţilor înscrişi pentru susţinerea acestei probe: 121.488). Nu s-au prezentat 3.618 candidaţi. Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 63 de candidaţi", informează Ministerul Educaţiei.

Elevii eliminaţi pentru tentativă de fraudă nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

De altfel, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, avertiza, duminică seara, la Digi24, că în sălile de examen elevii nu au voie să aibă asupra lor telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care să permită conectarea la internet.

"Este o regulă foarte clară şi nerespectarea ei duce la eliminarea din examen a candidatului. Odată ajunşi în această situaţie, nu există posibilitatea recunoaşterii în sesiunile următoare a notelor de la probele eventual promovate anterior şi de asemenea, aceşti elevi eliminaţi din examen nu se mai pot înscrie la următoarele două sesiuni de bacalaureat", a reamintit ministrul educaţiei care sunt regulile pentru examenul de bacalaureat.

Promoţia curentă este mai mică numeric decât cea de anul trecut şi deja numai 77 la sută dintre elevii care au absolvit anul acesta s-au înscris la examenul de bacalaureat, faţă de 83 la sută în 2020. Cauzele acestei situaţii sunt generate "în mod clar" de criza sanitară, în care elevii s-au îndepărtat de şcoală şi au avut apoi dificultăţi în a relua contactul cu şcoala, consideră ministrul Sorin Cîmpeanu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Tinerii frumosi si liberi,multi etau prin Piata Victoriei

    Bravo baieti. Trebuie sa intrati in politica, veti ajunge sus!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb