Blocurile de BCA din portofoliul Macon, testate din punctul de vedere al rezistenţei la foc

Stelian Bădescu
Companii / 5 decembrie 2016

Blocurile de BCA din portofoliul Macon, testate din punctul de vedere al rezistenţei la foc

Producătorul de materiale de construcţii Macon a testat, în cadrul unor instituţii specializate din ţara noastră, rezistenţa la foc a blocurilor de zidărie din portofoliu.

Potrivit unui comunicat al companiei, trimis Redacţiei, încercările de rezistenţă la foc a produselor din BCA au fost efectuate de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă "Urban-Incerc" în colaborare cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

Testele au constat în încercări efective asupra zidurilor de BCA din portofoliul Macon cu rezistente de 2,5 şi 3,5 N/mm2, rezultatele fiind ulterior interpretate pentru a se obţine rezistenţa la foc a zidurilor din BCA cu diferite grosimi.

Potrivit companiei, rezultatele testelor au demonstrat că, supusă acţiunii focului, zidăria realizată din BCA Macon şi BCA Simcor are o rezistenţă de EI 120 (pentru ziduri cu grosimi de 10 şi 15 cm), EI 180 (pentru ziduri cu grosimea de 15 cm) şi EI 240 (pentru ziduri cu grosimi de 20, 25, 30, 35 şi 40 cm), blocurile de BCA din portofoliul Macon înscriindu-se astfel în rândul materialelor de zidărie cu cele mai bune performanţe din punct de vedere al rezistenţei la foc.

"Angajamentul nostru este de a asigura beneficiarilor construcţiilor realizate cu sistemul de zidărie Macon un mediu de viaţă sănătos şi sigur. Pentru aceasta am creat materiale (...) capabile să asigure cel mai complex nivel de protecţie. Avem 7 direcţii pentru care sistemul nostru răspunde (...) nevoilor de protecţie şi siguranţă, fie că vorbim de temperaturi exterioare, de zgomot, de mediu sau de capacitatea de a face faţă unor fenomene mai puţin dorite, însă prezente în viaţa de zi cu zi, cum ar fi incendiile sau cutremurele. Urmărim să adăugăm certificărilor europene pe care le deţinem pentru produsele noastre şi alte date tehnice relevante, rezultate în urma unor încercări efective privind performanţele acestora în diferite domenii. În acest sens, la începutul acestui an, sub coordonarea unor instituţii de prestigiu, a fost demarată testarea rezistenţei la foc a diferitelor sortimente din gama de produse de zidărie Macon. Acum, după finalizarea încercărilor şi publicarea rezultatelor cuprinse în raportul realizat de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Durabilă «Urban-Incerc» Bucureşti în colaborare cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, avem confirmarea faptului că blocurile de zidărie Macon şi Simcor sunt unele dintre cele mai performante materiale şi în domeniul siguranţei în cazul incendiilor, fie că vorbim de locuinţe, şcoli, spitale, spaţii comerciale, industriale sau de proiecte speciale care necesită realizarea unor ziduri anti-incendiu. Testarea a cuprins cele două branduri de produse de zidărie din portofoliul nostru, Macon, respectiv Simcor, şi acoperă ambele clase de rezistenţă la compresiune ale produselor noastre, încadrarea în diferite clase de rezistenţă la foc fiind în raport cu grosimea blocurilor de zidărie", a declarat Marius Marin, chief executive officer Macon Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb