Bayer trebuie să plătească în SUA despăgubiri de 2 miliarde de dolari

V.I.
Internaţional / 14 mai 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Un juriu din California a decis ca Bayer să plătească despăgubiri de 2 miliarde de dolari unui cuplu care acuză că erbicidul Roundup, bazat pe glifosat, i-a îmbolnăvit de cancer, aceasta fiind cea mai mare sumă stabilită până acum de o instanţă americană împotriva grupului german, în litigiile legate de produsul fabricat de divizia Monsanto, transmite Reuters.

Este probabil ca nivelul despăgubirilor să fie redus din cauza unei decizii a Curţii Supreme a Statelor Unite, care limitează raportul dintre daunele punitive la cele compensatorii la 9 la 1.

Juriul a decis un nivel de 2 miliarde de dolari pentru daunele punitive şi de 55 de milioane de dolari pentru daunele compensatorii.

Este al treilea verdict consecutiv al unui juriu împotriva companiei în aceste litigii.

Bayer a cumpărat producătorul american de erbicide Monsanto în 2018, pentru 63 de miliarde de dolari. Cele două verdicte anterioare ale unor jurii au avut loc tot în California, unul la un tribunal statal şi unul la un tribunal federal.

Juriul de la Curtea Superioară din ţinutul Alameda, din Oakland, a decis luni că Bayer este răspunzătoare de limfomul non-Hodgkin de care s-au îmbolnăvit Alva şi Alberta Pilliod, a declarat un purtător de cuvânt al cuplului.

Juriul i-a acordat compensaţii de 18 milioane de dolari şi daune punitive de 1 miliard de dolari lui Alva Pilliod şi compensaţii de 37 de milioane de dolari şi daune punitive de 1 miliard de dolari soţiei sale, Alberta Pilliod.

Potrivit juriului, Roundup a fost conceput greşit, compania nu a informat în privinţa riscurilor cancerigene şi a acţionat cu neglijenţă.

Grupul german producător de chimicale are peste 13.400 de procese legate de riscul de cancer al erbicidului.

Următorul proces cu juriu în litigiile legate de glifosat este programat în august, la un tribunal statal din Missouri, acesta urmând să fie primul juriu din afara Califroniei care va audia un caz referitor la erbicidul Roundup. Procesul va avea loc în ţinutul St. Louis, unde se află fostul sediu central al Monsanto.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. SINTETI BOLNAVI CU CAPUL , FRATILOR ??? VA JUCATI ASA CU MILIARDELE ? CREDETI CA BANII STAU IN COPACI , SI CAD PE JOS , DE CATE ORI TRECE CINEVA ??? CREDEAM CA NOI ROMANII , SINTEM CEI MAI REDUSI , SI MAI TICNITI OAMENI DE PE PAMANT , DAR VAD CA AMERICANII ASTIA , CHIAR NE INTREC !!!

    Poate ar trebui sa ne preocupe informatia potrivit careia "erbicidul Roundup, bazat pe glifosat, i-a îmbolnăvit de cancer". S-a facut vreo analiza cat de mult Roundup se utilizeaza in culturile din Romania sau in statele din care importam legume sau alte prodese agricole ce ar putea fi obtinute prin utilizarea acestui erbicid?

    Dar la nivelul micilor gospodarii - sunt micii producatori instruiti cu privire la folosirea acestui produs chimic? Avem vreo certitudine ca alegerea produselor din piata de la "tarani" sunt mai sanatoase?

    Asta ar trebui sa ne ingrijoreze! O asemenea informatie ar trebui sa fie analizata la ministerele de resort si sa ni se spuna care sunt masurile de precautie pt. piata din Romania? 

    1. Da, da, vezi de nu...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb