Barroso a solicitat un nou raport pentru ţara noastră

F. A.
Politică / 18 iulie 2012

UPDATE 3: Obiectivele MCV nu au fost atinse

Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Mark Gray, a anunţat că România şi Bulgaria nu şi-au îndeplinit obiectivele MCV, conform raportului, iar închiderea mecanismului depinde de atingerea acestor obiective şi de îndeplinirea tuturor criteriilor stabilite de către Comisie.

Gray a mai precizat că, în cadrul următoarelor rapoarte, cele două ţări vor fi evaluate separat.

------------------------------

UPDATE 2: Corlăţean va forma un grup de lucru care să analizeze raportul CE

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a anunţat că va dispune, astăzi, formarea unui grup de lucru care să analizeze în detaliu raportul prezentat de Comisie şi care să elaboreze un plan de măsuri concrete pentru aplicarea recomandărilor formulate de CE.

Domnia sa a precizat că planul de măsuri va fi redactat prin colaborare între instituţiile implicate.

Totodată, liberalul Tudor Chiuariu a afirmat, astăzi, că aprecierile lui Barroso sunt politice şi nu pot afecta partea tehnică, de care aparţine justiţia. Domnia sa a subliniat că raportul Comisiei este o jignire pentru magistraţii români.

"Prin acest raport politic mecanismul de verificare şi cooperare a devenit o armă împotriva poporului român", a mai precizat liberalul, adăugând: "Domnul Barroso uită cp nu are a se amesteca onorata Curte Constituţională în treburile interne ale Parlamentului, aşa cum nici Parlamentul nu se amestecă în regulile de funcţionare interne ale Curţii. E tot parte a principiului separaţiei puterilor pe care Comisia îl invocă, dar nu înţelege cum să-l aplice".

Chiuariu a mai menţionat că noile generaţii de magistraţi români "au devenit batjocura unor politruci precum Barroso şi Băsescu".

-----------------------------

UPDATE: Ponta îşi asumă punerea în practică a obligaţiilor faţă de UE

Premierul a declarat, astăzi, la puţin timp după conferinţa lui Barroso, că îşi asumă întreaga responsabilitate ca răspunsurile şi obligaţiile faţă de Uniunea Europeană să fie puse în practică, după publicarea raportului Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România şi Bulgaria.

-------------------------

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, astăzi, că premierul Victor Ponta i-a răspuns celor 11 solicitări ale sale, adăugând însă, că evenimentele din ţara noastră au zdruncinat încrederea Comisiei. Barroso a mai precizat că atribuţiile şi competenţele Curţii Constituţionale nu pot fi schimbate peste noapte.

Preşedintele CE a mai declarat că a mai solicitat ca un nou raport să fie realizat până la sfârşitul anului.

Preşedintele Barroso a mai afirmat: "Într-un sistem democratic trebuie garantat echilibrul necesar între puteri. Deşi în ultimii cinci ani s-au înregistrat progrese privind reforma sistemului judiciar şi combaterea corupţiei, aceste progrese au fost puse sub semnul întrebării de evenimentele derulate în ultima lună. Comisia a exprimat preocupări serioase privind statul de drept şi independenţa sistemului judiciar în România. Prim-ministrul Ponta a răspuns acestor preocupări şi a fost de acord să le remedieze rapid. Comisia va monitoriza situaţia pentru a se asigura că angajamentele asumate vor fi respectate. Punerea în aplicare rapidă şi riguroasă a recomandărilor formulate în cadrul MCV va contribui la garantarea unui mediu economic stabil, credibil şi propice investiţiilor, precum şi la reasigurarea pieţelor financiare."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb