Bacalaureatul a fost promovat de 86.794 de elevi

Ziarul BURSA #Cultură / 9 iulie 2019

Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele examenului de bacalaureat, înainte de contestaţii. Vestea bună este că 177 de elevi au reuşit să obţină media 10, veste mai puţin bună este că nu s-a înregistrat o creştere semnificativă la nivelul promovabilităţii, aceasta menţinându-se la aproximativ acelaşi palier ca anul trecut.

Potrivit primelor rezultate, 86.794 de elevi (67,2%) au obţinut medii de 6 sau mai mari, în timp ce 8.100 de elevi au medii cuprinse între 5 şi 5.99. 

Elevii nemulţumiţi au putut depune ieri contestaţii, acestea urmând să fie soluţionate între 9 şi 12 iulie, afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a comentat rezultatele din acest an: "Procentul de promovare este aproximativ similar cu cel de anul trecut, să spunem că sunt rezultate parţiale, elevii au dreptul la contestaţii, (...) rezultatele se mai pot schimba. 177 de elevi au luat media 10,00, ceea ce este spre mulţumirea noastră, spre lauda lor şi spre mulţumirea părinţilor. Au fost 136.000 de elevi înscrişi, aproximativ, s-au prezentat 129.000 - deci primul semnal de alarmă este ce s-a întâmplat cu cei 6.000 de elevi, care au fost motivele pentru care nu s-au prezentat la examen. 84 de elevi au fost scoşi din examen, un număr exagerat de mare, pentru că ştiau că pedeapsa este destul de drastică - doi ani nu se mai pot apropia de examenul de Bacalaureat. A fost tentativă de fraudă. În acelaşi timp, aş vrea să remarc judeţele care au obţinut peste media naţională şi anume Clujul - aproape 81%, Iaşiul - 76%, Bacăul - 75% şi între 70 şi 75% se plasează Sibiu, Galaţi, Braşov şi Bucureşti. La polul celălalt, cu rezultatele cele mai slabe, plasăm, din păcate, Ilfovul, cu 38%, Giurgiu - 47%, Harghita - 50%". Ministrul Educaţiei a amintit că a primit în această perioadă, pe telefonul personal, sute de mesaje de la elevii care au fost implicaţi în acest examen şi care au invocat dificultatea subiectelor: "Dar un subiect este uşor dacă ai învăţat, dacă te-ai pregătit. Examenul de Bac nu se poate pregăti cu o săptămână sau două înainte de susţinerea probelor, ci se pregăteşte în toţi anii de liceu. Acesta este mesajul meu pentru elevi. Sigur, şi şcoala trebuie să facă mai mult şi să fie mai atentă, pentru că mai mulţi elevi spuneau că unele subiecte n-au fost tratate de profesorii lor şi trebuie să vedem de ce nu s-a respectat programa şcolară. Dar întotdeauna există căi de a îmbunătăţi".

Conform situaţiei prezentate de Ministerul Educaţiei, 136.087de candidaţi din toate promoţiile (116.316 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.771 de candidaţi din promoţiile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat 2019 în prima sesiune. În 2018, rata de promovare înainte de contestaţii, incluzând şi elevii care au provenit din promoţiile anterioare, a fost de 67,7%.  Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb