Bergenbier a creat Bergenbier ALE, o bere blondă după o reţetă originală, folosind o drojdie specială de tip ALE, de fermentaţie superioară, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Procedeul de producţie este diferit de cel al unei beri de tip Lager, precum şi tipul special de drojdie folosit.
Gabriela Lupaş-Ţicu, Director de Marketing, Bergenbier S.A. - Molson Coors Company, a declarat: "Inovaţia a caracterizat în permanenţă activitatea companiei noastre şi suntem mândri că acum putem să lansăm la nivel naţional o nouă bere: Bergenbier ALE. Este o bere blondă specială, de tip ALE, în ediţie limitată, creată de maeştri noştri berari după o reţetă originală. Gustul deosebit al produsului este completat de ambalajul special, oferind consumatorului senzaţia unui moment de răsfăţ atunci când consumă un Bergenbier ALE în compania prietenilor".
Noul Bergenbier ALE are un conţinut de alcool de 5.5% şi este disponibil pe piaţă începând cu luna noiembrie, în ediţie limitată, sub formă de sticlă nereturnabilă de 0,5L, doză de aluminiu de 0,5L şi ambalaj de tip multipack (4 doze).
Berea este cea mai populară băutură alcoolică din lume şi a treia băutură consumată la nivel global, după apă şi ceai, existând două mari categorii de bere: ALE (pronunţat "eil") şi Lager. Chiar dacă berea de tip Lager este cel mai răspândit tip de bere din lume, berea de tip ALE este cea mai veche bere din lume, fiind produsă încă din Antichitate. Diferenţa între cele două este dată de tipul de drojdie folosit şi de procesul de fabricaţie, restul ingredientelor fiind aceleaşi: cereale, apă şi hamei. Berea de tip ALE foloseşte un tip de drojdie de fermentaţie superioară, care îi oferă un gust deosebit. La fel ca şi berile de tip Lager, berea ALE poate avea diferite culori, malţul folosit fiind cel care influenţează culoarea. Astfel, poate fi o bere deschisă la culoare (pale ALE), blondă (golden ALE), poate ajunge către nuanţe arămii (amber ALE) sau chiar către culori închise (cum sunt berile de tip stout).