Black Lives Matter acuză Partidul Democrat de încălcarea principiilor democraţiei şi manipularea votului populaţiei de culoare

Calin Rechea
Miscellanea / 25 iulie

Calin Rechea

"Elitele Partidului Democrat şi donatorii miliardari încearcă să manipuleze alegătorii de culoare prin desemnarea Kamalei Harris şi a unui vicepreşedinte necunoscut pe noua listă democrată, fără un vot primar din partea publicului. Această desconsiderare flagrantă a principiilor democratice este inacceptabilă".

Black Lives Matter

"Nu trăim într-o dictatură. Delegaţii nu sunt oligarhi. Orice încercare de a eluda sau de a trece peste voinţa alegătorilor în sistemul nostru primar - indiferent cât de istoric este candidatul - trebuie condamnată".

Black Lives Matter

Organizaţia radicală de stânga Black Lives Matter (BLM) cere Partidului Democrat să organizeze alegeri preliminare online înainte de convenţia partidului de luna viitoare, în condiţiile în care "este nevoie de acţiune decisivă pentru protejarea democraţei noastre şi a vocilor alegătorilor de culoare", după cum se arată într-un comunicat de presă recent.

BLM consideră că acţiunile Partidului Democrat sunt îngrijorătoare, deoarece conducerea sa, Democratic National Committee (DNC), a refuzat organizarea dezbaterilor în perioada alegerilor primare şi a schimbat calendarul acestora, astfel încât să facă aproape imposibilă includerea altor candidaţi pe buletinele de vot.

"Acum, elitele Partidului Democrat şi donatorii miliardari încearcă să manipuleze alegătorii de culoare prin desemnarea Kamalei Harris şi a unui vicepreşedinte necunoscut pe noua listă democrată, fără un vot primar din partea publicului. Această desconsiderare flagrantă a principiilor democratice este inacceptabilă", se subliniază în comunicatul BLM.

Aici se mai recunoaşte faptul că rezultatul alegerilor din noiembrie poate fi unul istoric, dacă este aleasă Kamala Harris, însă "procesul de realizare a acestuia trebuie să se alinieze la adevăratele valori democratice".

Organizaţia mai consideră că "acest proces electoral este un deserviciu adus comunităţilor noastre şi democraţiei" şi acuză PD că, deşi "din punct de vedere istoric, persoanele de culoare au fost votanţi democraţi loiali", "de fiecare dată, partidul a luat voturile noastre de bune şi a acordat prioritate teatrului politic în faţa nevoilor noastre reale".

În opinia BLM, organizarea unor alegeri primare în cadrul PD este necesară, deoarece "nu avem nici idee care este poziţia Kamalei Harris cu privire la principalele probleme cu care ne confruntăm şi nici nu ştim care este istoricul potenţialului ei vicepreşedinte, pentru că nu ştim cine este".

"Nu trăim într-o dictatură. Delegaţii nu sunt oligarhi. Orice încercare de a eluda sau de a trece peste voinţa alegătorilor în sistemul nostru primar - indiferent cât de istoric este candidatul - trebuie condamnată", este argumentul fundamental pentru organizarea alegerilor primare din comunicatul BLM.

D'Zhane Parker, un lider BLM, subliniază că "nu este vorba doar despre Biden sau Harris; este vorba despre a cere un sistem politic care să ne reprezinte cu adevărat şi să susţină democraţia".

Comunicatul de presă mai arată că "democraţia nu este doar un ideal care trebuie protejat împotriva republicanilor; ea trebuie protejată şi de erodările din cadrul Partidului Democrat", în condiţiile în care "Partidul Democrat, care a fost cel mai vocal în apărarea democraţiei, este acum pe punctul de a comite unele dintre cele mai nedemocratice manevre pentru a evita să asculte voinţa alegătorilor".

În plus, "instalarea Kamalei Harris în poziţia de candidat democrat şi a unui vicepreşedinte necunoscut fără niciun proces de vot public ar face din Partidul Democrat modern un partid de ipocriţi", pe lângă faptul că "le subminează credibilitatea în chestiuni legate de democraţie".

Shalomyah Bowers, un alt lider BLM, a declarat că toate acuzaţiile la adresa modului în care a fost nominalizat candidatul PD nu reprezintă un atac la adresa Kamalei Harris, ci se referă la procesul de nominallizare, mai ales că "democraţiile sunt mai puternice atunci când partidele politice funcţionează cu sisteme primare care permit o participare reală".

La finalul comunicatului de presă, BLM cere din nou conducerii Partidului Democrat să organizeze un scrutin primar virtual transparent şi corect, care să permită selecţia democratică a candidatului pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2024.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Focuri de armă n-au tras?

    1. Nu, dar ar putea fi linsati cativa, asa, preventiv

      Nu e cazul. Se descurca foarte bine ei intre ei.

      (Malcolm X, Black Panther Party, Black Power...) 

    Negrii sunt cu democratii si cu Kamala care e si ea putin mai colorata, indianca sau ce e. Dar i-am auzit si eu, bine bine, dar de problemele noastre se ocupa cineva? Sunt trasi in piept nu numai negrii, nu numai americanii simpli, dar si romanii , europenii etc, de politicieni , care de fapt reprezinta numai si numai pe cei bogati.

    Se arunca acum praf in ochi cu lopata la alegatori la americani, praf de genul, tara arde si baba se piaptana. Kamala harris , o milionara, se preocupa foarte mult de dreptul la avort. Hm, ok, un lucru important, dar sunt alte probleme mult mai importante despre care, mucles. Cum ar fi faptul, ca in cea mai bogata tara din lume, nu-ti ajunge salariul sa traiesti decent de la o luna la alta, sa-ti cumperi o locuinta decenta, sa ai siguranta zilei de maine DACA MUNCESTI. Cum ar fi faptul ca bogatii Americii si-au dublat averile in ultimii 3 ani. In timp ce clasa chiar si de mijloc a ajuns sa traiasca de la salariu la salariu, cu cresterea datoriilor la banci numai sa poti cat de cat sa-ti pastrezi nivelul de trai .  

    Trump, alt politician de data asta miliardar, arunca alte lopeti de praf in ochi la cealata jumatate de America. Dusmanul sunt imigrantii ilegali, si nu stiu, Zelenski probabil care tot cere bani de la poporul american. Dar faptul ca el personal s-a imbogatit cu cateva miliarde de dolari, miliarde, vanzand la fraieri care lucreaza pe salariu, NFT uri si actiuni pompate la trump social media, o firma care n-a facut 1 $ profit in viata ei si nici nu va face, asta in timp ce 60% din americani traiesc de la salariu la salariu, si foarte multi sunt in urma cu ratele la banci(aprope de nivelul din 2007-2008 deja), ala e normal, e "american dream". l-a luat si pe loserul ala de Vance, vedeti un hilly billy devenit vice presedinte, American dream ce v-am zis. American dream e mort. Traiasca jumuleala. 

    A si nu solutia nu e taxe mai mari la bogati. pentru ce? sa mearga iar in gaura neagra care e bugetul. nu. Una din solutii ar putea fi, nu taxe mari pe profit si dividende. Dimpotriva, taxe mici pe profit si dividende, dar fiecare companie sa fie obligata sa imparta acest profit cu angajatii. Legal in cadru legal, nu cum mai fac unii patroni ca iau pe ei dividende si mai dau la angajati. Legal si obligatoriu, cu drept de vot in companie, as spune chiar 30-50 % din profit impartit angajatilor, ca o taxa daca vrei, dar o taxa ce ramane in buzunar la oameni.

    Pt ca problema dragilor, e ca managerii sunt platiti si angajati sa faca profit. Profit. Si asta inseamna costuri mici, salarii mici. N-ai cum altfel. Ori profit ori salarii. Asa se elimina dilema. Normal ca imediat vor sari cei cu asta-i comunism. Nu, la comunism se va ajunge daca nu se implementeaza un sistem just si pentru patroni/capitalisti/investitor i, dar si pentru salariati/angajati. Binenteles ca nici un partid nu va implementa asta sau altceva asemanator, ci vor continua sa arunce praf in ochi cu probleme mai mult sau mai putin minore, pt ca sunt sponsorizati de bogati. Care nu vor sa-si vada diluate activele sau impartite cu "prostimea". 

    1. Numai lozinci in discursul tau! Mai verifica nivelul de trai al americanilor si mai scrie o data. De asemenea salariul mediu, preturile la haleala si combustibil si iarasi, mai gandeste-te!

      Ai avut rabdare sa citesti tot cearceaful!? Wow!!!

      Am verificat . Ce am găsit. In ultimii 30 de ani veniturile clasei medii nu au crescut în termeni reali în SUA. Între timp averea clasei bogate ...???????????? nu au cifre, nu incap într-un articol. Democrație?!! ???????????? , daca tu trebuie sa faci trafic de frontieră cu Mexicul sa poți să cumperi insulina. Daca orice medicament costă nu de 10 ori, nu de 100 de ori ci de 1000 de ori mai scump ca în Europa, draga asta nu ii democrație. Este o dovadă clară cum poți prostii niște idioți!

      O, da, statisticile sunt clare, dar si mai clar e cand mergi acolo, nu e ca-n filme deloc, nu e ca-n "salariu mediu e mare", pt ca media e facuta cu elon musk de exemplu. Sunt multi care lucreaza 2-3 joburi si se plang ca nu -si pot plati facturile. Americanii sunt foarte vorbareti, asta am auzit peste tot, fara sa-i intrebi.La noi in tara poate ma asteptam sa aud asa ceva, dar in cea mai bogata tara din lume, nu.

      Mancare ieftina? nici o sansa. un big mac meniu e acum 18 dolari. 100 de lei aproape. si asta e mancarea saracului. Am decartat acolo acum vreo 10 ani 3000 de dolari in 10 zile pt 2 persoane stand doar la moteluri , doar 2 zile la vegas la hotel. si mancare la fast food, masina inchiriata cea mai ieftina. Benzina ieftina? da, dar nu simti diferenta, pt ca motoarele sunt mari si distantele mult mai mari ca la noi. 

      America, nu e "no country for old man" ci e "no country for poor man". E o tara numai pt bogati. Si unde restul sunt f buni de jumuleala. Si noi ne-am prins foarte repede de expresia omului simplu "what's the catch?", care-i smenul sa -mi iei banii, ca mereu exista unul. 

      Nu e nici un politician care sa se preocupe de problemele astea, pt ca politicienii sunt in buzunarul mega corporatiilor, si megabogatilor, ca musk.

      Si atunci fac un circ intre ei pe motiv de orice altceva. Practic iti distrag atentia , ca un iluzionist, de la problemele tale reale(dar facturile mele??). Ieri am vazut la Trump la un raliu, o batranica, cu toate toalele maga(ma gandesc ca pe bani, bani ce i-a luat miliardarul de trump), slabuta uscata, bronzata, o ducem rau , dar sper sa se schimbe ceva din noiembrie. Nici o sansa, nu pentru tine, draga batranica, ci pt miliardarii ce vor mai lua o reducere la taxe. 

      ce saracie am vazut acolo, nu vezi la noi in tara niecaieri. orasele de rulote, orase semiparasite, foste orase miniere, oamni care stau in corturi, ghetouri, aprope jumate din americani locuiesc in ghetou, despre ce vorbim aici? Vegasul e , faimosul "strip" un bulevard , chiar ca-n filme, mai fain, dar dupa strip, paralel cu bulevardul de lux, ghetou. acolo stau cei ce muncesc in hotelurile de 5 stele , cazinouri si etc. Am ajuns acolo din greseala ca masina si , te sperii, cocioabe man, n-am stiut cum sa plecam mai repede de acolo , sa ajungem iar pe stripul luminat si luxos.

      Dar si ce bogatie am vazut nu vezi la noi aproape deloc. Bogatii nu merg cu masina ci inchiriaza elicopter, nu mananca la all you can eat, ci la restaurante de lux etc. E un contrast imens. 

      nu jumate din americani locuiesc in ghetou scuze, dar sunt vreo 15% oficial, neoficial mi s-a spus, aproape jumate

    BLM creatia democratilor,

    acuzati ???

    ce tare e scenariul actual 

    1. ... pai parca soros ii finanta ... se tem oare globalisti de o candidatura harris?! ... baietii aia albi multimiliardari ... pare-se ca doamna e mai interesata de propria imagine ... pana si tik tok o promoveaza ... chiar si donatiile pentru biden s-au "redistribuit" pentru a o sustine ...

    Kamala e tanara, energica si are carisma . Toate acesea ii va aduce o victorie zdrobitoare in fata lui tramp.

    1. Pe tine nu te-au implorat niciodata parintii sa pleci de acasa?

      O kamala pt democrația mondială este ok,decât un Trampit care este găunos, vicios,narcisist și corupt și Prost,nu are un vocabular de om normal un măscărici cu mult fard PE față și vopsit că o cocotă

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb