Bitcoin se menţine în topul preferinţelor pe platforma eToro

Bănci-Asigurări / 13 octombrie 2023

Bitcoin se menţine în topul preferinţelor pe platforma eToro

Bitcoin şi-a menţinut poziţia de cel mai deţinut criptoactiv pe platforma eToro la nivel global în al treilea trimestru al acestui an, beneficiind de noi dezvoltări pe piaţa ETF-urilor care au sporit interesul investitorilor, arată noile date ale platformei.

Raportul trimestrial al platformei de tranzacţionare şi investiţii arată doar o singură schimbare de poziţii în top 10 al celor mai deţinute criptoactive în trimestrul al treilea faţă de trimestrul al doilea din 2023, Flare trecând înaintea lui Songbird. Bitcoin a continuat să-şi consolideze poziţia în top, în timp ce restul au rămas stabile în T3. Stellar a avut, de asemenea, o performanţă bună în raport cu alte token-uri din top 10.

În rândul investitorilor români însă, Cardano rămâne cel mai deţinut criptoactiv, urmat de Bitcoin şi Ethereum. În general, aceştia continuă să deţină aceleaşi criptoactive în portofoliile lor ca în trimestrul precedent, cu excepţia unui interes sporit pentru Flare, care a trecut pe locul nouă, în faţa Decentraland, care a coborât pe locul zece.

La nivel global, cele mai importante evoluţii au fost observate în cazul token-urilor mai mici, Orchid (+22%), Arbitrum (+14%) şi Livepeer (+10%), acestea înregistrând cea mai mare creştere a numărului de deţinători. De asemenea, au avut performanţe bune şi Origin Protocol (+8%), Amp (+6%) şi API3 (+6%).

Simon Peters, analistul eToro pentru piaţa criptoactivelor, a comentat: "O vară de speculaţii de piaţă în jurul lansării unor ETF-uri instituţionale majore pentru bitcoin a concentrat cu adevărat atenţia investitorilor în criptoactive de pe platforma eToro. Bitcoin şi-a menţinut poziţia de top şi a determinat mai mulţi investitori să deschidă poziţii în aşteptarea aprobării acestor produse.

ETF-urile Bitcoin au potenţialul de a schimba regulile jocului pentru piaţă şi se speculează de ceva vreme în ceea ce le priveşte. Dar în această vară am văzut primul pas tangibil spre lansarea pe piaţă a unor potenţiale produse, datorită unor instituţii importante precum BlackRock şi Fidelity, care caută să îşi lanseze propriile versiuni. Deblocarea ETF-urilor cu preţ la vedere are o influenţă uriaşă, deoarece ar deschide piaţa criptoactivelor către categorii de capital, care, altfel, nu ar avea posibilitatea de a se implica pe piaţă."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb