BET - marchează cea mai mare creştere zilnică de la OUG 114

A.I.
Piaţa de Capital / 9 martie 2022

BET - marchează cea mai mare creştere zilnică de la OUG 114

Creşteri puternice pentru pieţele europene, în contextul scăderii preţurilor materiilor prime şi a perspectivei unor concesii din partea Ucrainei privind pretenţiile Rusiei

Salt de 22,6% pentru acţiunile TeraPlast şi de 16,1% în cazul MedLife

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a urcat în sesiunea de astăzi cu 6,91%, la 11.982 de puncte, cea mai mare creştere a principalului coş de acţiuni al pieţei noastre din decembrie 2018, când bursa începea să îşi revină după căderea suferită în urma anunţării celebrei OUG 114.

Evoluţia este în ton cu cea a pieţelor europene, care au avut creşteri puternice într-un context marcat de scăderea preţurilor materiilor prime ce au urcat puternic la începutul acestei săptămâni, şi de declaraţiile preşedintelui ucrainean Volodymr Zelensky, care a lăsat să se înţeleagă într-un interviu la ABC News că este gata să facă concesii în ceea ce priveşte pretenţiile Rusiei.

Indicele Stoxx 600 a urcat cu 4,7%, cea mai bună evoluţie de la şocul Covid-19 din primăvara anului 2020, în timp ce indicele DAX 30 al bursei de Frankfurt s-a apreciat cu 7,92%. DAX este unul dintre indicii europeni cu cea mai mare volatilitate în acestă perioadă, în condiţiile în care Germania are o mare dependenţă de importurile de produse energetice din Rusia.

În acest context european, la Bucureşti, indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 3,74%, la 785 de puncte, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 30 de acţiuni de la BVB, a avut un avans de 6,38%.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV), favoritele investitorilor străini care vor să ia expunere pe bursa noastră, aveau un salt de 11,82%, la 2,46 lei, în timp,ce titlurile BRD-Groupe Societe Generale (BRD) s-au apreciat cu 10,34%, până la 19,2 lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP), cel mai mare producător de petrol din Europa de Sud-Est, au avut o creştere de 1,16%, la 0,4345 lei, iar titlurile Romgaz (SNG) s-au apreciat cu 3,71%, până la 36,3 lei. Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) au marcat un avans de 11,91%, la 39 lei.

Creşteri masive ale preţului au avut acţiunile TeraPlast (TRP), titluri care au avut cele mai bune randamente din BET în ultimii doi, şi care astăzi au urcat cu 22,6%, la 0,792 lei. Acţiunile MedLife (M) s-au apreciat cu 16,11%, până la 19,1 lei.

Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 91,9 milioane de lei, sub media zilnică a acestui an, de 103 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Se lauda cineva ca a ascultat de ban.cher si ca a iesit in ianuarie. Panica bazata pe citit in cafea. YTD BET-ul este la -8%.

    1. Nu ca tin cu ei, dar ei inca sunt in avantaj cata vreme e nevoie de o crestere de ~10% a BET pt "breakeven" (teoretic).

      Problema e, asa cum spuneam pe alt thread, ca ei au confundat motivul pt care au vandut iar ban.cher-ul si-a arogat meritele intr-un final, ceea ce face ca laudativele mele vis-a-vis de caracterul lui sa fii fost in van!In fine, eu chiar cred ca el e bine intentionat si ca este in cautarea bunului simt. 

      In ce priveste BET, oricum, nicio graba. Nu trebuie sa revina intr-un timp atat de scurt. 

      Cand eu am afirmat ca am cumparat in toata perioada asta, unii radeau ca eu iau ce se descarca, sa ma uit pe bid in jos, fabulau ca doar pretind etc. La fel, pe 4 Mar spuneam: "Sunt cateva companii pe BVB care se vor transforma cat de curand in "superstocks" ;)" si cam asta s-a intamplat in ultimele 2 zile. 

      Totusi unii prefera sa stea pe cash in perioada asta si exulta la gandul ca va fi erodat de inflatie in fiece secunda...  

      Maine va fi o companie anume de urmarit in mod deosebit. Stati pe bvb ;) 

      Spor la medie! 

      'Asa cum spuneam pe alt thread' 'Cand eu am afirmat' '' pe 4 martie spuneam''

      Nino, nino, nino!  

      Asa se aude la tine? :))))

      De ce ai iesit? Mars inapoi!

      "Ban.cher " a fost un domn ca ne-a zis de prin noiembrie ce va urma. Acum ca a venit războiul fiecare a facut cum a știut mai bine. Eu cel puțin din ianuarie am tot vândut și am mai cumpărat cate ceva zilele trecute cu scăderile astea. Problema e ca eu cred ca vor mai scădea zilele astea bursele. Am făcut un profit de 20% în 5 zile ,doar ca nu am avut tot cash-ul investit. Eu azi vand iar tot ce am.

      Poate ne mai zice Vali ce va urma.  

      Atentie la Judetul Gorj!

    Lasati-l pe ban.cher.

    Omul se crede clarvazator, dar cred ca are globul de cristal murdar si nu vede nimic. 

    L=a vazut pe unul la tv "marele clarvazator pop viorel" 

    A facut o prezicere senzationala. A spus "Atentie la Rusia". Si asta de acum 5 ani inainte. Daca asta te face clarvazator, ma fac si eu. 

    Atentie la China. Sa nu ziceti ca nu v-am spus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb