BNS a finalizat un instrument juridic pentru angajaţii cărora li se reduc veniturile

A.C
Miscellanea / 8 februarie 2018

BNS a finalizat un instrument juridic pentru angajaţii cărora li se reduc veniturile

Blocul Naţional Sindical (BNS) a anunţat că a finalizat un instrument juridic care poate fi folosit de către orice angajat din România care doreşte să-şi recapete, în faţa instanţelor de judecată, pierderile salariale suferite, începând cu 1 ianuarie 2018, ca efect al adoptării unor acte normative în domeniul salarial sau fiscal, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Din punctul nostru de vedere trei acte normative, toate adoptate în 2017, au condus la reducerea veniturilor nete ale salariaţilor, începând cu 01.01.2018, respectiv Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Ordonanţa 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi Ordonanţa 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ultimele două afectând întreaga piaţă a muncii, susţin reprezentanţii BNS.

Potrivit celor mai recente estimări, între 30 000 şi 50 000 de angajaţi din sectorul public sunt afectaţi în mod direct de experimentele fiscale şi cele de politică salarială practicate de actuala coaliţie, iar peste 2 milioane de angajaţi din mediul privat sunt deja victime sigure ale aceluiaşi model păgubos de fiscalizare a muncii.

În comunicat se precizează: "Blocul Naţional Sindical, consecvent cu propriile sale angajamente faţă de membri săi de sindicat, a pregătit un pachet de informaţii juridice şi formulare standardizate, oferind astfel asistenţă celor care au nevoie de sprijin în viitoarele lor confruntări juridice cu Statul sau cu angajatorii privaţi. Din păcate, la doar câteva luni de la momentul în care BNS semnala public riscurile de reducere a veniturilor salariale, ca urmare a adoptării celor trei acte mai sus menţionate, azi numărăm victimele în rândurile angajaţilor din România, societatea romanească se confruntă, în continuare, cu o atitudine cinică şi suficientă din partea guvernanţilor care, într-un mod absolut halucinant, trec la capitolul «pierderi colaterale» angajaţii care, din vina politicilor publice practicate de actuala coaliţie, înregistrează pierderi din salariile nete".

Realitatea este îngrijorătoare, iar artificiile fiscale continuă într-un ritm alarmant, prin Ordonanţe de Urgenţă validate de Guvern, apărute şi schimbate de pe o zi pe alta, în ultimele 2 zile, în mai puţin de 48 de ore au fost transmise 4 variante complet diferite ale unui proiect de OUG pentru modificarea Codului Fiscal, fără evaluări de impact cuvenite şi fără aplicabilitate reală, mai susţin aceştia.

Ca atare, având în vedere dinamica şi consecinţele sociale ale acestui subiect, Blocul Naţional Sindical se va implica în mod activ în susţinerea tuturor iniţiativelor sau proiectelor publice care au scopul de a ordona, într-un firesc modern şi european, relaţiile de muncă dintre angajat şi angajator.

În comunicat se precizează: "Proiectul nostru de asistenţă juridică standardizată , este astăzi pus la dispoziţia tuturor salariaţilor români afectaţi de caruselul ordonanţelor de urgenţă meschine care au transformat munca din România în cea mai fiscalizată din toată Europa. Şi, peste toate acestea, foarte mulţi salariaţi, fără să beneficieze de o argumentaţie rezonabilă şi legală, primesc la sfârşitul lunii mai puţini bani pentru aceiaşi muncă depusă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb