Bani europeni pentru turism

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 12 mai 2008

Bani europeni pentru turism

Camera de Comerţ şi Indus­trie Braşov a anunţat că a fost lansat apelul de proiecte, pentru Axa 5 a Regio-Programul Operaţional Regional - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, domeniul de intervenţie 5.2. - crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.

În cadrul acestui domeniu, vor fi eligibile proiectele care vizează amenajarea obiectivelor turistice naturale cu potenţial turistic, valorificarea potenţialului turistic montan prin construirea infrastructurii necesare, dezvoltarea turis­mului balnear, reabilitarea, modernizarea şi extinderea structurilor de cazare şi a utilităţilor aferente, precum şi crearea, reabilitarea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităţilor aferente.

Prin acest program operaţional regional vor fi finanţate obiectivele cu potenţial turis­tic care sunt incluse în localităţile din mediul urban, localităţile din mediul rural în care sunt implementate proiecte cu o valoare mai mare de 1.500.000 euro, precum şi în staţiunile turistice balneare, climatice şi balneo-climatice (indiferent dacă sunt localizate în mediul rural sau urban).

Alocarea financiară orientativă pentru acest domeniu, în perioada 2007-2013, este de 330,019 milioane de euro, din care 231,013 milioane euro provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, restul fiind reprezentat de cofinanţarea naţională.

Intensitatea maximă a ajutorului regional în Regiunea de dezvoltare Centru va fi de 50% pentru unităţi administrativ - teritoriale (autorităţi ale administraţiei publice locale), asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară, parteneriate între unităţi administrativ- teritoriale(autorităţi ale administraţiei publice locale), parteneriate între unităţi administrativ- teritoriale (autorităţi ale administraţiei publice locale) şi ONG-uri, de 60% pentru întreprinderi mijlocii din domeniul turismului, şi de 70% pentru întreprinderi mici şi microîntreprinderi din domeniul turismului, unităţi adminis­trativ- teritoriale (autorităţi ale administraţiei publice locale) - care au un buget anual mai mic de 10 milioane de euro şi mai puţin de 5.000 locuitori. Beneficiarii ai acestui program pot fi autorităţile publice locale (singure, în parteneriat cu alte autorităţi publice locale, în parteneriat cu ONG), asociaţii de dezvoltare intercomunitară şi IMM-uri. Durata maximă de implementare a unui proiectelor finanţat în cadrul domeniului de intervenţie nu poate depăşi 31 iulie 2015, în cazul proiect care vizează infrastructura de turism de utilitate publică şi 31 iulie 2012 în cazul proiectelor care vizează infrastructura de turism publică/ privată care intră sub incidenţa regulilor de ajutor de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb