"Banca Comercială Carpatica", plus de 23,10%

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 26 octombrie 2011

"Banca Comercială Carpatica", plus de 23,10%

Titlurile "Banca Comercială Carpatica" Sibiu (simbol BCC) s-au apreciat cu 23,10%, în perioada 23 septembrie - 24 octombrie, reprezentând cea mai bună opţiune de investiţie.

Directoratul BCC a convocat pentru şase decembrie Adunarea Generală Ordinară şi Extraordinară a Acţionarilor. Pe ordinea de zi a AGOA se numără alegerea unui nou membru al Consiliului de Supraveghere, iar pe ordinea de zi a AGEA este trecută aprobarea modificării Actului Constitutiv şi completarea obiectului de activitate cu o nouă activitate ("Activităţi ale agenţilor şi brokerilor de asigurări - intermediere în asigurări în calitate de agent de asigurare subordonat - bancassurance").

"Banca Comercială Carpatica" şi-a redus pierderea netă, în primul semestru al anului, cu 82,46% faţă de perioada similară a anului 2010, pe fondul reducerii costurilor cu provizioanele cu 81,88%. Astfel, pierderea netă a fost de 18.678 mii lei. Cheltuielile totale au scăzut, în perioada analizată, cu 38%, în timp ce veniturile totale au înregistrat un regres de 25,32%.

Principalii indici bursieri au avut o evoluţie mixtă, în perioada analizată. Indicele BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare şi "Fondul Proprietatea", a înregistrat o scădere de 4,06%. Indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat cu 7,57%. Indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, a urcat cu 3,61%.

La capitolul fonduri de investiţii, "Certinvest BET Index" a adus investitorilor câştiguri de 7,10%.

Tradiţionaliştii care au preferat, pe 23 septembrie, să constituie depozite în euro, la "Banca Comercială Carpatica" şi la "ATE Bank", au obţinut randamente uşoare, de 0,29%. Investitorii care şi-au plasat economiile în depozite în lei, la "Piraeus Bank", au câştigat 0,27%.

Cei care au preferat să-şi ţină banii la ciorap au înregistrat scăderi ale economiilor de 0,37%.

Cotaţia aurului a scăzut cu 6,9% în perioada analizată, BNR afişând un curs de aproximativ 165 lei/gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de 1.664 dolari.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb