BEI a încheiat un acord de securitizare sintetică de 335 milioane euro cu Deutsche Leasing Romania

F.D.
Companii / 9 februarie

BEI a încheiat un acord de securitizare sintetică de 335 milioane euro cu Deutsche Leasing Romania

Grupul Băncii Europene de Investiţii (Grupul BEI), care include Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Fondul European de Investiţii (FEI), îşi consolidează cooperarea cu Deutsche Leasing Romania IFN SA (DLRO), parte a Grupului Deutsche Leasing, încheind o tranzacţie de securitizare sintetică odată cu noi angajamente de împrumut care vor creşte lichiditatea întreprinderilor româneşti. Acordul are scopul de a-i oferi un ajutor de capital companiei DLRO, eliberându-i astfel capacitatea de creditare, care poate fi folosită ulterior pentru a sprijini IMM-urile şi întreprinderile de dimensiune intermediară din România, contribuind astfel la tranziţia către neutralitatea climatică, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, mai exact, FEI oferă (i) protecţie pentru o tranşă de tip mezanin în valoare de 54 milioane EUR (care este contragarantată de BEI) şi (ii) protecţie pentru o tranşă cu rang superior în valoare de 276 milioane EUR (care este contragarantată de BEI în proporţie de 50 %). Structura, care cuprinde o marjă sintetică în exces sub forma "foloseşti sau pierzi", o perioadă de realimentare de trei ani, precum şi amortizarea proporţională a tranşei de rang superior şi a tranşei mezanin (sub rezerva evenimentelor declanşatoare bazate pe performanţă), se referă la un portofoliu de contracte de leasing şi de împrumut cu un sold total de 355 milioane EUR.

În cadrul acestui aranjament, DLRO se angajează să ofere împrumuturi noi în valoare de 439 milioane EUR către IMM-uri şi întreprinderi de dimensiune intermediară într-o perioadă de trei ani. Aproape 30 % din finanţare va fi dedicată proiectelor care contribuie la acţiunile climatice şi la durabilitatea mediului, ceea ce evidenţiază angajamentul DLRO şi al Grupului BEI de a sprijini tranziţia către o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Se aşteaptă ca noile finanţări, care vor lua forma unor contracte de leasing şi de împrumut, să vină în special în ajutorul fermierilor, o parte semnificativă a clienţilor DLRO fiind fermieri din regiunile de coeziune. DLRO se va concentra asupra unor investiţii precum înlocuirea maşinilor de recoltat şi a tractoarelor, modernizarea sistemelor de irigare, achiziţionarea de echipamente de semănat direct în mirişte, precum şi asupra eficienţei energetice în agricultură şi în alte industrii.

Vicepreşedintele BEI Kyriacos Kakouris a declarat: "Împreună cu Deutsche Leasing, sprijinim fermierii din regiunile de coeziune din România, promovăm decarbonizarea sectorului agricol şi ajutăm la transformarea tranziţiei verzi în realitate. Deutsche Leasing este unul dintre partenerii de încredere ai BEI pentru a oferi mijloacele financiare de care au nevoie întreprinderile în vremuri dificile."

Marjut Falkstedt, director general al FEI, a declarat: "Suntem foarte bucuroşi să reînnoim cooperarea cu Deutsche Leasing Romania pentru a asigura un acces mai uşor şi mai extins la finanţare pentru proiectele de acţiuni climatice. Această tranzacţie va crea oportunităţi de finanţare sub forma unor împrumuturi noi pentru întreprinderile şi fermierii din România şi va contribui semnificativ către o tranziţie verde."

Laurenţiu Zaharia, director general al DLRO a adăugat: " Această operaţiune este un punct de reper important pentru Deutsche Leasing Romania şi pentru clienţii noştri, permiţându-ne să extindem opţiunile de finanţare şi să fim mai flexibili. Parteneriatul cu Grupul BEI reafirmă hotărârea noastră de a oferi soluţii financiare inovatoare şi personalizate pentru a sprijini creşterea economică şi succesul clienţilor noştri."

Aceasta este a doua tranzacţie de securitizare dintre Grupul BEI şi DLRO, prima operaţiune de acest fel având loc în 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb