BĂNCI CENTRALE: Facebook va fi chestionată privind criptomoneda Libra

I.M.A.
Companii / 21 iunie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Mai multe bănci centrale importante au avertizat Facebook că trebuie să se aştepte la numeroase întrebări din partea autorităţilor de reglementare referitoare la criptomoneda Libra, relatează CNBC.

"Consider că trebuie să mai treacă mult timp înainte ca propunerea Facebook să devină ceva ce vom folosi în mod curect", a afirmat ieri guvernatorul băncii centrale din Australia, Philip Lowe, într-o conferinţă de presă, transmite News.ro.

Acesta a adăugat că sunt multe probleme de reglementare care trebuie rezolvate.

Criptomoneda Libra va fi o monedă virtuală de tipul stablecoin, care este garantată prin active, de obicei prin monede precum dolarul, pentru a se evita instabilitatea care are loc în cazul majorităţii monedelor virtuale. În cazul Facebook, moneda Libra va fi garantată printr-un coş de depozite bancare şi titluri guvernamentale pe termen scurt.

Libra va fi gestionată de un consorţiu mare de firme, de la companii de plăţi precum Visa şi Mastercard, la giganţi ai tehnologiei cum ar fi eBay şi Uber. Moneda ar urma să fie lansată în 2020.

Experţii au spus că, în timp ce proiectul criptomonedei Facebook este un semn bun pentru industria de profil, reglementările ar putea fi un obstacol.

"Pare clar că ceva de tipul acesta poate fi un proiect foarte important din punctul de vedere al reglementărilor", a declarat viceguvernatorul Băncii Angliei, Sam Woods, citat de Reuters.

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, a declarat deja în această săptămână că proiectul criptomonedei Facebook ar trebui să se aştepte "la standarde de reglementare înalte".

Banca centrală din Indonezia a comentat la rândul ei, afirmând că planurile Facebook trebuie să fie analizate, scrie News.ro.

Preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a declarat miercuri că a discutat deja cu Facebook despre Libra. Powell a spus că Fed va avea "aşteptări mari" din partea monedei, legate de siguranţă şi de respectarea legislaţiei în domeniul financiar.

Cea mai cunoscută monedă virtuală din lume, bitcoin, a fost creată cu obiectivul de a elimina instituţiile financiare, dar s-a confruntat cu numeroase întrebări din partea autorităţilor de reglementare pentru că este utilizată în tranzacţii ilegale şi în tranzacţii speculative.

Directorul general al firmei americane de plăţi Global Payments, Jeff Sloan, a spus că supravegherea Libra de către autorităţile de reglementare ar fi un semn binevenit.

"Până la urmă, este important pentru consumatori să aibă încredere în sistemele în care operăm", a afirmat Sloan.

Având în vedere că Facebook colaborează cu companii consacrate, precum Visa şi Mastercard, are avantajul să aibă parteneri care au experienţă în privinţa reglementărilor existente, a adăugat acesta, conform News.ro.

Ca răspuns la îngrijorările legate de reglementări, Facebook a anunţat anterior că aşteaptă cu interes să răspundă întrebărilor factorilor de decizie referitoare la planurile legale de criptomoneda Libra.

Politicieni americani dar şi din alte regiuni ale lumii şi-au exprimat preocuparea legată de proiectul Facebook, iar Comisia bancară din Sanatul SUA a invitat deja Facebook la o audiere pe această temă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb