BILL GATES, DESPRE VARIANTA OMICRON: ''Este posibil să intrăm în cea mai gravă parte a pandemiei''

G.U.
Miscellanea / 23 decembrie 2021

''Este posibil să intrăm în cea mai gravă parte a pandemiei''

Miliardarul Bill Gates a anunţat, în mai multe mesaje publicate pe Twitter, că plănuieşte să îşi anuleze mare parte din planurile pentru sărbători şi a avertizat că Statele Unite ar putea intra în "cea mai gravă parte a pandemiei", transmite News.ro.

Co-fondatorul Microsoft a afirmat că tulpina Omicron se răspândeşte mai repede ca oricare alt virus din istorie şi că marea necunoscută rămâne - cât de gravă poate fi boala provocată de Omicron.

"Trebuie să o luăm în serios până ce vom şti mai multe despre ea. Chiar dacă este pe jumătate la fel de gravă ca Delta, va fi cea mai gravă creştere pe care am văzut-o până acum pentru că este atât de infecţioasă", a spus Gates, potrivit CNN.

De asemenea, acesta se aşteaptă ca valul de infectări să dureze trei luni în Statele Unite.

"Aceste câteva luni ar putea fi rele, dar totuşi cred că dacă facem paşii corecţi pandemia s-ar putea încheia în 2022", a adăugat.

În Statele Unite au fost înregistrate în medie, în ultima săptămână, 148.000 de noi cazuri de Covid-19, cu 23% mai multe decât în intervalul anterior şi similar nivelului de la jumătatea lunii septembrie, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Mai mult de 69.700 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 se aflau miercuri internaţi în spitalele din SUA.

În ultima săptămână, în SUA au fost înregistrate zilnic, în medie, 1.324 de decese asociate Covid-19, cu 11% mai multe decât în săptămâna anterioară, potrivit aceleiaşi universităţi.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Avem un sistem imunitar..Intrebarea este, ce facem cu el?

    1. Unii s-au bazat numai pe el si au murit in timp ce altii s-au bazat de asemenea pe el si nu mai sunt printre noi. Poate ca ne-ar trebui niste teste de verificare a sistemului imunitar ca sa stim ce avem de facut fiecare. O alta problema este cea legata de faptul ca o parte a celor care s-au bazat numai pe sistemul imunitar au ramas cu sechele din cauza virusului

      Băi, dar numai logică în afirmațiile tale: "Unii s-au bazat numai pe el si au murit in timp ce altii s-au bazat de asemenea pe el si nu mai sunt printre noi.". Adică unii au murit în timp ce alții au murit. Continuă să te informezi de la Prosteve și Libertatea.

      Dar mai stii ca peste 60% dintre oamenii planetei nu intra in categoriile tale? Si au trecut fie asimptomatic, fie ca o raceala prin aceasta infectare?

    Iar anumite tari iau deja masuri..... nu, pe langa incurajarea vaccinarii (daca mai ai pe cine), vorbim de testarea vaccinatilor.

    "Marea schimbare: Tot mai multe țări cer teste și pentru vaccinați!" 

    Încă o țară cere teste și pentru nevaccinați. Suedia a anunţat miercuri, că persoanele care intră pe teritoriul său trebuie să prezinte din 28 decembrie un test Covid negativ chiar dacă sunt vaccinaţi, relatează AFP. 

    Portugalia, Irlanda, Cipru, Letonia, Italia, Grecia şi Austria fac deja asta pentru toti calatorii indiferent de certificatul verde. Germania face asta pentru cei veniti din zone de risc cu variante VOC iar Olanda la fel. Danemarca solicita test pentru vaccinatii care vin din zone de risc (de exemplu din SUA sau UK) dar si izolare 24 de ore. 

    Stiu ce veti spune, "nu este ce ni s-a promis". Ghinion, spuse Iohannis. Este si un semnal sa mai stati locului, sa nu mai raspanditi virusul, voi vaccinatilor. Gripa spaniola din 1918 a trecut in doar doi ani pentru ca lumea nu se deplasa atat de mult si variantele nu au avut cum sa se raspandeasca asa de repede. 

    1. Cum sa stea locului ca economia trebuie sa functioneze, pentru o excursie, o cafea la terasa si niste cumparaturi la mall dam foc lumii.

    Bai Kill Bill-Mama Omida, intr-adevar "intrăm în cea mai gravă parte a Plandemiei'', dar gravitatea ei nu consta absolut deloc in banalul guturai, numit de voi, Omicron, ci in masurile dictatoriale demente, pe care le iau impotriva propriilor populatii, aproape toate statele-Colonii din Lume, la ordinul Ocultei al carei slugoi esti si tu!

    1. Oculta testeaza docilitatea si rabdarea popoarelor, dupa Craciun vor instaura NWO.

      Iti spun eu , ca n-au nici o sansa acum, iar ei si-au dat deja seama, asa ca singura sansa care le ramane este sa provoace WW 3, la sfarsitul caruia vor putea in sfarsit sa instaureze NWO!

    Bilică ne informează că urmează punctul culminant al plandemiei?

    nu ca este pozibil!

    Ci o sa intram in cea mai GRAVA PARTE A PANDEMIEI / PLANDEMIEI / CRIZEI ECONOMICE!!! 

    Dao in mama ei de pandemie.... ca vine EXACT PE MARELE VARF DE BULA FINANCIARA!!! 

    Guvernele iar au SALVAT unele institutii financiare pe seama scumpirii gazelor curentului utilitatilor.... au jefuit iar populatia... 

    Da urmeaza una dintre cele mai accelerate faze de deces in statele cu populatie imbatranita. 

    Oricum in fiecare criza economica... din bula in vale.. mor mai multi batrani / oameni.... si ponderea anilor de la cimitire vor corela ISTORIC cu cele mai mari CRIZE FINANCIARE (dupa spargerea lor). 

    Anii comuni de decese sunt egali cu anii comuni de depresii economice... 

    Anii comuni de BULE financiare sunt comuni cu anii de varfuri in copii mici in piete + parinti + bunuci + strabunici (mai rar) ca pondere... 4 varfuri de generatii ce imping bula financiara pana la dumnezeu... ea se sparge cu odata ce jucatorii ies ca pondere din piata... cand raman ca pondere doar copii (neproductivi) cu parintii atunci economia se linisteste (caci cei care au credite deja tre sa le plateasca... iar batranii care au murit /iesit din sistem nu mai apasa sistemul; copii sun doar consum inflationist fara instinct de hording pentru alte avansuri de etc achizitii care sa impinga iar alte bule financiare). 

    ATENTIE ECONOMIA GLOBALA SE AFLA PE VARF de bula financiara!!! 

    sa vedem ce "naratiune" vine odata cu mersul la vale... 

    Cred ca "covid + o instabilitate militara" este pachetul perfect. 

    s e m n a t co me n t ur i c re ti n e  

    1. Întrebarea mea e când se va sparge bula și care va fi pretextul spargerii (invaziei).

      O invazie a Ucrainei ar fi pretextul perfect. 

      S-ar putea produce imediat după sărbători sau până în martie ori cel mai târziu în vară-o idee ceva mai proastă raportat la clima din zonă-vezi anul fatidic 1941...Dar Ucraina nu are clima Rusiei deci se poate ataca și-n vară.

      În acest caz, cum ar putea afecta eventuala invazie ciclul și spargerea bulei? 

      Bula in termeni reali a inceput sa fie sparta din nov 2021!

      Tot ce se intampla acum este o naratiune de reflatie pe termen scurt /mediu (depinde de govul statelor cat sunt dispuse sa zefuiasca populatia de putere de cumparare). 

      anul 2022 -2023-2024 sunt anii cei mai FIERBINTI (economic vorbind) din cauza defazarilor perpetuate mereu de politicile monetare. 

      Criza energiei NU ESTE INCA CONSUMATA! 

      Asa cum am mai spus: energia inchide ciclul... deci energia a recuperat violent (procentual vorbind-pe moment iar in urmatorii ani si in nominal) raportul dintre M-uri varsate si Pret crescut greu... in urmatorii ani Murile se vor intersecta cu Pretul = echilibru corect = deflatie. 

      Pretul energiei in crestere propagat in piata inseamna ISTORIC DEFLATIE! 

      Fura tot surplusul de "Cash" si il directioneaza catre "gov" prin taxe-impozite- etc... (taxe impozite etc... care pe moment cad in cap in sens de incasari...). 

      Bula - Value of Public and Private Equities to GDP Ratio 323,25% USA - s-a spart din Aprilie 2021 

      Bula - DOW to GDP Ratio 1,570 USA - da semnale de rasuflare din Nov 8 2021 

      Bula - S&P 500 to GDP Ratio 0,201 USA (minimele istorice intre 0,02 si 0,04) - da semnale de rasuflare /rezistenta (nu a depasit bula din 1927 dar a depasit toate bulele din 1939 pana in prezent) 

      Bula - S&P 500 vs. GDP USA - da semnale de rasuflare din Nov 2021 

      Bula - S&P 500 Price to Earnings Ratio - S-A SPART DIN IUNIE 2021 

      Bula - PE Ratio - da semnale de rezistenta la 40 cu Head and Shoulders Pattern de rezistenta in varf spre vale 30 Nov 2021 (atentie perul de acum a depasit bula din 1929 dar nu a depasit bula din 99; perul de acum este istoric pe locul 2 dintr-un grafic lung din 1870 pana in 2021 prezent; Recapitulare Loc 1 anul 1999; Locul 2 2021; Locul 3 1929) - asta ca sa inteleaga economistii luii care zic ca nu este bula financiara globala.... se va lasa cu "sechele" 

      Bula - S&P 500 to Bonds Ratio Locul 2 din graficul istoric - bula inca pe varf cu semn de rezistenta 

      Bula - S&P 500 vs. Total Return Bond Index - MEGA BULA cu rezistenta din Nov 2021 

      Bula - Growth vs. Value Stocks - arata rezistenta spre varf 2021 

      Emerging vs. Developed Markets NU ESTE IN BULA = SE INDREAPTA SPRE MINIME!!! - band plesnesc BULELE FINANCIARE GLOBALE... vor intra natiile sarace pe termen scurt in corectie si o acceleratie IMPRESIONANTA Pe urmatorii 10-14 ani! (o ideie de plantat seminte potrivite in pietele respective) 

      Bulele - MSCI Emerging Markets vs. MSCI World Index - arata rocadele intre piete. 

      Bulele - Aur in Imobiliare - arata cand sa vinsi si cand sa cumperi  

      Bula - Pretului la locuinte in FINANCIAR ESTE PE VARF (creditul lui 1 este creditul lui b si creditul lui c... din acest motiv carnatul de colaterale este interconectat... lantul slabiciunilor va rupe o zala). 

      Bula - Pretului la locuinte UK - lantul slabiciunilor se afla in tensiune... constanta de peste 20 de ani pt UK  

      Index pret locuinte in pret consum index = BULA 

      Cadou de sarbatori. 

      PS: dn Isarescu nu este bula financiara? 

      Hai sa ofer un indiciu si pentru "economistii" Romaniei care tin cu URSUL": 

      - Real HPI and Rents in log levels national 

      - Real HPI and Rents in yearly growth rate national 

      - Historical Decomposition of HP Original Data 

      - Historical Decomposition of GDP Deviation fr om Trend 

      - Identified Shocks and NBER Recessions yearly MA 

      - Historical Decomposition of Residential Investment Deviation fr om Trend 

      Sarbatori fericite si GOV deblocati situatia la stocurile livrate cu pret de "bule" chiar daca asta inseamna scumpirea nivelului de trai. (nu de alta dar astep sa vad valoarea nu cresterea din ele). 

      s e m n a t co me n tu ri cr eti ne  

      Am găsit doar

      S&P 500/GDP 

      S&P 500 PE Ratio by Month 

      Plus varianta cu Dow dar nu știu la ce te referi aici: 

      Bula - PE Ratio - da semnale de rezistenta la 40 cu Head and Shoulders Pattern de rezistenta in varf spre vale 30 Nov 2021 (atentie perul de acum a depasit bula din 1929 dar nu a depasit bula din 99; perul de acum este istoric pe locul 2 dintr-un grafic lung din 1870 pana in 2021 prezent; Recapitulare Loc 1 anul 1999; Locul 2 2021; Locul 3 1929) - asta ca sa inteleaga economistii luii care zic ca nu este bula financiara globala.... se va lasa cu "sechele" 

      multe trebuie sa le construiesti personal sau sa iti faci conturi platite se situri de specialitate (nu cele pentru publicul larg)

      atat in piete interne cat si in piete externe 

      PS: bondurile pe ro tind spre inversare (nu inca dar tind)... poti sa construiesti graficele cauta pe net bonduri ro si incepe sa la scazi / sa le imparti / sa le inmultesti... (vo spune multe).. cat si sa faci conbinari 10 minus 2... 10 minu 1... etc... 

      Din acest motiv inca in Romania Naratiunea Severitatii de implementare "Cov" nu este inca propagata... trebuie sa atingem Tavanul Maxim de Datorie.. pe urma plesneste si la noi treaba...(ca si in trecut.. Romania a avut defazat 2-3-4 ani.. fata de piata externa)... si acum o sa fie la fel...  

      Cu cat DEcolateralizarea este mai ACCELERATA in alta piata Cu atat TIMPUL de propagare in piata Noastra SCADE... cu cat decolateralizarea se propaga LENT cu atat timpul de propagare in piata noastra se lungeste. 

      se m n a t co me n tu ri cre tine  

      Nu prea am timp de astea, din cauza a aproape 2 joburi raportat la norme.

      Aș efera să achit cercetarea, dacă ar fi accesibilă cu dezasimilarea de vreo 10 luni (10 ani de fapt, de la o anumită vârstă).

      Am observat deja minime clare pe o piață emergentă ,,de bază"-cn: pe HSI și adr-urile vie. Totuși, să fie bottom? 

      nu trebuie sa cautam "cand"ul ci "cum"ul...

      ca eu strig "bule financiare" este ca sa argumentez anumite ouncte de infelxiune in economia globala. 

      Nu candul inmulteste averea.. cu cumul. 

      Pentru ca: intotdeauna cand unul cade altul creste...cand altul creste unul cade (sau mai multi combinati in relatie)... important este sa "calarim" valurile fara sa ne afecta detinerile atat in termen reali de cumparare cat si in nominal. 

      ca la box: cei la categoria "pana" cad si se ridica mai rapid.. cei la categoria "grea" cad greu si se ridica greu... masa / volumul este diferit .. la fel si complexitatea financiarizarii pietelor aflate in curs de emergente..emergente..dezvolta te...avansate... 

      La fel nu o sa bagi in ring unul de categoria pana cu unul de categoria grea... trebuie timp pentru cel de categoria pana sa devina categorie grea (crestere in volum, tehnica, complexitate, adoptari diferite de strategii, timp / varsta /maturitate economica) economica financiara. 

      se em n at co me n tu ri cre tine 

    USA NY

    Assemby Bill A8378 "Forced Covid shot mandates to attend school" 

    Bill A279a/S75a "Forces all adult vaccine records into a state database"  

    Bill A7829/S6495 "Forced Covid shots for college  

    Bill A2240/S45 "Forced flu shots to attend school and preschool, daycare"  

    Assembly Bill A8398 "Eliminates religious exemptions for work and college"  

    Bill A3091 /S3041 "Eliminate parents' consent to shots when a child reaches 14 years of age"  

    Bill A822/S931 "Eliminates parents' right to consent to STD shots for children of any age"  

    Assembly Bill A416 "Allows the Governor to imprison without trial anyone she considers a threat to public health"  

    Assemblymember Patrick Burke's upcoming bill eliminate unvaccinated people's access to health insurance.  

    s e m n a t co me nt u ri c r e t i n e 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb