Biden va vizita Israel în timp ce criza umanitară din Gaza se agravează

T.B.
Internaţional / 17 octombrie 2023

Biden va vizita Israel în timp ce criza umanitară din Gaza se agravează

Preşedintele SUA, Joe Biden, va face o vizită cu miză mare în Israel miercuri pentru a arăta sprijin pentru războiul său împotriva Hamas, după ce Washingtonul a declarat că prim-ministrul Benjamin Netanyahu a fost de acord să permită ajutorului umanitar să ajungă la cei asediaţi din Gaza, informează reuters.

Israelul a jurat să anihileze mişcarea Hamas care controlează Gaza, după ce luptătorii Hamas au ucis 1.300 de oameni, în principal civili, în timpul unui atac prin oraşele din sudul Israelului pe 7 octombrie, cea mai sângeroasă zi din istoria de 75 de ani a Israelului, transmite sursa menţionată.

Israelul a bombardat Fâşia Gaza cu raiduri aeriene care au ucis mai mult de 2.800 de palestinieni, un sfert dintre ei copii, şi a alungat aproximativ jumătate dintre cei 2,3 milioane de locuitori ai Gazei din casele lor, potrivit reuters. De asemenea a impus şi un blocaj total asupra enclavelor, opind alimentele, combustibilul şi proviziile medicale, care se termină rapid, menţionează sursa citată.

Zeci de camioane care transportă provizii esenţiale pentru Gaza se îndreptau marţi spre trecerea Rafah din Egipt, singurul punct de acces la enclavă în afara controlului Israelului, dar nu exista nicio indicaţie clară că acestea ar putea intra, informează reuters.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunţat vizita planificată a lui Biden la sfârşitul orelor de discuţii cu Netanyahu, în care a spus că Netanyahu a fost de acord să dezvolte un plan pentru a aduce ajutor umanitar civililor din Gaza, conform sursei menţionate.

Biden "va auzi de la Israel ce are nevoie pentru a-şi apăra poporul", a spus Blinken şi, de asemenea, va auzi cum Israelul "îşi va desfăşura operaţiunile într-un mod care să minimizeze victimele civile şi să permită asistenţei umanitare să circule către civilii din Gaza", informează sursa precizată.

Washingtonul încearcă, de asemenea, să adune statele arabe pentru a ajuta la prevenirea unui război regional mai larg, după ce Iranul a promis "acţiune preventivă" din partea "frontului de rezistenţă" al aliaţilor săi, care include mişcarea Hezbollah din Liban, informează reuters.

După vizita în Israel, se aşteaptă ca Biden să călătorească în Iordania pentru a-l întâlni pe Regele Abdullah şi pe preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, transmite sursa menţionată.

El se va întâlni, de asemenea, cu Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, care exercită un autocontrol limitat în Cisiordania ocupată de Israel, dar a pierdut controlul asupra Fâşiei Gaza în favoarea Hamas în 2007, menţionează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb