Fondurile europene reprezintă vectorul principal pentru proiectele IT din zona publică, a declarat, ieri, Bogdan Balaci, membru în Consiliul Director al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), cu ocazia evenimentului "e-Guvernarea - tendinţe şi dimensiuni practice". Domnia sa a adăugat că pentru optimizarea procesului de aprobare a fondurilor europene trebuie definite mai bine responsabilităţile clienţilor şi cele ale autorităţilor de management.
Bogdan Balaci a declarat că programul de e-guvernare poate ajuta la modernizarea statului şi la eficientizarea administraţiei publice şi a precizat că serviciul de e-guvernare poate reduce costurile din administraţia publică. Serviciul cuprinde patru elemente importante, respectiv centrarea pe nevoile cetăţeanului, orientarea pe problemele de mediu, responsabilitatea şi capacitatea de a observa şi de a acţiona.
Adrian Bădulescu, Secretar al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din cadrul Camerei Deputaţilor, a declarat că există, în prezent, iniţiative legislative pe baza discuţiilor cu companiile din IT. Domnia sa este de părere că dialogul dintre mediul privat şi autorităţi poate rezolva multe dintre problemele existente. Domnul Bădulescu a precizat că o parte din măsurile din Codul Muncii au rezultat în urma dialogului dintre Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor şi firmele din domeniul IT.
AmCham a organizat, ieri, la Palatul Parlamentului, în parteneriat cu Camera Deputaţilor, evenimentul "e-Guvernarea - tendinţe şi dimensiuni practice", care a avut drept scop promovarea dezvoltării şi utilizării tehnologiilor IT&C în administraţia publică, pentru îmbunătăţirea serviciilor publice. La eveniment au participat companii din domeniul IT&C care au prezentat soluţii şi servicii proprii de e-guvernare, aplicate cu succes în alte ţări.