BEARINGPOINT: Solvency II "Go-Live", un real succes pentru clienţi din toată Europa

Elena Deacu
Comunicate de presă / 13 iulie 2015

Firma de consultanţă de management şi tehnologie BearingPoint anunţă utilizarea cu succes a produsului Solvency II de către clienţi din diferite ţări europene.

Pentru o serie de companii, termenul limită al perioadei de pregătire a transmisiilor de date pentru Solvency II a fost 3 iunie 2015. Mulţumită programului software ABACUS-Solvency II, soluţia BearingPoint pentru raportări reglementate, clienţii au generat şi trimis cu succes rapoartele necesare către autorităţile de supraveghere naţionale din diferite ţări Europene. Rapoartele au fost trimise către Banca Centrală a Irlandei, PRA în Marea Britanie, BaFin în Germania, IVASS în Italia, ACPR-Bank de France şi FMA în Austria.

Montz Cachej, Senior Project Manager la Zurich Insurance Group afirmă: "Trimiterea primelor rapoarte Solvency II folosing ABACUS-Solvency II a decurs fără impedimente. S-a dovedit a fi o platformă stabilă şi fiabilă. Suntem foarte multumiţi de rezultate."

Milena Grigorova, coordonatoare a activităţilor de raportare SII QRT pentru entităţile legale de la Zurich Insurance Group spune: "Soluţia Abacus SII oferă structură şi consistenţă raportărilor QRT din cadrul Grupului şi contribuie la livrarea de date de înaltă calitate către diverse organisme de reglementare din Europa."

Dr. Maciej Piechocki, Partener la BearingPoint a adăugat: "Suntem foarte mândri de feedback-ul pozitiv primit de la clienţi. Numărul de autorităţi de reglementare şi bănci centrale europene cărora le furnizăm eficient date de înaltă calitate, pentru raportarea Solvency II în format XBRL, este nemaiîntâlnit. Începutul fazei productive de raportare este un punct de referinţă pentru noi şi demonstrează că platforma noastră de software ABACUS/Solvency II este de ultimă generaţie în raportarea reglementată din domeniul asigurărilor."

Printre clienţii BearingPoint se află companii de asigurări internaţionale mici, mijlocii şi mari, însumând peste 200 de entitaţi raportoare, aflate în 21 de ţări europene. De la lansarea produsului în 2011, BearingPoint ocupă un rol de top în raportarea Solvency II.

Soluţia BearingPoint de raportare pan-europeană oferă o serie de beneficii adiţionale pentru companiile de asigurări: consolidarea flexibilă de date în sisteme complexe de IT, funcţii de raportare reglementată de management şi reglementare, inclusiv în format XBRL, capacitatea de a lucra în mai multe limbi, precum şi o reţea de consultanţi specializaţi în raportarea Solvency II la nivel european. Mai mult decât atât, schimbările de raportare reglementată sunt implementate la nivel central în ABACUS, ajutând astfel companiile de asigurări să evite nevoia de a face adaptări continue şi testări in-house. Această facilitate este atractivă nu doar pentru jucători globali precum Zurich Insurance Group, dar şi pentru companiile de asigurări mici şi mijlocii din Europa, companii care altfel ar trebui să se confrunte cu costurile şi riscurile asociate demersurilor pe cont propriu.

ABACUS/Solvency II facilitează un proces de raportare end-to-end, ce poate fi auditat şi care se supune cerinţelor Solvency II, de la validare de date, proces de sign-off şi transferul raportărilor cantitative şi calitative în format XBRL. Produsul se bazează pe platforma ABACUS dezvoltată de BearingPoint, care este folosită la scară largă de către companii din întreaga Europă pentru a îndeplini cerinţele de raportări conform Basel III, EMIR şi alte directive. BearingPoint lucrează îndeaproape cu autorităţile de reglementare ca parte din procesul de dezvoltare al ABACUS, menţinându-şi astfel pozitia de lider în expertiză şi tehnologie de

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb