BERD finanţează cu 13 milioane euro transportul public din Piteşti

E.D.
Fonduri Europene / 16 octombrie 2014

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 58,5 milioane de lei (13 milioane de euro) companiei de transport Publitrans SA, prin care urmăreşte modernizarea transportului public din oraşul Piteşti, arată un comunicat al instituţiei remis astăzi redacţiei.

Potrivit documentului, cu ajutorul finanţării BERD, oraşul va înnoi parcul auto prin achiziţia a 70 de autobuze noi. Aceasta va îmbunătăţi calitatea şi accesul la serviciul de transport urban pentru locuitorii oraşului Piteşti. Împrumutul va fi folosit, de asemenea, pentru introducerea unui sistem automat de taxare, operat de către o companie specializată.

În cadrul acordului de finanţare, BERD va facilita şi un parteneriat ce va permite Publitrans să colaboreze cu un alt operator dintr-un stat membru UE, în scopul eficientizării activităţii companiei, dezvoltării unui plan de afaceri pe termen lung şi adoptării unui contract de servicii publice bazat pe performanţă, în concordanţă cu noua legislaţie a Uniunii Europene. Acest contract va asigura mai multă transparenţă şi predictibilitate în desfăşurarea serviciului de transport public.

Piteşti, capitală judeţului Argeş, este un oraş de mărime medie, având peste 150.000 de locuitori şi este situat la 100 km vest de Bucureşti. Oraşul este un important centru industrial, cultural, comercial, şi de transport; sediul fabricii Dacia-Renault este, de asemenea, în vecinătatea oraşului Piteşti.

În 2009 oraşul Piteşti a lansat un program de investiţii în infrastructură. De atunci, mai multe străzi au fost modernizate şi s-au îmbunătăţit condiţiile de trafic şi de siguranţă rutieră. Investiţia în modernizarea sistemului public de transport este următorul pas pe care municipalitatea îl face în vederea dezvoltării infrastructurii urbane.

Jean-Patrick Marquet, Director BERD pentru Infrastructură Municipală şi de Mediu, a declarat: "Suntem încântaţi să contribuim la modernizarea transportului în oraşul Piteşti. Pentru locuitori, această înseamnă accesul la un serviciu de transport, eficient şi de calitate, în condiţii sporite de siguranţă şi confort; de asemenea, înseamnă reducerea poluării mediului prin utilizarea autobuzelor de tip EURO-6, în conformitate cu standardele europene de protecţia mediului. În acelaşi timp, programul de finanţare va contribui la eficientizarea activităţii Publitrans prin conformarea cu standardele europene privind serviciul public de transport."

BERD este cel mai mare investitor instituţional din România. Până în prezent, Banca a investit 6,7 miliarde euro în 364 de proiecte în diverse sectoare. De asemenea, BERD a mobilizat pentru aceste investiţii peste 14 miliarde euro din alte surse de finanţare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb