Bani europeni pentru colectarea deşeurilor din Râşnov

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 22 iulie 2008

Bani europeni pentru colectarea deşeurilor din Râşnov

Consiliul Local Râşnov, în parteneriat cu Consiliul Local Cristian, intenţionează să inves­tească 625.150 de euro pentru dezvoltarea colectării selective de deşeuri prin achiziţionarea de autogunoiere şi containere. Acest proiect urmează să fie finanţat prin fonduri structurale, care vor acoperi finanţarea proiectului în raport de 90% (562.635 de euro).

În urma implementării acestui proiect, ai cărui beneficiari vor fi cei 16.000 de locuitori ai oraşului Râşnov, autorităţile se aşteaptă la o îmbunătăţire a colectării deşeurilor, un nivel crescut de informare şi educare a populaţiei, o creştere a veniturilor din activitatea de salubrizare, creşterea gradului de colecatre a deşeurilor, în special a celor de colectare selectivă, dotarea adecvată a funcţionării unui serviciu de salubrizare la standardele Uniunii Europene. În urma implementării proiectului, vor fi achiziţionate 5.060 de europubele cu care vor fi dotate gospodăriile din localitate, dar şi 100 de instalaţii de compost. Alte 220 de containere vor fi amplasate în zone ale oraşului Râşnov pentru iniţierea colectării selective. Tot din bani europeni vor fi pregătite 15 persoane care să se ocupe de implementarea proiectului.

Prin intermediul proiectului, vor fi achiziţionate trei autogunoiere, personalul urmând să beneficieze de pregătire specifică în exploatarea şi întreţinerea sistemului de gestionare a deşeurilor menajere. Practic, susţin autorităţile locale, va fi urmărită promovarea unei atitudini ecologice responsabile, cantitatea de deşeuri depozitate ilegal urmând să fie redusă la minimum prin amplasarea de eurocontainere în fiecare zonă a oraşului.

Autorităţile au propus o schemă generală de optimizare a gestionării deşeurilor. Aceasta cuprinde colectarea selectivă a deşeurilor la sursă, ceea ce presupune organizarea sistemului de colectare, amenajarea unor puncte de colectare a deşeurilor refolosibile şi dotarea acestor puncte cu containere personalizate, transportul deşeurilor reciclabile de la punctele de colectare la o staţie de sortare sau unităţi economice abilitate să recicleze materiale refolosibile, în timm ce deşeurile nereciclabile vor fi trasportate la staţia de transfer, după care vor fi trimise la depozitul ecologic zonal Braşov sau Făgăraş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb