Băsescu cere demisia Marianei Câmpeanu şi a Ştefaniei Duminică

V.B.
Politică / 19 februarie 2014

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, astăzi, demisia ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, dacă ştie că soţul domniei sale nu este invalid şi nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate, precum şi revocarea, de către premier, a Ştefaniei Duminică, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, acuzată de plagiat.

"Dacă ştie că soţul dânsei nu este invalid, nu merge în cărucior, nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în categoria întâi de invaliditate, să-şi prezinte demisia, fără să aştepte multe anchete. Este adevărat că dânsul conduce, maşina, se duce să ia copilul de la şcoală... Doamna ministru să-şi prezinte demisia şi să închidă subiectul, pentru că aşază o pată extrem de urâtă pe emblema Guvernului, şi aşa şifonată", a spus Băsescu.

Domnia sa a cerut şi revocarea secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Ştefania Duminică, acuzată de plagiat.

"Am confruntat şi eu cele două lucrări: a doamnei Duminică şi a unei colege, şi nu există niciun dubiu, chiar dacă nu sunt specialist. Ştiu că îi e foarte greu (lui Victor Ponta - n.r.) să revoce pe cineva pentru plagiat (nu s-a autorevocat pe el), dar doamna Duminică nu mai are nicio calitate morală în calitate de hoţ. Această doamnă a furat, ca şi premierul. Se numeşte «furt intelectual»", a explicat Băsescu.

Surse din presă transmit că Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soţului domniei sale, în 2005 (când conducea Casa de Pensii Ilfov), pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate pe baza unor acte neclare şi diagnostice discutabile.

În replică, ministrul afirmă că aceste informaţii au "drept unic scop denigrarea" ei şi a familiei, printr-un "demers nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete". Oficialul a precizat că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb