Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu primul-ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu

Andrei Stan
Internaţional / 20 octombrie 2015

Discuţiile au luat în calcul pregătirea unei noi sesiuni comune a celor două guverne

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut astăzi o întrevedere cu Benjamin Netanyahu, primul-ministru şi ministrul afacerilor externe al Statului Israel, şeful diplomaţiei române propunând începerea pregătirilor pentru o nouă sesiune comună a celor două Guverne, care să aibă loc anul viitor, transmite un comunicat MAE trimis redacţiei.

"În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au reconfirmat existenţa relaţiilor privilegiate între România şi Statul Israel, fapt dovedit de caracterul dinamic al contactelor bilaterale, materializate în vizite la toate nivelurile, efectuate atât în România, cât şi în Statul Israel", precizează comunicatul.

A fost realizată o trecere în revistă a evoluţiilor în domeniile de interes comun între cele două ţări, aşa cum au fost identificate ca urmare a celei de-a doua reuniuni interguvernamentale româno-israeliene, desfăşurate în luna iunie 2014.

"Ministrul Bogdan Aurescu a propus - iar premierul israelian a fost de acord - începerea pregătirilor pentru o nouă sesiune comună a celor două Guverne, care să aibă loc anul viitor. De asemenea, a menţionat necesitatea organizării primei sesiuni a Comisiei Mixte Economice româno-israeliene.

Bogdan Aurescu a amintit şi posibilitatea cooperării în domeniul securităţii cibernetice, plecând de la expertiza românească binecunoscută în domeniu, dar şi continuarea cooperării militare şi în alte domenii de interes comun.

Ministrul român a exprimat totodată disponibilitatea României de a susţine în continuare dezvoltarea dialogului Israelului cu UE", mai arată MAE.

Cei doi demnitari au abordat, de asemenea, subiecte de interes comun de pe agenda regională, exprimând preocuparea cu privire la evoluţiile recente din Orientul Mijlociu.

Conform sursei citate, cei doi demnitari au discutat "în mod special" despre impactul dezvoltărilor recente de securitate din Israel, ministrul român reiterând apelul la detensionarea situaţiei. Diplomatul român a subliniat importanţa reconstruirii încrederii, ca premisă necesară pentru reluarea negocierilor directe privind Procesul de Pace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb