Bittnet a atras zece milioane de lei, printr-o ofertă de obligaţiuni

A.I.
Piaţa de Capital / 12 decembrie 2023

Mihai şi Cristian Logofătu, Bittnet Group

Mihai şi Cristian Logofătu, Bittnet Group

Titlurile au o dobândă fixă de 9,6% pe an şi maturitatea în iunie 2028

Lucian Anghel, fostul preşedinte al BVB, a subscris 5.941 de obligaţiuni Bittnet

Bittnet Systems a atras zece milioane de lei de la investitori, printr-o ofertă publică de vânzare de obligaţiuni, conform unui raport al companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"În perioada 27 noiembrie - 12 decembrie 2023, au fost scoase la vânzare un număr maxim de 100.000 obligaţiuni corporative, negarantate, cu o valoare nominală individuală de 100 lei şi o valoare nominală totală de zece milioane lei, fiecare investitor interesat având posibilitatea de a subscrie în intervalul de preţ 94 lei - 106 lei pe obligaţiune, respectiv între 94% şi 106% din valoarea nominală", se arată în raport.

Conform documentului, în ofertă au fost plasate în total 530 de ordine de subscriere pe toate palierele de preţ ale intervalului, însumând un volum agregat de 185.602 obligaţiuni. Preţul la care s-a încheiat oferta a fost de 100 lei pe obligaţiune, echivalentul valorii nominale a titlurilor.

"Volumele subscrise la preţurile superioare preţului de emisiune se vor deconta integral la preţul de emisiune. Astfel, volumul de 87.446 obligaţiuni reprezintă alocarea garantată în ofertă conform prospectului de ofertă", se menţionează în raport. "Pentru obligaţiunile subscrise la preţul de 100 lei/obligaţiune (respectiv pentru 71.050 obligaţiuni) alocarea se va face pro-rata, indicele de alocare fiind de 0,1766924701, rezultând astfel un volum de 12.554 obligaţiuni. Ordinele de cumpărare aflate la preţuri inferioare preţului de emisiune nu vor fi executate".

Obligaţiunile BNET28 sunt purtătoare a unei dobânzi fixe de 9,6% pe an, platibilă trimestrial, maturitatea fiind la patru ani şi şase luni de la emitere, respectiv în luna iunie 2028.

Cristian Logofătu, membru în Consiliul de Administraţie al Bittnet a subscris 200 de obligaţiuni. De asemenea Lucian Anghel, membru în board-ul companiei şi fostul preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, a subscris 5.941 de obligaţiuni emise de Bittnet, conform raportărilor de la BVB.

Titlurile obligatare vor fi listate în Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. o palma pentru detinatorii de actiuni ;) de 12 luni de zile deja compania emite obligatiuni, nu inregistreaza profit, si doar recit actionarilor citate din warren buffet

    1. si isi trag SOP-uri.

      Actionarii sunt poftiti la majorari de capital, in cea mai buna perioada a bvb ei sunt in ierdere dupa doar cateva luni de la MCS.

      Sunt insa si niste actionari 'speciali' - apropo mai cunoasteti o categorie de speciali?, care isi dadeau pana ieri actiuni in prostie SOP iar acum au trecut direct pe premii fabuloase in cash.Dar cine sa citeasca rapoartele de remunerare cu KPI unic'cresc afacerile'. Afaceri care cresc prin achizitiile fara noima facute cu banii adusi de ghici cine-aia care se mira ca dupa fiecare MCS intra imediat pe pierdere. 

      Pe urma cumpara specialii actiuni? Pai ce-s fraieri? Din alea ei vand ca au tot luat gratis cu zecile de milioane. Nope, ei baga in obligatiuni, ca asa-i in tenis.

      Anghel merge la banca lui Siminel care isi pune sandramaua sa se agite nevoie mare pentru afacerile Bittnet! Asa a tocat niste regimente si pentru pretenul Fusu de la Vivre.  

    in bittnet de aproape 6 ani insa tot astept sa creasca si ea doar scade, ce sa fac? ce inseamna investitie pe termen lung? cat sa mai stau? cat e normal sa astepti ca sa creasca?

    1. Accepta pierderea și mergi mai departe, la fel ca la sif-uri unde uni mai așteaptă minuni.

      La SIF la care am cumparat eu actiuni s-a bagat Ben Madadicu o oferta publica si atunci am reusit sa profit sa ies si chiar sa fac si un mic profit! Cat de norocos am fost!!!

    stii in ce investesti. nu pacanele. e ca si cand ti-ai pus banii sub saltea, niminea nu stie de ei. ce, probleme? oferta de obligatiuni a fost publica. ca si la fata aia care vindea chinezarii pe net ceva cu home-deco gen Vivere parca..

    Ce bond fara rating-normal ca ar fi junk-e in US doar 1-2 pps peste treasury bonds?

    BVB locul unde se reinventeaza risk reward.Pentru 1-2% iti iei risc cat casa. Dupa aia incep plansetele ca la VIVRE si restul.  

    TLV a emis obligatiuni acum cateva luni cu ~9% in EURO! cat de idiot poti sa fi sa cumpari obligatiunile astora????

    1. Desteptule, TLV a emis acele obligatiuni dar nu pentru retail!

      Dar da, nu se merita riscul  

      si retailul e mai destept ca institutionalu daca cere cupon mult mai mic, tinand cont de moneda?chiar facand abstractie de risc

      altfel, astea MREL la banci e si retail gramada, doar ca alta stofa si ia indirect cu un mic premium de la institutional-bridge 

      A declarat Logofatu aseara ca fiind asa cerere mai scoate o tura si luna viitoare :)

      In fond si la Caritas a fost public entuziast.

      Platesc 10% +- dobanda ca sa faca pierderi.Si se mira unii ca scade actiunea de cand a trecut pe piata principala!  

      il faci "destept"pe interlocutorul tau, iar tu scrii "nu se merita" :)))

      halal halva! ;) 

    Chiar de unde a stiut conducerea de au pus ordinele la 101 lei/obligatiune?

    A raportat Anghel ieri 5.941 la 101 lei/obligatiune si in 11.12.2023 a raportat Logofatu Cristian 200 tot la 101 lei/obligatiune?

    A dracului coincidenta sa vezi si sa nu crezi. 

    1. Mai trebuie raspuns?

      BNET23A,data de referinta ultim cupon+principal 12.12.2023,data platii 28.12.2023. 

      In ultimele zece sedinte pana la suspendarea instrumentului ajuns la scadenta,deci practic atunci cand cumparai fara dobanda sau doar daca aveai chef s-o calculezi pe cateva zile,se fac sute de obligatiuni zilnic la preturi intre 106-101 si incheie la 102 adica minus 29,5% YTM randament. 

      Adica noi trebuie sa credem ca au luat unii fara sa realizeze,in pierdere ceva e care stiau ca primesc 100 in cateva zile si au dat 102,106 sau cat au mai poftit. 

      Acum sa lasam publicul sa judece cam ce fel de operatiuni presupun sa-i cumperi cuiva 100 de lei si sa-i dai 106 cu buna stiinta.Si la ce alta operatiune se dirijeaza similar cu inversarea rolurilor.

      Ce persoane fizice si juridice au fost implicate in toate emisiunile lor si joaca role play pe cotatii? 

      priviti cu atentie la CODE dupa gratuite,aceiasi actionari,aceasi miscare pe final de an ca sa dea bine in activul net la firmele si fondurile din GIO

      Cate batalioane de sinecuristi s-au perindat pe la ASF de la ultimul caz rezolvat de manipularea pietei?Ataaaaaaaatttttttttt.

    Cum de au nimerit tocmai la BRK,cu atatea antecedente dezastruoase pentru clienti?

    1. BRK e controlat din spate de Sif 4 care la randul lui e controlat de Sif 1.

      e tare asta? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb