BĂNUIT CĂ AR FI BENEFICIAT DE PRESUPUSA MITĂ PRIMITĂ DE SCUTARU Gabriela Firea: "Cariera domnului Predoiu se apropie de final"

Valentin Busuioc
Politică / 4 aprilie 2015

Actualizare 18:10 Plumb îi cere lui Gorghiu o poziţie în cazul lui Predoiu

Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, îi cere copreşedintelui PNL Alina Gorghiu să exprime o poziţie privind situaţia lui Cătălin Predoiu, despre care mass media au relatat că ar fi fost beneficiarul presupusei mite primite de George Scutaru.

Într-un comunicat trimis astăzi redacţiei, Plumb a afirmat: "Dacă românii aşteaptă acum un răspuns la o întrebare, acea întrebare este ce poziţie are PNL faţă de problema finanţării campaniei de la Buzău, în 2008, acolo unde a candidat domnul Cătălin Predoiu. În condiţiile în care domnul Predoiu mai este susţinut ca propunere de premier, doamna Gorghiu şi colegii săi trebuie să dea un răspuns la problema amintită. Dacă, în schimb, se delimitează de domnul Predoiu, să o spună acum. Aceasta este tema zilei".

---

PSD cere astăzi, din nou (prin purtătorul de cuvânt Gabriela Firea), demisia prim-vicepreşedintelui PNL Cătălin Predoiu din funcţiile politice, după ce în presă au apărut informaţii conform cărora ar fi beneficiat, în campania parlamentară din 2008, de presupusa mită primită de George Scutaru.

Gabriela Firea a transmis, într-un comunicat primit de redacţie: "Reacţia obraznică şi hilară pe care Cătălin Predoiu o are cu privire la acuzaţiile care i se aduc, în ceea ce priveşte finanţarea campaniei din 2008, arată faptul că acesta este speriat că i se apropie de final cariera politică. Visul său de a fi premier, oricum unul din start fără mari şanse de realizare, pare că o să fie spulberat de colegii săi din noul PDL. Îl invit din nou pe domnul Predoiu să se retragă din funcţiile politice, în urma acestui scandal. Nu demisii în alb ne interesează pe noi şi opinia publică, ci o demisie a sa reală".

Ieri, fostul consilier prezidenţial George Scutaru a fost pus de DNA sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru spălare de bani şi complicitate la luare de mită, în dosarul preşedintelui suspendat al CJ Buzău, Crtistinel Bîgiu.

Potrivit comunicatului DNA trimis redacţiei, în 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală (denunţător în prezenta cauză) ar fi pretins şi primit de la altcineva aproximativ 1 milion de euro, "cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren aflate pe raza municipiului Buzău".

Din banii primiţi, conform unei înţelegeri anterioare, denunţătorul i-ar fi dat 170.000 de euro lui Scutaru (pe atunci deputat PNL), anchetatorii susţinând că acesta cunoştea exact provenienţa şi modul în care a fost obţinută suma.

"Suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru George-Adrian de la denunţător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008", conchide comunicatul DNA.

Tot ieri, PSD i-a cerut lui Cătălin Predoiu să demisioneze din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi să-şi asume participarea la "o campanie electorală finanţată din corupţie".

În replică, Predoiu a spus: "Am luat la cunoştinţă insinuările calomnioase şi solicitarea obraznică a PSD - Victor Ponta. Le resping categoric. Nu am săvârşit vreodată vreo faptă de corupţie şi nici nu am avut cunoştinţă de vreuna".

Fostul ministru PDL al Justiţiei din guvernul Emil Boc a mai spus că va pleca "pe loc din viaţa publică", dacă va fi declarat suspect într-un dosar de corupţie, cerându-i liderului social-democrat Victor Ponta sa facă un gest similar, având în vedere "campaniile mizerabile" duse de actualul prim-ministru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb