BitDefender face recomandări utilizatorului final pentru alegerea soluţiei de securitate potrivită

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 13 august 2009

BitDefender, producătorul autohton de soluţii de securitate, oferă câteva recomandări utilizatorului final pentru alegerea unei soluţii de securitate pentru calculatorul personal.

În prezent ameninţările informatice se înmultesc şi cresc în medie cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Nevoia pentru implementarea unei soluţii de securitate se resimte din ce în ce mai mult în rândul utilizatorului casnic care este conectat la internet, vorbeşte pe chat cu prietenii, sau împărtăşeşte poze, clipuri cu prietenii.

Atunci când utilizatorul ia decizia să se protejeze împotriva atacurilor informatice, acesta trebuie să ia în calcul mai multe aspecte. Unul dintre acestea este rata de detecţie. O soluţie de securitate trebuie să aibe o rată de detecţie ridicată, să descopere toate ameninţările informatice în mod proactiv şi să le anihilize imediat ce acestea sunt reperate de software. Există instituţii internaţionale independente de testare şi analiză, precum AV-Test.org (www.av-test.org) sau VirusBulletin (www.virusbtn.com). Acestea efectuează teste pe produsele de securitate şi dau public rezultatele acestora pentru a oferi utilizatorilor o imagine completă asupra suitelor de securitate disponibile pe piaţă.

Apoi utilizatorul casnic trebuie să ţină cont de nivelul de mobilitate şi confortul oferit de tehnologia informaţională. Posibilitatea de a achiziţiona un laptop este extrem de mare şi tot mai mulţi utilizatori preferă un astfel de calculator, mai ales că este mai uşor de transportat. Aşadar, soluţia de securitate trebuie să aibă un mod de lucru în care să nu solicite bateria. O astfel de funcţie poate detecta automat când calculatorul rulează pe baterie, economisind astfel din energia şi resursele consumate.

În plus este deja comună folosirea unor dispozitive precum stick-urile USB, CD-uri sau DVD-uri de catre utilizatori pentru salvarea de fişiere audio si video. Aceste medii sunt deseori purtători de malware şi soluţiile de securitate trebuie să detecteze şi să blocheze cu uşurinţă orice încercare de atac din partea acestora. Funcţii precum firewall-ul, filtrul de spam, anti-phishing ar trebui de asemenea să fie activate pentru prevenirea oricăror scurgeri de informaţii.

Şi nu în ultimul timp o soluţie de securitate ar trebui să fie uşor de folosit şi instalat de către orice utilizator, fie că este un începător sau un utilizator avansat. Este important ca produsul să fie localizat în limba română, pentru a fi mai pe înţelesul tuturor. Apoi, trebuie să ofere indicaţii clare cu privire la următorii paşi ce trebuie urmaţi în momentul descoperirii unui virus informatic în sistem sau să blocheze accesul la anumite site-uri suspecte de atacuri de phishing.

De asemenea este important ca utilizatorul să cunoască şi modul în care soluţia de securitate funcţionează. Mulţi producători realizează soluţii antivirus bazate pe semnături (ameninţări informatice deja cunoscute care există într-o bază de date). Din acest motiv calculatoarele nu sunt protejate împotriva ameninţărilor noi. Alţi producători folosesc aşa-numita protecţie "euristica", modalitatea ideală de a identifica noile ameninţări, prin construirea unui mediu virtual, inclusiv o serie de dispozitive hardware virtuale care imită structura unui calculator real, oferind o rată de detecţie ridicată, fără a genera un număr mare de rezultate fals pozitive şi fără a afecta viteza de lucru a calculatorului. Această metodă combinată cu o bază de semnături completă oferă cea mai bună protecţie pentru utilizatorul final.

BitDefender recomandă tuturor celor interesaţi:

1. Găsiţi puţin timp pentru a vă informa despre cum să vă protejaţi identitatea şi calculatorul personal.

2. Cumpăraţi şi folosiţi un program antivirus fiabil. Alegeţi un antivirus cu rata de detecţie bună, care să vă asigure o protecţie completă.

3. Folosiţi o soluţie firewall de încredere. Unele sisteme de operare sunt dotate cu un firewall care filtrează traficul numai la intrare. Folosiţi un firewall care poate controla traficul Internet atât la intrare, cât şi la ieşire.

4. Nu deschideţi e-mail-urile venite de la expeditori necunoscuţi sau în care nu aveţi încredere. Mulţi viruşi se răspândesc prin mesajele e-mail. Cereţi o confirmare din partea expeditorului dacă aveţi îndoieli.

5. Nu deschideţi fişierele ataşate mesajelor care au un subiect suspect sau neaşteptat. Dacă intentionaţi să le deschideţi, salvaţi-le mai întâi pe hard disc şi scanaţi-le cu un program antivirus actualizat.

6. Ştergeţi orice e-mailuri primite în lant sau nedorite. Nu le trimiteţi mai departe şi nu răspundeţi expeditorilor acestora. Acest tip de mesaje este considerat a fi spam, pentru că nu este dorit şi cerut şi pentru că duce la supraîncărcarea traficului de Internet. În plus poate fi chiar un atac phishing.

7. Actualizaţi-vă sistemul şi aplicaţiile cât de des posibil. Unele siteme de operare şi aplicaţii pot fi setate să se actualizeze automat. Folosiţi-vă cu încredere de această facilitate. În cazul în care nu instalaţi îndeajuns de des patch-uri pentru sistem, acesta poate deveni vulnerabil la pericole pentru care s-au găsit deja remedii.

9. Nu copiaţi nici un fişier dacă nu-i cunoaşteţi sursa sau nu aveţi încredere în aceasta. Verificaţi sursa fişierelor pe care le descărcaţi şi asiguraţi-vă că programul antivirus a verificat deja fişierele.

10. Creaţi fişiere de rezervă ale documentelor personale importante (corespondenţă, documente, imagini şi altele asemenea) în mod regulat. Stocaţi aceste copii pe suporturi mobile, cum ar fi CD-uri sau DVD-uri.

BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai rapide şi eficiente linii de soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional. Încă de la începuturile sale, din 2001, BitDefender a creat un nou orizont de aşteptări şi a ridicat standardele în materie de prevenţie proactivă a pericolelor informatice, viteză de reacţie şi actualizare uşoară. În fiecare zi, BitDefender protejează milioane de utilizatori individuali şi companii din întreaga lume, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Soluţiile BitDefender sunt distribuite printr-o reţea globală de parteneri (distribuitori şi reselleri) în peste 100 de ţări din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb