Bergenbier SA a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 653 milioane lei

G.U.
Companii / 23 iunie 2021

Mihai Voicu, Director General al Bergenbier SA

Mihai Voicu, Director General al Bergenbier SA

Bergenbier SA, parte a grupului Molson Coors Beverage Company a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 653 milioane lei, în uşoară creştere faţă de anul 2019, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Mihai Voicu, Director General al Bergenbier SA, a declarat: ''În 2020, am înregistrat o creştere atât în volum cât şi din punct de vedere al cifrei de afaceri, care ne întăreşte relaţia de încredere cu clienţii şi consumatorii noştri. Într-un moment dificil pentru întreaga industrie am ales să privim lucrurile altfel şi să ne construim strategia din perspectiva oportunităţilor. Am ales să continuăm investiţiile în oameni, să creştem investiţiile şi suportul acordat partenerilor distribuitori, cât şi celor din Trade şi - nu în ultimul rând - să arătăm că suntem un partener de încredere al societăţii civile.''

Bergenbier SA a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu. Astăzi, Bergenbier SA este în top trei companii producătoare de bere din România, având o fabrică modernă la Ploieşti şi o reţea performantă de distribuţie naţională. Compania are peste 650 de angajaţi şi a plătit către statul român impozite şi taxe aferente anului 2020 în valoare de peste 196 milioane de lei.

Potrivit sursei citate, 98% dintre materiile prime folosite în producerea berii în fabrica Bergenbier din Ploieşti sunt de provenienţă autohtonă, ceea ce a contribuit la încurajarea economiei locale. În anul 2020, Bergenbier SA a reciclat sau eliminat în mod controlat 100% din deşeuri şi ambalaje, promovând astfel un comportament sustenabil pe întreg lanţul de producţie.

,,Pentru 2021, suntem de un optimism moderat, ne aşteptăm să avem parte de o evoluţie pozitivă a pieţei berii din România, pârghiile fiind eliminarea restrictiilor si relansarea economiei. Creşterea numărului de persoane vaccinate şi redeschiderea restaurantelor, precum şi organizarea de evenimente sportive sau culturale, alături de deschiderea sezonului estival pot avea efecte pozitive asupra pieţei'', a continuat Mihai Voicu.

Portofoliul companiei cuprinde mărci care acoperă toate segmentele pieţei. Pe lângă berile produse la Ploieşti - Bergenbier, Staropramen, Staropramen Unfiltered, Stella Artois, Beck's, Noroc, Löwenbräu- compania importă şi distribuie în exclusivitate specialităţile pragheze Staropramen Dark şi Granat, berile de abaţie belgiene Leffe şi Hoegaarden, berea americană Miller Genuine Draft, cea mai iubită bere mexicană, Corona, precum şi berea albă germană nefiltrată Frazinskaner, se menţionează în comunicat.

Recent, portofoliul Bergenbier s-a îmbogăţit cu FRESH 0.0, cel mai nou mix de bere 0.0% alcool şi băutură răcoritoare cu suc de fructe. Odată cu brandul FRESH 0.0, compania îşi diversifică portofoliul de produse "mai mult decât bere" şi pregăteste terenul pentru lansarea, în perioada următoare, a unor alte inovaţii. Mixurile de bere şi berile aromatizate au în ultimii ani o tendinţă de creştere, în condiţiile în care se observă o preferinţă mai mare a consumatorilor pentru acest segment.

Conform studiilor de piaţă ale Asociatiei Berarii României, în 2020 piaţa berii a rămas la un nivel constant şi a înregistrat o creştere de doar +0.5% în volum. Deşi sectorul HoReCa a fost afectat considerabil, vânzările înregistrate de alte canale, cum ar fi magazinele de proximitate, au crescut substanţial. Sectorul de "modern trade" şi e-commerce-ul au fost de asemenea extrem de dinamice. Chiar şi în condiţiile unei stagnări în volum a pieţei, sectorul de bere continuă să aibă un impact pozitiv semnificativ asupra economiei româneşti. Industria berii asigură la nivelul întregii ţări, direct şi indirect, un număr de aproape 61.000 locuri de muncă pentru români si acoperă exclusiv din producţia locală aproximativ 97% din consumul intern de bere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb