Bechtel: Până pe 15 noiembrie pot fi finalizaţi primii 42 de km din Autostrada Transilvania

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 5 august 2009

Până la 15 noiembrie pot fi finalizaţi primii 42 de km ai proiectului, care fac parte din tronsonul 2B, a declarat ieri directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgârcitu.

Potrivit lui Sgârcitu, citat de NewsIn, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale precum şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri au promis că se vor încadra în termenele anunţate de relocare a unor utilităţi, acesta fiind aspectul care ar fi putut duce la întârzieri.

"Termenul este fezabil în condiţiile în care avem promisiunea de la CNADR şi DRDP că utilităţile vor fi relocate până pe 15 august. Din cele 38 de utilităţi care trebuiau relocate, la începutul anului, mai sunt 8 sau 9 care trebuie finalizate şi, în condiţiile în care plăţile se vor face la timp, iar vremea va fi bună, termenul poate fi îndeplinit", a precizat Bogdan Sgârcitu.

Referitor la exproprierile de pe traseul porţiunii Gilău-Turda al secţiunii 2B al autostrăzii, directorul de comunicare al Bechtel a afirmat că sunt câteva loturi de 2.000 de mp ale căror proprietari urmează să fie des­păgubiţi, însă aceste situaţii nu ridică probleme.

În ceea ce priveşte progresul la construcţia autostrăzii, Bechtel a anunţat, ieri, că a fost finalizat cel mai lung viaduct al secţiunii 2B. Acesta are o lungime de aproape 1 km (960 m) şi o înălţime de 23 m (echivalentă cu un bloc de 8 etaje) şi este situat peste râul Arieş, pe secţiunea 2B (Câmpia Turzii - Gilău) a Autostrăzii Transilvania.

Pentru construcţia viaductului au fost necesare 192 de grinzi de tip U (cu o greutate de 160 tone fiecare), lucrările fiind finalizate prin turnarea plăcii de suprabetonare, astfel încât viaductul va putea asigura din acest moment continuitatea transportului greu pe aliniamentul autostrăzii.

Au fost asfaltaţi 23 de kilometri, până la aplicarea stratului de uzură, iar pe tot şantierul autostrăzii lucrea­ză circa 2400 de angajaţi, la care se adaugă peste 700 angajaţi ai unor frunizori sau ai unor fime subcontractoare.

Potrivit lui Bogdan Sgârcitu muncitorii lucrează în două schimburi, ziua şi noaptea, şi nu au liber decât două duminici într-o lună. Cu o lungime de 415 km, pe patru benzi, autostrada porneşte din centrul Ro­mâniei, de la nord-vest de Braşov, ajungând la graniţa cu Ungaria lângă Oradea, în câmpia Crişanei. Autostrada va lega oraşele Braşov, Făgăraş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Zalău şi Oradea. Autostrada are 58 pasaje rutiere, 94 pasarele peste autostradă şi 16 noduri rutiere. Beneficiarul acestui proiect de infrastructură este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Autostrada este construită de către compania americană Bechtel International, Inc. împreună cu partenerul său din regiune, compania Enka Insaat ve Sanayi A.S din Turcia

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta da performanta ! 

    Vedeti romanasilor, ce inseamna stilul american ! 

    Inseamna ca in aprox. 10-12 ani lucrarea va fi terminata. 

    Si ce daca nu va terminata la termen !? Asta nu-i deranjaza pe americani, mai ales daca odata cu trecerea timpului (ptr.ei ) cresc si preturile.  

    Curat american ! a raspuns cineva ( nu ma refer in sensul tragerii la raspundere) ci de ce nu a raspuns nimeni la intrebarile referitoare la cum a fost posibila atribuirea contractului, firmei Bechtel, fara nicio licitatie ?? 

    Poate raspunde cineva la aceasta intrebare ?

    Precizare: eu unul nu cred si nici nu astept vreun raspuns. 

    1. A facut parte din plata pentru intrarea noastra in NATO! Si cu ce ne-am ales? Cu militari morti prin Irak si Afganistan...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb