BCE va furniza până la 5 miliarde de euro pentru Banca Centrală a Ungariei

F.A.
Internaţional / 16 octombrie 2008

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat azi că va furniza lichidităţi de până la cinci miliarde de euro (6,83 miliarde dolari) pentru Banca centrală a Ungariei, transmite Reuters.

Acordul convenit de Banca centrală a Ungariei (Magyar Nemzeti Bank) şi Banca Centrală Europeană va sprijini eforturile NBH de a oferi lichiditate în euro pe piaţa ungară, după ce forintul ungar s-a depreciat brusc, iar bursa de la Budapesta a intrat în cădere liberă după ce investitorii au renunţat la activele în forinţi.

"Magyar Nemzeti Bank şi Banca Centrală Europeană au convenit un acord cu privire la tranzacţii de tip repo, care va oferi MNB o facilitate pentru a împrumuta până la cinci miliarde de euro în ideea de a oferi sprijin adiţional pentru operaţiunile MNB", se arată în comunicatul BCE.

Ungaria nu face parte din cele 15 state membre ale zonei euro. Acordul anunţat astăzi cu BCE intervine după un acord convenit de Ungaria şi Fondul Monetar Internaţional, anunţat la începutul acestei săptămâni. Primul-ministru ungar, Ferenc Gyurcsany, a precizat că Ungaria va recurge la asistenţa financiară a FMI doar ca o soluţie de ultimă instanţă.

Banca centrală a Ungariei a anunţat miercuri că urmează să dezvăluie un amplu pachet destinat susţinerii pieţelor financiare din Ungaria. Pachetul urmează să îi implice pe toţi actorii importanţi de pe piaţă, inclusiv Ministerul de Finanţe, Fondul de garantare a depozitelor bancare din Ungaria şi Fondul Monetar Internaţional.

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor"s Ratings Services a plasat joi ratingurile acordate Ungariei şi oraşului Budapesta, "BBB plus" pe termen lung şi "A-2" pe termen scurt, sub supraveghere cu implicaţii negative.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb