Bittnet Group raportează un profit operaţional de 8,5 milioane de lei în 2022

G.D.
Piaţa de Capital / 24 februarie 2023

Bittnet Group raportează un profit operaţional de 8,5 milioane de lei în 2022

Bittnet (BNET), un grup de companii IT listate pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, raportează venituri consolidate de 192,5 milioane de lei în 2022, o creştere cu 71% comparativ cu anul 2021 şi un profit operaţional de 8,5 milioane de lei, o apreciere cu 119%, conform unui comunicat remis redacţiei. Rezultatul financiar a scăzut de la un profit de 9 milioane lei în 2021 la o pierdere de 7,6 milioane lei în 2022, diferenţa fiind explicată în proporţie de 75% de impactul diferit al reevaluărilor (non-cash) la piaţă (mark-to-market) ale deţinerilor grupului în alte companii listate.

"Anul 2022 a însemnat trecerea la un nou nivel de dezvoltare, eforturile noastre de creştere, atât organică cât şi prin achiziţii, conducând la înregistrarea celor mai mari valori din istoria companiei ale cifrei de afaceri, marjei brute, profitului operaţional, fluxului de numerar, capitalurilor proprii şi poziţiei de numerar. În acelaşi timp, pentru a doua oară în 16 ani, anul 2022, a adus şi o vizită in teritoriul negativ al profitului brut ca urmare, in principal, a diverselor ajustări non-cash cerute de standardele IFRS.

După o perioadă în care ne-am concentrat atât pe finalizarea cu succes a unor achiziţii de companii şi a integrării lor în grupul Bittnet, cât şi pe o creştere organică accelerată, ne apropiem de dimensiunea critică de la care profitabilitatea netă nu o va mai defini pe cea operaţională. Ţinând cont de dimensiunea atinsă în 2022 şi de tranzacţiile semnate sau aflate în pipeline, considerăm că în 2023 putem începe deja să ne concentrăm mai mult pe extragerea de profit din business", a declarat Mihai Logofătu, CEO al Bittnet Group.

Potrivit sursei citate, în 2022, Divizia de Tehnologie, care cuprinde companiile Dendrio Solutions, TopTech, 2Net şi Optimizor, FORT, Elian, Nenos Software şi Nonlinear, a înregistrat venituri totale consolidate de 172,2 milioane de lei, o creştere cu 75%, comparativ cu anul 2021 şi o marjă brută de 33,4 milioane lei - în creştere cu 95%. Anul 2022, a fost unul extrem de dinamic pentru această divizie, atât la nivel de creştere a dimensiunii afacerilor, dar şi la nivel de structură. Pe parcursul anului trecut, au intrat în cadrul diviziei două noi companii, TopTech şi 2Net, cele trei companii de securitate cibernetică (Global Resolution Experts, GRX Advisory şi ISEC) au fost transformate într-un singur brand (FORT) şi, de asemenea, au fost implementate o serie de modificări la nivel operaţional şi de echipă în cadrul Dendrio.

În 2022, divizia Bittnet Education formată din Bittnet Systems, Computer Learning Center şi Equatorial Gaming, a înregistrat venituri consolidate de 21,5 milioane de lei, o creştere cu 44% faţă de anul 2021 şi o marjă brută de 9 milioane de lei, o creştere cu 24%. În 2022, această divizie a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de proiecte, oamenilor din echipă, studenţilor pregătiţi şi trainerilor cu care a colaborat. Totodată, divizia a înregistrat o creştere accelerată a volumului de cursuri, peste 550 de sesiuni, atât private, cât şi publice, cu peste 5.900 de participanţi instruiţi, o dublare a numărului acestora comparativ cu 2021, subliniază sursa citată.

"Anul 2022 este al şaselea an de flux de numerar operaţional pozitiv: aproape 18 milioane lei, o valoare de 4,5 ori mai mare comparativ cu 2021. Poziţia de numerar de la finalul anului, de 42 milioane de lei, reprezintă aproximativ 25% din capitalizarea bursieră a companiei. Combinată cu majorarea de capital aflată în derulare, prin care estimăm să atragem 20 milioane lei numerar, şi cu faptul că datoriile comerciale sunt aproximativ egale cu creanţele asupra clienţilor, considerăm că poziţia financiară cu care începem anul 2023 este una extrem de solidă. Astfel, ne uităm cu încredere la activitatea noastră pentru acest an, având ca obiective principale creşterea profitabilităţii operaţionale, a veniturilor recurente şi a ponderii serviciilor prestate în afara graniţelor ţării. Cu toate acestea, nu subestimăm dificultatea acestui an, atât prin prisma factorilor externi, ce ţin de piaţă, contextul geopolitic, inflaţie, forţa de muncă, întârzierile din lanţurile de aprovizionare, etc. dar şi prin prisma provocărilor interne ce ţin de continuarea integrării operaţionale a tuturor companiilor actuale şi viitoare în structura şi procesele de business ale grupului", a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

În anul 2020, odată cu transferul acţiunilor grupului pe Piaţa Principală, obiectivul asumat de Bittnet Group a fost atingerea unei cifre de afaceri de 500 milioane lei la finalul anului 2024. În cei trei ani de la listarea pe Piaţa Principală, Bittnet Group a înregistrat o dublare a cifrei de afaceri, în timp ce profitul operaţional a crescut de nouă ori în această perioadă. De asemenea, din 2020 şi până în prezent, activele grupului au crescut cu 150%, iar capitalurile proprii cu 70%. Conform estimărilor din prezent, conducerea companiei se aşteaptă ca la finalul anului viitor să atingă pragul respectiv chiar şi în situaţia în care nu va efectua nicio altă tranzacţie de M&A, doar din creştere organică, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 51 )

  1. Vă rog mult pe cei care citesc raportarea ( eu nu mai fac asta) sa-mi dați un citat relevant: mă interesează W.Buffett, Messi...

    1. “We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit.”

      Aristotle 

      “S-a nascut talent si a murit speranta.”

      “Eu m-am născut să fiu învingător, nu să exist”. G. Hagi

      raportul debuteaza in forta cu un Buffett de 5 stele,din memorie'daca nu detii o actiune 10 ani nu merita sa o iei nici pentru 10 minute',cand a cuvantat fix la bitnet s-a gandit

      "I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying."

      "You have to fight to reach your dream. You have to sacrifice and work hard for it." Messi

      "Insanity runs in my family. It practically gallops." Cary Grant

      „Dacă dăm un gol în primele minute, putem juca la 0-0” Gigi Becali

      'Bag pompe asa bune de am inceput si eu sa cred in ele,par si mai bune actiunile mele' taifun,AGF,2007-2008

      "Avem 3 profituri (...) fiecare cu profitul lui, voi pe care va bazati cand luati decizii" Florin Coman

      “Dintr-un milion fac 4,

      Alai-la-la-la-la, 

      Fiindca doi e Logofatu,

      Alai-la-la-la-la!?? ? 

      genial! o tin si eu minte, rad de fiecare data cand imi amintesc :)))

      ch arlie Munger -Every time you hear 'EBITDA' substitute it with 'bullshit earnings'.

      “Împrumută întotdeauna bani de la un pesimist. Nu se va aștepta să îi dai înapoi”. – Oscar Wilde

    La pagina 22 se intra intr-un derapaj necontrolat si dupa ce se izbeste violent de un pom o ia pe aratura.Incepe o cearta cu personajul imaginar IFRS.Argumentatia patineaza pe comparatia halucinanta de tratament contabil diferit intre companii si persoane fizice!

    Nu s-a inventat deocamdata standardul contabil suficient de prietenos astfel incat sa rezulte ceva profit si la BNET.

    Satula sa-i calculeze altii PERu trece pe pierdere in uralele detinatorilor pentru care profitul e un moft,teza investitorului e baza. 

    bugetul lor conservator prevedea 14,5 milioane profit net si urlau in ipoteze ca vine doar din operational nu ca in 2021 din financiar

    pana la urma n-a mai venit de niciunde,ci s-a dus! 

    1. Profitul BNET:

      "Care când venea, pleca!" 

      Sa se noteze ca rezultatul consolidat e pierdere 1,8 milioane dar rezultatul societatii mama e 5 milioane pierdere.i-au mai tras de par in sus firmele cumparate care asa cum s a vazut la raportarea de acum 2 sapt. la 1-2 ani dupa cumparare se duc rand pe rand pe pierdere si ele

    Mie imi place cum o dau cu cashul,cica au 42 M fata de 23 M 2021

    Active circulante 120 M 2022 fata de 74 2021 

    Datorii curente 116 M 2022 fata de 46 M in 2021 

    Asadar au 4 M active curente nete in 2022 fata de 28 in 2021,dar ei se lauda cu cashul in crestere 

    Dintre datoriile curente 25 de M au numai obligatiuni scadente 2022,din cashul ala au platit 10 deci mai sunt 15de plata

    Datoriile totale au crescut anul asta de la 78 la 163 M!!!!Adica 85 M 

    1. Mă gândeam, văzând datoriile sa-i ajutăm și luni, la ora 11 să vă propun să luăm fiecare câte o acțiune, dar renunț la propunere. E prea scumpă, 3 lei !?

    Anul asta iar fac 15 mio lei RON profit-nu conteaza cat minti,importanta sa fii consecvent,ce daca nu iese prognoza niciodata,asa sustine si Buffett dar nu mai retin cand si unde a spus

    Se lauda baietasul asta ca a facut 8,5 mi. prof. operat.

    Cate actiuni poate spune cu prof. asta operational, cu 160 mil. datorii, cu tot 160 mil. capitalizare si crestere datorii in acelasi an cu 10 X prof. operat =85 mil.?  

    1. Nu va mai cramponați de cifre, povestea contează(

      calatoria! cum risipea zuzana prin toate textele

    Vând chiloții de pe mine

    Ca sa bag iar bani in tine ->BNET 

    1. Eu sunt un mare poet

      Și acumulez BNET ;) 

      Sunt FloC, cel mai puternic investitor, recomandarile mele sunt cele mai bune daca faceti opusul

    “Investești pe termen mediu și

    lung în acțiunile BNET dacă 

    dorești expunere la industria de 

    IT&C românească, un domeniu 

    de creștere accelerată, alături 

    de o echipă de management 

    care nu are doar “skin in the 

    game”, ci a și demonstrat, în 

    peste 15 ani, rezultate mai bune 

    decât media industriei, atât 

    operațional cât și din punct de 

    vedere al gestiunii capitalului.” 

    Cristian Logofatu

    Co-fondator Bittnet Group 

    1. Dar de ce n-as investi mai bine in Arobs,Bento,AST care in comparatie cu BNET sunt in alta galaxie ca rezultate,eficienta,abordare?Chiar si ASC si LIH sunt peste BNET la atuurile pe care si le atribuie megalomanul asta care a ingropat definitiv bursier compania.

      Mereu ei sunt cei mai tari din industrie,nu-i poti rata daca vrei expunere dar nu-s tari nici daca ar alerga singuri in competitie! 

      firmele de IT enumerate mai sus fac profit bun,mai si cresc veniturile binisor insa doar modelul bittnet e bun,si-au pus niste aplaudaci pe IFF,GIP,stiintabanilor sa tot rostogoleasca ideea ca nu conteaza sa faci profit in IT ca e de ajuns sa cresti

      iar toate celelalte pot sa faca si profit numai la ei asta nu conteaza 

      Arobs capitalizare de vreo 10 ori mai mare ca AST si profit de 8-9 ori probabil deci + - e o logica 

      Arobs capitalizare de 6 ori mai mare decat BNET si nu putem face comparatie la profit dar la marje brute e in stratosfera fata de BNET 

      BNET e 60% peste AST la capitalizare si iar nu poti compara nimic,te uiti la divizia Integrare la BNET si vezi sute de oameni ca sa faca venituri 2-2,5 ori AST ,profit iar nu putem compara ca dendrio nu are nici operational macar 

      TOti din industrie sunt prosti,numai ei fac lucrurile exceptional dar de vina sunt: 

      -actionarii,auditorii,I FRS,pandemia care la ei cica nu e gata,semiconductorii unde si-au luat inca 24 de luni de alibi desi toti spun ca e deja slabit impactul,de vina sunt si AST si CODE care nu cresc fiindca au ei actiuni si era scris in stele ca trebuie sa faca profit fianciar 

      apropo CODE unde sa mai creasca,o fi vreo legatura e la cat e de supraevaluata cu faptul ca nu are freeflot si BNET are 20% si in rest au prietenii?

      ce tot se justifica penibil cu pierdere pe AST mark to market ca ziceau ca au cam 75.000 actiuni si la cativa lei cat s-a invartit AST sus jos in 2022 impactul e sub un salariu de manager bnet 

    nu raporteaza si pump-ul si dump-ul facut investitorilor?

    ATENTIE BVB urmeaza sa faca acelasi lucru pe termen scurt! (indexul). 

    s c cret 

    Hai baietii, o ultima șfortare de cumparare !!!

    Daca mai prostesc cateva sute de creduli, care sa mai cumpere si sa nu vanda, si daca mai face Agista rost de ceva bănuți ( de la alti investitori creduli ), poate reusesc Eu si cu frate-miu sa scapam de toata detinerea la conglomeratul asta petardizat pe care voi il numiti Bnet 

    Dar sa stiti ca tot eu vreau sa raman la conducerea companiei si in CA ca fac treaba buna si remuneratiile sunt excelente 

    Va recomand sa cumparati dar sa nu vindeti ca, asa cum spune si WB - investitiile se fac pe viata  

    De ce sa vindeti, ce faceti cu banii ? Banii vostri tre sa stea la mine, ca eu stiu ce sa fac cu ei $%, voi puteti sa va multumiti cu o viata de kko 

    Promit ca imi iau o vila + bolid si mai bengoase daca veti participa in numar cat mai mare la majorare ;)  

    Va pupa Tata Logo pe portofolii dar si pe portofele !!!

    1. lor nu li se aplica 'testul buffett',e bun doar pentru fraierii lor de manevra,ei nu baga bani la majorare,ii lasa pe altii desi revarsa fluvii in care peroreaza despre ce eficient e sa le dai lor capitalul pe mana!

      toti cei care au primit actiuni la bnet le vand,manageri,antreprenori care au primit actiuni pentru detinerile vandute,logofetii 

      toti si-au vandut drepturile de subscriere la 0,005 lei cel mai mic pas de cotare permis de Arena pentru instrument!

      deci toti arunca degeaba privilegiul de a subscrie la o firma care sustine ca le aduce raiul pe pamant iar ceilalti trebuie sa-si arunce banii pe fereastra ca sa ia ei bonusuri de'performanta' 

      bento per 10, asc per 10,25, per 12,9, bnet per 18,9, code per 24,8, restul mai vedem

    La astia nerusinarea nu mai are limite.

    Rezultatul exercitiului-pierdere 5.123.417 compania care consolideaza 

    Rezultatul reportat 1.350.895 

    Active curente in raport cu datorii vad ca s=a discutat 

    Ce tot bolborosesc despre a da dividend versus a reinvesti(ce?) cand ei legal nu pot aloca dividende si nici nu ar avea de unde. 

    Ce banci finantatoate i-ar lasa sa dea chiar si daca ar putea legal?La datoriile lor. 

    De unde pana unde au ei de'ales" de se tot lauda cu alegerea?

    1. Cum ar sta daca și CODE ar fi evaluata la un per de 10, unde pare a fi media pietei, având în vedere că bnet deține 18,4% din respectivul emitent?

      le-a zis CODE ca se viseaza unicorn deci trebuiau sa fie undeva intre PATH si MSFT

      To the Moon! 

    Astia o fac pe istetii dar in piata discuta oamenii ca au pus-o de o morisca cu aia prinsi cu infractiuni de la CITR,roca,agista si cum isi mai zic.

    Au luat respectivii detinere mare la Bittnet si ca sa nu vada aia de la care au ridicat capital ce gaura le dau acum o tin sus prin tranzactii neraportate facute prin terti.Totusi nici asta nu ajunge si le vand din participatiile in companii dendrio,grx,in 2022 de peste 10000k lei.BNET e in gaura rau cu datoriile si vinde ce poate de prin casa.Adica s-au legat unii de altii ca sacul si peticul,pica una pica si cealalta.Asa ca fac toate potlogariile sa se tina la suprafata cat se mai poate.E de notorietate ca nu vrea nimeni serios sa se bage cu ei! 

    Acum umbla pe la BRK si Goldring sa vada daca pot lansa niste petarde pe Aero ca se sufoca alea si trebuie capital.la ce datorii sunt .CITR deja e supraexpusa pe ei si pericolul sa crape e maxim.In decembrie abia le-a facut BRK 2 milioane de Euro cu 9% si discount 5% la principal ca nu aveau bani de obligatiunile din ianuarie.Pentru alea din vara nu se gasesc bani dar mai umbla cu caciula-n mana poate mai sunt optimisti ca la Vivre. 

    Pe piata a zburat puiul cu ata pentru astea care cica sunt growth all in si nu-s rentabile.deleverage din astea e abia la inceput si prin RO vestile ajung mai greu dar nici nu trebuie ca BVB e inghetata cu totul si pe financiara toti sufla-n iaurt de mai multe ori. 

    Asa ca ochii pe usa ca e aglomeratie mare si-o sa se foloseasca si geamurile!

    1. Ooooauu, inca un investitor f bine informat

      Se vede ca ai cont la BRK și firma de amanet Goldring :)!

      Bravo , felicitari !!!  

    Nr. unic (nr. format vechi) :30598/3/2021

    Data inregistrarii22.10.2021 

    Data ultimei modificari:23.02.2023 

    Sectie :Secţia a-VI-a Civilă 

    Materie:Litigii cu profesioniştii 

    Obiect:prete nţii 

    Stadiu procesual:Fond 

    Părţi 

    Nu meCalitate parte 

    BUCURESTI MALL DEVELOPMENT AND MANAGEMENT SRLReclamant 

    BITTNET SYSTEMS SAPârât 

    Şedinţe 

    10.03 .2023 

    Ora estimata: 10:30 

    Complet: C14-Fond 

    Tip solutie: 

    Solutia pe scurt: 

    Document:  

    27.01.2023 

    Ora estimata: 10:00 

    Complet: C14-Fond 

    Tip solutie: Amână cauza 

    Solutia pe scurt: Încuviinţează reclamantei proba testimonială cu 2 martori: Corina Jalobă (Huţanu) şi Adrian Stănescu, proba fiind pertinentă, concludentă şi utilă soluţionării cauzei, conform art. 255 şi 258 NCPC. Respinge proba testimonială privind audierea martorului Mihai-Alexandru-Constatin Logofătu, acesta fiind reprezentantul legal al societăţii pârâte. Respinge proba testimonială privind audierea martorului Yildirim Affan, acesta fiind reprezentantul legal al societăţii reclamante. Se vor cita martorii încuviinţaţi Corina Jalobă (Huţanu) şi Adrian Stănescu , la adresele menţionate în cuprinsul cererii de chemare în judecată, fila 16, vol. 1. Pronunţată, azi, 27.01.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. 

    Document: Încheiere de şedinţă 27.01.2023 

    24.10.2022 

    Ora estimata: 09:00 

    Complet: C14-Fond 

    Tip solutie: Amână cauza

    Solutia pe scurt: Prorogă pronunţarea asupra probei testimoniale după depunerea răspunsurilor la interogatoriu. Încuviinţează pârâtei proba cu expertiza tehnică contabilă cu obiectivele propuse prin întâmpinare (fila 240, vol 1), urmând ca expertul sa verifice şi corectitudinea modului de calcul al sumelor solicitate la plată prin cererea de chemare în judecată, respectiv sumele de 267.214,96 lei, reprezentând chirie, taxă de servicii şi costurile cu utilităţile, 100.109,95 lei reprezentând penalităţi de întârziere şi 3.632.709,91 lei, reprezentând daune compensatorii, conform solicitării reclamantei. Desemnează pe expertul Prejbeanu Mariana pt efectuarea expertizei contabile.  

    1. Poate si-a deschis fralele Logo magazin de chiloti cu Florinel Comănel in Mall si nu le-a mers pentru ca aveau chiloții murdari de kkt. D-aia nu au avut bani sa plateasca chiria

    Oare conducerea BNET nu citeste Ziarul Bursa si comentariile aferente ?

    Ma astept sa iasa cu o pozitie oficiala sa infirme sau sa confirme

    Domnilor fiți profesioniști, dati o replica oficială, nu înghițiți  

    1. ei le poruncesc actionarilor ce au voie sa gandeasca si cand sa respire si tu vrei sa ia in seama ce scrie vulgul

      aici nu e teleconferinta cu investitorii, aia e pe 28 Februarie 

      aici scrie fiecare ce stie, vrea si ceilalti trec prin filtrul propriu

      important ca pot sa verifice niste idei citite si cum s-a verificat in mute randuri si la multe companiii sa se fereasca de smecherii care cred ca banii se fac usor prin transfer de la naivii de buna si prea multa credinta 

    cu asa zisul risc de a ma repeta.....cei 2 frati de la conducere sunt niste jeguri penale care impreuna cu prietenasii lor le-au dat in cap actionarilor...si va continua

     

    Prin sutele de pagini de delir nu incap si cateva randuri cu cate zeci daca nu suta de mil actiuni i-au dat in toti anii astia, cat valoreaza la pretul pietei si cat profit curat au realizat. Cat valoreaza bonusul in raport cu cat au performat. Nu e nevoie sa spuna si ce au luat actionarii, se vede pe grafic.

    1. Daca ne uitam pe grafic de la listare pana acum a crescut foarte mult. A plecat de la evaluare mica, problema e ca fundamental nu o mai pot creste, doar CA merge.

      Cam asa e, adica firma a crescut si crescut la fel si pretul, acum nu mai poate, voi sperati la cresteri infinite. Desigur cum se prezinta rezultatele lasa de dorit.

    bnet zice ca nu face profit ca nu e CODE mai scumpa, incredibil! aia e 80 Mio mkt value si a doua zi dupa rezultatele de doi lei s-a facut o singura tranzactie cu 2 actiuni in valoare de 15,8 ron. cam atata relevanta au evaluarile la astea unde isi dau pase sa nu adoarma 2-3 actionari

    1. “Dacă fericirea ta depinde de ceva ce face altcineva, atunci chiar ai o problemă”. – Rich ard Bach

    Am vazut ca si la Medlife s-au pus CA pro-forma, se inspira toti de la BNET, sau chiar un motiv pertinent si benefic pentru Proforme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb