Banca Centrală a Italiei se aşteaptă la o creştere de 5,1% a economiei în acest an

G.B
Internaţional / 16 iulie 2021

Banca Centrală a Italiei se aşteaptă la o creştere de 5,1% a economiei în acest an

Banca Centrală a Italiei a previzionat astăzi că economia ţării va creşte cu 5,1% în 2021 şi cu 4,4% în 2022, înregistrând o redresare susţinută, după declinul record provocat anul trecut de pandemia de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters, citată de Agerpres.

În buletinul său economic trimestrial, Banca Centrală a Italiei a estimat că a treia economie a zonei euro a crescut cu peste 1% în trimestrul doi din 2021, comparativ cu precedentele trei luni.

Datele preliminare privind PIB-ul Italiei în trimestrul doi din 2021 vor fi publicate de Institutul Naţional de Statistică (Istat) în 30 iulie.

Rata inflaţiei în Italia va rămâne scăzută în următorii trei ani, situându-se la 1,5% în 2021, la 1,3% în 2022 şi tot 1,3% în 2023. De asemenea, rata şomajului ar urma să ajungă la 10,5% anul acesta, urmând să scadă gradual, la 10,3% în 2022 şi 9,9% în 2023, prognozează Banca Centrală

Conform datelor Istat, economia italiană a înregistrat o scădere de 8,9% anul trecut, cel mai sever declin de la Al Doilea Război Mondial.

Luna trecută, premierul Mario Draghi a anunţat că a ajuns la un acord cu Comisia Europeană pentru Planul de Redresare şi Rezilienţă (PNNR), în valoare de 222,1 miliarde de euro, din care 191,5 miliarde din fondul european de redresare post-pandemie şi 30,6 miliarde resurse proprii.

Italia este principala beneficiară a planului UE de redresare post-pandemie ce are la bază fondul 'NextGenerationEU' în valoare de cel mult 800 de miliarde de euro (în preţuri curente, respectiv 750 de miliarde de euro în preţuri constante din 2018) care va fi constituit din împrumuturi contractate de Comisia Europeană pe pieţele financiare. Din acest fond, statele membre vor accesa granturi şi împrumuturi pentru reforme şi investiţii cuprinse în planurile naţionale de redresare şi rezilienţă (PNRR) ce trebuie să fie aprobate de Executivul comunitar şi să cuprindă în principal investiţii în tranziţia ecologică şi sectorul digital, pentru care trebuie alocate cel puţin 37% şi, respectiv, 20%, din sumele prevăzute în PNRR.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. In intervalul 23 septembrie 2021 - 20 martie 2022, sub obladuirea si coordonarea teroristului mondial Klaus Schwab (WEF - World Economic Forum) care ar merita ucis si nimeni nu i-ar simti lipsa (!) ... vor aparea atacuri din partea unor asa zise grupuri de hackeri foaaaaarte periculosi asupra infractructurii cibernetice mondiale de telecomunicatii.

    Impactul va fi resimtit la nivel de : cai si fluxuri de aprovizionare, fluxuri financiare nationale si internationale, comert global, comunicatii militare (!), etc....  

    Pe plan local BNR trebuie sa se asigure URGENTISSIMO ca: 

    a. are rezerve de cash pentru a distribui repede si eficient bancilor locale (va fi un soc pe retragerea depozitelor cand o sa apara problemele respective) 

    b. toate bancile au sisteme alternative functionale la sistemele de plati locale (transfond, safir - pt titluri de stat, swift, sepa, etc) si ca personalul Platilor e pe deplin instruit sa faca fata unei situatii DE MAI MULTE SAPTAMANI (2-3) de cadere a infrastructurii electronice de plati 

    c. toate bancile si-au instruit personalul din front-office / sucursale sa trateze eficient si cu rabdare toate situatiile care vor aparea in contactul fata-in-fata cu clientii nervosi 

    d. toate bancile au planuri eficiente de alimentare MASIVA a retelelor de atm-uri (vor fi retrageri semnificative - cand e un soc de genul asta toti alearga in cash) 

    etc... stiu cei de la BNR la ce sa se mai gandeasca.  

    Important e ca am punctat riscul emergent: caderea infrastructurii cibernetice de telecomunicatii (internet).  

    Romanii sa aiba rezerve de cash (cam cat consuma ei intr-o luna) pentru 2-3 luni. Cam asa. Si in moneda locala ... nu euro sau usd... pentru ca daca pica netul degeaba te vei duce la casa de schimb ca nu o sa iti schimbe nimeni valuta fara sa stie cotatiile in timp real. Deci lei in cash! Pentru 2-3 luni!  

    - - - 

    Nu stiu exact ce institutie ar trebui sa se ocupe de asta (CERT-Ro? STS?) dar ar trebui sa fie imaginat si pusa in realitate, pusa in executie o retea interna de telecomunicatii electronice de tip internet dar cu utilizare locala limitata in caz de cadere a internetului ca retea globala (o structura de tip "intranet la nivel national"). Poate exista si nu stiu eu de ea. Desi eu stiu ca nu exista ...  

    Pregatiti-va pentru o viata care din senin, pentru o durata de zile /saptamani .... e fara pic de internet! :D  

    ...back to old times! :D  

    p.s. In Romania ne mai descurcam noi ...dar prin vest... vaaai de capul lor.... intregi retele vaste de servicii vor cadea.

    p.p.s. E clar ca tampitii care se joaca cu crypto-n praf vor avea socul vietii lor... e clara chestia asta , nu ?  

    1. Un astfel de crah cibernetic de durata are avantajul că topește accelerat bani stocați in saltele, probabil ăsta e planul, aducerea oamenilor la sapa de lemn pentru ca ei sa se închine Fiarei.

      pana la topirea cashului din saltele ... se va topi toata economia .... mai rapid decat crezi!

      de fapt cashul din saltele se va topi cel mai lent... fata de crypto, burse, etc 

      dar da, cu planul ai nimerit-o... tinta e saracirea pentru sclavizare a oamenilor 

      cum e ex-bankstere, ai revenit sa-i faci propaganda ascunsa lui Schwab, infatisandu-l ca pe un atotputernic? sperii populatzia ca sa-shi scoata banii din banci? dupa care apare, mult mai ascuns, kkciosu' ala cu Fiara, exclus in shuturi de catre Make, pe buna dreptate!

      pandele ,

      in ultimile 20-30 de comentarii primite de mine din partea ta ai venit doar cu atacuri .  

      care e problema ta exact?

      vezi-ti ma de viata.  

    In timp ce scrui acest coment am zis sa intru indatele bancii centrale din Italia!

    Hai sa vedem ce zice, ce a fost si ce o sa fie real: 

    Ce a fost: cazatura in termeni reali a Italiei din 2007 pana astazi 

    Ce au zis atunci: Italia o sa creasca, o sa vina investitorii, o sa "lapte si miere", masini delux cat cuprinde, exituri grozave... etc 

    Ce a urmat: caderea reala pe trend de RGDP! 

    Ce o sa fie: o revenire grea cu soc sever in formele trecute de perpetuare afaceri! 

    Italia trece real prin ruperi de balante tranzactionate vechi si formari de altele noi! 

    Italia trece real prin descentralizare forme vechi de a faceri si formari de altele noi! 

    Cand banca centalaspune ca se asteapta al 5, 1 nu se refera la CRESTERE ci la revenire in raport cu varsarea de lichiditate in piata. 

    GDPul procentual o sa descreasca pe trend; fapt ce arata clar un ciclu de DEPRESIE in termeni reali pentru ITALIA. 

    Vor migra in 5-10-12 anii oamenii din Italia spre Romania; iar in Italia vor migra altii mai saraci ca Romani, Polonezi, Slovaci, Moldoveni, Rusi ce au muncit pe acolo. 

    Italia trece prin ce a trecut ROMANIA din 1982- pana in 1990 ca pe urma sa stea pe o cadere minim 7-10ani in stagflatie!!! Doar ca nu atat de sever si in socuri politice; chiar daca tentele extremiste / nationaliste se acutizeaza in depresii; ele se pare ca inca sunt diluate de alipirea la ue. Pentru cat tim? Atat timp cat nu vina alt boom de credit - bunastare - extaz ; oamenii se vor lamenta - plange - frusta caci masa monetara nu creste si odata cu ea venitul real stagneaza ca ei sa ofere in termeni reali o productivitate mai mare pe o remuneratie mai mica. 

    Deci Italia in 2021 este cazuta la nivelul din1999!! deci este o mare DEPRESIE acolo!!! 

    Acolo este oportunitate de cumparat active financiare; nu este de mirare ca vor sa "vanda" bursa! 

    Factorul de productivitate a tot cazut de pe platoul atins maxim in 2000 si cv; nici in zilele astea nu au revenit! 

    GDPul nominal se chinuie sa sparga bariera de pe platou dar se pare ca tot scade (sa nu mai vorbim in termeni reali e prabusit). 

    Populatia aflata in campul muncii e cazuta grav in cap din platoul 2013 (unde au participat ca pondere si migranti caci ea cazuse in cap din 2004 ca pe urma sa aibe revenire cu deschiderea ue si pe urma iar cadere). 

    semnat comenturi "cretine" 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb