BAT, recunoscut de Financial Times ca lider climatic în 2023

S.B.
Companii / 19 mai 2023

BAT, recunoscut de Financial Times ca lider climatic în 2023

BAT a fost inclusă pentru al treilea an consecutiv de către Financial Times pe lista liderilor în domeniul combaterii schimbărilor climatice, alături de alte companii europene cu rezultate remarcabile în reducerea emisiilor de carbon, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

BAT se clasează în primele 3% din totalul de peste 4.000 de companii evaluate. Compania a reuşit reducerea emisiilor de seră pentru Scopurile 1 & 2 cu 22% în 2021 şi 2022 faţă de 2020. De asemenea, BAT şi-a asumat obiective ambiţioase privind atingerea neutralităţii emisiilor de carbon în operaţiunile sale directe până în 2030 şi pe tot lanţul valoric până cel târziu în 2050. Inlcuderea în lista FT înseamnă recunoaşterea contribuţiei BAT la construcţia unui viitor mai bun - A Better Tomorrow - prin reducerea impactului asupra sănătăţii şi plasarea principiilor de sustenabilitate în centrul afacerii sale.

Mike Nightingale, Director pentru Sustenabilitate în cadrul BAT, a spus:

"Suntem onoraţi de nominalizarea BAT de către Financial Times între primele 3% companii europene pentru pentru angajamentul şi performanţa noastră în combaterea schimbărilor climatice. Această recunoaştere reflectă efoturile noastre constante de abordare a riscurilor climatice şi de identificare de oportunităţi atât în cadrul propriilor operaţiuni, cât şi pe lanţul valoric. Este esenţial să continuăm transformarea afacerii noastre prin trecerea de la produse tradiţionale la noi categorii de produse cu risc redus ca alternative la fumat, pentru a reduce astfel impactul asupra sănătăţii, şi să realizăm acest obiectiv într-un mod sustenabil pentru afacerea noastră, pentru planetă şi pentru societate. Ne dorim ca, până în 2030, să obţinem o reducere de 50% a emisiilor de GES în Scopurile 1, 2 şi 3 şi să atingem neutralitatea emisiilor de carbon pe întregul lanţ valoric până cel târziu în 2050."

Evaluarea companiilor a fost derulată de Financial Times în colaborare cu Statista şi s-a bazat pe o metodologie foarte strictă în acest an, având în vedere atenţia tot mai mare acordată de către consumatori şi autorităţile de reglementare performanţei companiilor în domeniul protejării mediului. De exemplu, 20% din punctajul acestei ediţii a fost acordat în funcţie de indicele CDP în domeniul climatic - BAT a primit calificativul A din partea CDP în decembrie 2022 - precum de adoptarea de către companii a principiilor Science Based Targets initiative (SBTi) şi publicarea emisiilor aferente Scopului 3. În 2022, SBTi a aprobat obiectivul BAT de reducere până în 2030 cu 50% a emisiilor pentru Scopurile 1, 2 & 3 faţă de valoarea de referinţă din 2020, felicitând aderarea companiei la obiectivul de limitare a încălzirii globale cu +1,5 grade Celsius în medie. BAT publică de asemenea emisiile rezultate în Scopul 3.

BAT dezvoltă în mod constant modalităţi de a-şi spori angajamentul şi performanţa în abordarea impactului său asupra mediului, inclusiv schimbările climatice. În 2023, BAT a lansat primul raport anual combinat de business şi sustenabilitate (Combined Annual & ESG Report), înainte de implementarea obligatorie a cerinţelor anunţate în mai multe pieţe pentru companii de a extinde domeniul de aplicare şi de a îmbunătăţi calitatea informaţiilor legate de sustenabilitate pe care le publică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb