BOGDAN BADEA, CEO HIDROELECTRICA: "Listarea Hidroelectrica este pe hold"

MIHAI GONGOROI
Companii / 21 iulie 2020

Bogdan Badea (Sursă foto: Energyindustryreview.com)

Bogdan Badea (Sursă foto: Energyindustryreview.com)

Hidroelectrica este "pe hold" cu listarea din cauza pandemiei şi a proiectului de lege din Parlament ce interzice vânzarea de participaţii în companii deţinute de stat, a afirmat astăzi Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, în cadrul unei conferinţe.

"Pe zona de listare am făcut o pregatire intensă în ultimii ani de zile, care s-a tradus prin cele două proceduri de selecţie a consultanţilor necesari pentru listare. Am reusit să închidem din proceduri, să semnăm contractul cu equity adviser-ul, aveam pregatite toate documentele pentru a selecta şi ultimul consultant pentru a fi pregătiţi de listare, iar targetul era finalul anului, încercând să închidem procedura la mijlocul anului 2020 pentru a beneficia de fereastra de oportunitate din toamnă. Sigur că odată cu surpriza pandemiei şi proiectul de lege din Parlament suntem pe hold", a declarat Badea, la conferinţa Focus Energetic.

El a spus că aşteaptă ca situaţia listării să se clarifice din punct de vedere legislativ, iar de atunci până la listare va mai fi un an de zile.

"De când se va clarifica din punct de vedere legislativ vorbim de 1 an de zile. (...) Noi suntem în zona de execuţie, Parlamentul este în zona de creare de legi. Cand va deveni o prioritate pentru Parlament listarea Hidroelectrica (...) dar nu mă puneţi pe mine să răspund în locul altor entităţi", a mai spus Badea.

În contextul pandemiei şi scăderii burselor, în luna iunie, în Parlament, a apărut o iniţiativă legislativă ce impune interdicţia înstrăinării de pachete minoritare deţinute de stat în companii naţionale pe o perioadă de doi ani. Proiectul de lege, ce a primit votul Camerei Deputaţilor, este de natură să aducă o nouă amânare a momentului în care acţiunile Hidroelectrica vor fi tranzacţionate la BVB.

La rândul său, în cadrul aceleiaşi conferinţe, Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a afirmat referitor la listarea Hidroelectrica: "Hidroelectrica parcurge etapele necesare în vederea listării, desigur calendarul este influenţat de mai multe aspecte, cele determinate de contextul pieţei globale, altele determinate de activităţile care se desfăşoară şi deciziile la nivel politic, inclusiv în Parlament, inclusiv în partea executivă, dar consider că societatea trebuie să ajungă şi să atragă surse de pe pieţele de capital care să o ajute la dezvoltare. Din câte cunosc şi în acest moment dorinţa (la nivelul autorităţilor - n.r.) este ca compania să devină un jucător regional, listat, care să atragă surse de finanţare. Ca timing nu pot da date concrete".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb