Bento semnează un contract în valoare de 32 de milioane de lei

D.T.
Companii / 8 martie 2023

Bento semnează un contract în valoare de 32 de milioane de lei

Bento, Intellectually Curious (BVB: BENTO), companie antreprenorială românească listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, anunţă semnarea unui contract în valoare de 32 de milioane de lei, pentru implementarea soluţiei software proprii Bento Field Service Management (Bento FSM), în urma câştigării unei proceduri de achiziţie publică derulată de către Distribuţie Energie Electrică România (DEER), o companie deţinută de Electrica S.A., conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, Radu Scarlat, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bento, afirmă că: "Ne bucurăm de finalizarea cu succes a procedurilor de achiziţie publică pentru acest proiect, unul semnificativ pentru Bento, atât din punctul de vedere al scopului, cât şi al valorii şi reputaţiei beneficiarului. Investiţiile susţinute de-a lungul timpului în produsele noastre proprii, precum Bento FSM şi Bento MDM, încep să producă din ce în ce mai multe rezultate, fiind implementate de un număr tot mai mare de companii de renume ce implementează strategii de digitalizare a proceselor de business, având un impact pozitiv asupra dezvoltării unor industrii esenţiale. Contractul anunţat astăzi întăreşte încă o dată importanţa experienţei operaţionale a echipei noastre, aprofundată de-a lungul anilor, precum şi determinarea noastră de a investi constant în produse software proprii. Totodată, succesul asociat acestui tip de proiecte, corelat cu faptul că suntem o companie publică, ne validează în faţa investitorilor strategia de a capitaliza proprietatea intelectuală şi de a dezvolta continuu echipa, cât şi expertiza acesteia".

Compania a câştigat procedura de achiziţie publică în calitate de lider al unei asocieri, alături de EY România (Ernst & Young România). În cadrul proiectului, Bento va livra o soluţie IT complexă, compusă din hardware şi software şi va executa servicii conexe, se precizează în comunicat. Soluţia pe care Bento urmează să o implementeze vizează automatizarea serviciilor de teren şi managementul forţei de muncă din cadrul DEER. Platforma IT care va fi implementată în cadrul acestui proiect se bazează pe produsele software proprii, Bento FSM şi Bento MDM, produse în care Bento a investit constant în ultimii ani, inclusiv prin utilizarea de fonduri atrase în cadrul plasamentului privat din noiembrie 2021, premergător listării companiei pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Contribuţia EY România constă în furnizarea de servicii de project management şi analiză de business, reprezentând 11% din activitatea totală aferentă proiectului.

"Suntem onoraţi să continuăm parteneriatele strategice pe care le-am dezvoltat cu Electrica Group şi DEER în particular, şi să contribuim la îmbunătăţirea operaţională a companiei de distribuţie, prin implementarea unei soluţii performante şi facil de gestionat. Suntem în acelaşi timp decişi să creştem parteneriatul strategic cu Bento şi să ne continuăm dezvoltarea de capabilităţi în domenii critice pentru companiile de utilităţi din România, precum managementul activelor, managementul operaţiunilor, integrare şi orchestrare de procese client şi back-office. Câştigarea proiectului FSM confirmă experienţa şi maturitatea echipei EY pe serviciile de business şi de tehnologie, şi dă un impuls adiţional strategiei locale şi globale de dezvoltare a unor capabilităţi integrate pentru livrarea către clienţii noştri a unor soluţii la cheie, cu un nivel înalt de performanţă şi calitate", a declarat Cristian Cârstoiu, Partener, Consultanţă, EY România.

Soluţia IT furnizată de Bento va fi operaţională în aproximativ 18 luni de la semnarea acestui contract. De asemenea, după implementarea sistemului, compania va acorda timp de şapte ani servicii de suport şi mentenanţă, plus servicii post-suport pentru încă doi ani, adaugă comunicatul.

"Reuşita în cadrul acestei licitaţii este de o importanţă deosebită pentru Bento, marcând o bornă importantă în evoluţia companiei. Înainte de toate, o implementare de o asemenea dimensiune, al cărei beneficiar este DEER, în contextul în care povestea Bento îşi are începuturile în sectorul energetic din România, ne confirmă atât poziţia, cât şi potenţialul în această industrie. De asemenea, faptul că suntem aproape de un partener de anvergura şi reputaţia Ernst & Young ne întăreşte încrederea pe care o avem în maturitatea produselor, profesionalismul echipei, cât şi în strategia de dezvoltare a companiei. Nu în ultimul rând, suntem bucuroşi să implementăm Bento FSM într-un proiect atât de important, validând astfel poziţia Bento ca vendor FSM în liga marilor dezvoltatori de aplicaţii de workforce management", a declarat Vlad Bodea, Membru Executiv în Consiliul de Administraţie, co-fondator Bento.

De-a lungul celor peste 18 ani de existenţă, Bento a investit în produse software proprii, precum Bento FSM şi Bento MDM, care sunt utilizate de companii locale şi internaţionale active în diferite sectoare economice. Bento FSM este o suită de aplicaţii dedicată companiilor care livrează servicii prin intermediul echipelor distribuite în teren, digitizând, automatizând şi optimizând toate activităţile aferente. Bento MDM, care în proiectul de faţă reprezintă o componentă de infrastructură critică, este, conform comunicatului, un sistem dedicat companiilor care administrează o flotă substanţială de dispozitive mobile, precum tablete, smartphones, POS, etc. Soluţia permite o administrare centralizată a acestor dispozitive, impunerea de politici de securitate, urmărirea dispozitivelor prin GPS, gestionarea de la distanţă a aplicaţiilor şi a setărilor, cât şi blocarea dispozitivelor pentru a fi utilizate doar în scopul intenţionat.

În 2022, compania Bento a înregistrat venituri din exploatare de 35,4 milioane de lei, o creştere cu 26% faţă de 2021 şi un profit net de 5,6 milioane de lei, o creştere în linie cu veniturile, de 23%. Compania este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puţinele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. Produsele şi soluţiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale şi internaţionale care activează în domenii diverse, precum utilităţi (energie, apă, petrol şi gaze), agricultură, inginerie industrială, media, FMCG, asigurări, producţie de alimente, adaugă sursa.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bravo!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb