Blinken consideră Nord Stream 2 un proiect geopolitic rusesc care ameninţă Ucraina

S.B.
Internaţional / 23 iunie 2021

Blinken consideră Nord Stream 2 un proiect geopolitic rusesc care ameninţă Ucraina

Gazoductul submarin Nord Stream 2 este un proeict geopolitic rusesc care ameinţă securitatea Ucrainei, avertizează la Berlin secretarul de Stat american Anthony Blinken, informează news.ro.

Statele Unite vor să se asigure că Rusia nu va folosi acest proiect ca pe un instrument de coerciţie împotriva vreunei ţări europene, a subliniat Blinken miercuri, într-o conferinţă comună cu omologul său german Heiko Maas.

"Obiectivul nostru rămâne să facem în aşa fel încât Rusia să nu poată folosi energia ca instrument coercitivm ca pe o armă împotriva Ucrainei sau a oricui altcineva în Euroopa", a subliniat el.

Washingtonul se opune de mult timp proiectului Nord Stream 2, care urmează să permită Moscovei să-şi dubleze exportul de gaze naturale pe sub Marea Baltică, ocolind astfel Ucraina şi privând Kievul de venituri importante de tranzit.

Proiectul, finanţat de Gazprom, este finalizat în proporţie de 95%, potrivit gigantului public rus în domeniul gazelor naturale.

Germania, principalul beneficiar al acestui şantier - în valoare de 11 miliarde de dolari -, încearcă să restabilească relaţii bune cu administraţia lui Joe Biden, după ce a întreţinut relaţii notoriu de tensionate cu Donald Trump.

Departamentul de Stat informa Congresul, într-un raport, în mai, că societatea de la originea gazoductului către Germania - Nord Stream 2 AG - şi directorul general al acesteia Matthias Warnig, un susţinător al preşedintelui rus Vladimir Putin, sunt pasibili de sancţiuni, din cauză că au relizat activităţi interzise.

Antony Blinken a anunţat însă că nicio sancţiune nu va impusă nici Nord Stream 2 AG şi nici lui Matthias Warnig, în interesul Statelor Unite.

Ministrul german de Externe Heiko Maas a anunţat că Berlinul doreşte o soluţie care să fie acceptată de către ambele părţi.

"Noi ştim care sunt aşteptările Washingtonului. Este extrem de imporant pentru noi să obţinem rezultate pe care Washingtonul să le poată susţină", a subliniat Maas.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. America nu înțelege că va trebui sa inghita broscoiul.

    1. Cum isi permite Rusia ,ocolind Ucraina , sa o lipseasca de niste bani incasati pentru tranzitul gazelor rusesti ? Pai tot asa cum SUA isi permit de 50 de ani sa proclame un embargou economic asupra 'periculosului " vecin Cuba durandu-i in cot de opinia a peste 150 de state! Filfizonul de Blinken - parca-l vad pe Radu Beligan in Rica Venturiano _ devine tot mai obraznic si ridicol !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb