Bergenbier lansează prima bere de tip ALE produsă şi distribuită în România

Ioana Dogaru
Companii / 24 noiembrie 2015

Bergenbier a creat Bergenbier ALE, o bere blondă după o reţetă originală, folosind o drojdie specială de tip ALE, de fermentaţie superioară, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Procedeul de producţie este diferit de cel al unei beri de tip Lager, precum şi tipul special de drojdie folosit.

Gabriela Lupaş-Ţicu, Director de Marketing, Bergenbier S.A. - Molson Coors Company, a declarat: "Inovaţia a caracterizat în permanenţă activitatea companiei noastre şi suntem mândri că acum putem să lansăm la nivel naţional o nouă bere: Bergenbier ALE. Este o bere blondă specială, de tip ALE, în ediţie limitată, creată de maeştri noştri berari după o reţetă originală. Gustul deosebit al produsului este completat de ambalajul special, oferind consumatorului senzaţia unui moment de răsfăţ atunci când consumă un Bergenbier ALE în compania prietenilor".

Noul Bergenbier ALE are un conţinut de alcool de 5.5% şi este disponibil pe piaţă începând cu luna noiembrie, în ediţie limitată, sub formă de sticlă nereturnabilă de 0,5L, doză de aluminiu de 0,5L şi ambalaj de tip multipack (4 doze).

Berea este cea mai populară băutură alcoolică din lume şi a treia băutură consumată la nivel global, după apă şi ceai, existând două mari categorii de bere: ALE (pronunţat "eil") şi Lager. Chiar dacă berea de tip Lager este cel mai răspândit tip de bere din lume, berea de tip ALE este cea mai veche bere din lume, fiind produsă încă din Antichitate. Diferenţa între cele două este dată de tipul de drojdie folosit şi de procesul de fabricaţie, restul ingredientelor fiind aceleaşi: cereale, apă şi hamei. Berea de tip ALE foloseşte un tip de drojdie de fermentaţie superioară, care îi oferă un gust deosebit. La fel ca şi berile de tip Lager, berea ALE poate avea diferite culori, malţul folosit fiind cel care influenţează culoarea. Astfel, poate fi o bere deschisă la culoare (pale ALE), blondă (golden ALE), poate ajunge către nuanţe arămii (amber ALE) sau chiar către culori închise (cum sunt berile de tip stout).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb