Baconschi: Cerem ca subiectul Schengen să nu fie amestecat cu speculaţii economice

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 12 ianuarie 2011

România solicită ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pe Justiţie şi subiectul aderării la Spaţiul Schengen să nu fie amestecate cu speculaţiile economice, a declarat, ieri, ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Întrebat dacă ţara noastră ia în calcul să accepte unele concesii economice în procesul de aderare la Schengen, în contextul declaraţiilor făcute de Traian Băsescu, potrivit cărora nu va mai accepta măsuri ca cele din perioada Guvernului Năstase, Baconschi a declarat, citat de Mediafax: "Asta şi cerem: să nu fie amestecate planurile. Să nu fie amestecat MCV cu Schengen, să nu fie amestecat MCV sau Schengen cu toate aceste speculaţii economice".

Ministrul de Externe a mai apreciat că toate aspectele economice care au fost invocate nu au relevanţă în ceea ce priveşte dosarul Schengen: "Nu are sens să privim mintal România ca fiind în afara pieţei interne şi gata să facă, de pe o poziţie diferită, concesii economice. Nu suntem în negocierea unui liber schimb cu UE. Suntem membri deplini ai UE şi asta de aproape cinci ani".

Baconschi a afirmat că, astfel, ţara noastră cere corectitudine în evaluarea sa pentru aderarea la Spaţiul Schengen, întrucât şi-a asumat "cu deplină res-ponsabilitate" acest obiectiv şi a depus eforturi consistente pentru securizarea frontierei externe a UE. Ministrul a declarat: "România ar trebui evaluată în mod corect, potrivit aceloraşi reguli care au fost aplicate statelor care au aderat anterior la Spaţiul Schengen. Ceea ce cerem noi este corectitudine. Avem încredere în continuarea sprijinului preşedinţiei ungare în această privinţă". Ministrul de Externe a mai precizat că România şi Bulgaria sunt cuplate în procesul de aderare la Spaţiul Schengen şi că, în acest moment, Bucureştiul nu ia în calcul o eventuală separare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb