Banii alocaţi bursei de peşte din Tulcea trebuie returnaţi

L.I.
Fonduri Europene / 21 noiembrie 2019

Banii alocaţi bursei de peşte din Tulcea trebuie returnaţi

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat joi că fondurile europene alocate realizării bursei de peşte la Tulcea trebuie returnaţi Uniunii. Cele 14,96 milioane de lei vor fi restituiţi de Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură, din cauza problemelor şi inconsistenţelor descoperite după deschiderea bursei.

Oroş a declarat, într-o conferinţă de presă: "Au făcut la un moment dat, în 22 martie, au inaugurat bursa de peşte. Practic, ce se dorea cu această bursă de peşte? Practic, să se liciteze şi să comercializeze toată producţia piscicolă din Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării. Trebuiau să aibă un sediu, un punct de colectare la Chilia, mijloace de transport şi un sistem informatic. La auditul care a fost făcut de Curtea de Conturi, nu de către noi, s-a constat următoarele: singurele tranzacţii care s-au făcut au fost două tranzacţii în ziua inaugurării. Totul a fost doar pentru acea zi a inaugurării. Apoi, deficienţe grave: punctul de colectare nefuncţional, fără apă, fără nimic, navele de transport nu erau înregistrate şi nu era obţinută nicio autorizaţie esenţială. Alaltăieri (marţi - n.r.) a venit din partea Comisiei, pentru că a fost pe bani europeni, că trebui să înapoiem 14,96 milioane de lei", relatează Agerpres.

Ministrul Agriculturii a cerut Corpului de control pe care îl coordonează să efectueze verificări cu privire la proiectul din Tulcea pentru a afla motivul pentru care investiţia nu a fost fructificată.

Bursa a fost finalizată în anul 2016, deschisă în martie pentru a nu pierde finanţarea UE şi a fost inugurată în luna aprilie a acestui an. Bursa a costat 28 de milioane de lei, a fost un proiect destinat pescarilor din Delta Dunării pentru a creşte profiturile acestora, pentru a favoriza piaţa autohtonă şi pentru a reduce exportul, potrivit ProTV.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu avem noi problema vinzarii de peste intr-un stil civilizat. Prima data bagam banul in buzunar, ne facem o viloaie si mercedes si apoi mai vedem. Deci sa vedem cine se duce acuma la inchisoare si pentru cit daca banii se returneaza de guvern adicatelea din taxele tuturor.

    Mai încercați si cu alte asemenea ,,realizari ,, făcute pentru a se fura banii...încercați si cu stația de apa de la Ceatalchioi si nu numai...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb