BOGDAN BALACI, AMCHAM:  E-guvernarea poate eficientiza administraţia publică

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 mai 2011

Fondurile europene reprezintă vectorul principal pentru proiectele IT din zona publică, a declarat, ieri, Bogdan Balaci, membru în Consiliul Director al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), cu ocazia evenimentului "e-Guvernarea - tendinţe şi dimensiuni practice". Domnia sa a adăugat că pentru optimizarea procesului de aprobare a fondurilor europene trebuie definite mai bine responsabilităţile clienţilor şi cele ale autorităţilor de management.

Bogdan Balaci a declarat că programul de e-guvernare poate ajuta la modernizarea statului şi la eficientizarea administraţiei publice şi a precizat că serviciul de e-guvernare poate reduce costurile din administraţia publică. Serviciul cuprinde patru elemente importante, respectiv centrarea pe nevoile cetăţeanului, orientarea pe problemele de mediu, responsabilitatea şi capacitatea de a observa şi de a acţiona.

Adrian Bădulescu, Secretar al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din cadrul Camerei Deputaţilor, a declarat că există, în prezent, iniţiative legislative pe baza discuţiilor cu companiile din IT. Domnia sa este de părere că dialogul dintre mediul privat şi autorităţi poate rezolva multe dintre problemele existente. Domnul Bădulescu a precizat că o parte din măsurile din Codul Muncii au rezultat în urma dialogului dintre Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor şi firmele din domeniul IT.

AmCham a organizat, ieri, la Palatul Parlamentului, în parteneriat cu Camera Deputaţilor, evenimentul "e-Guvernarea - tendinţe şi dimensiuni practice", care a avut drept scop promovarea dezvoltării şi utilizării tehnologiilor IT&C în administraţia publică, pentru îmbunătăţirea serviciilor publice. La eveniment au participat companii din domeniul IT&C care au prezentat soluţii şi servicii proprii de e-guvernare, aplicate cu succes în alte ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb