BOGDAN CHIRIŢOIU: Preţurile carburanţilor din ţara noastră sunt mai mici cu 3-5% decât media europeană

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 3 mai 2022

Preţurile carburanţilor din ţara noastră sunt mai mici cu 3-5% decât media europeană

Preţurile carburanţilor din ţara noastră sunt mai mici decât media europeană cu 3-5%, a spus, ieri, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, precizând că este vorba de preţurile fără taxe practicate de companiile din România.

"Ne uităm la datele pe care le dă Eurostat-ul. Comparăm preţurile fără taxe, deci preţurile practicate de companiile din România fără contribuţia statului, fără taxe, comparăm preţurile acestea cu media europeană. Şi, în general, acum câţiva ani eram la medie şi peste medie, în momentul de faţă suntem la 3-5% sub media europeană. Deci, din punctul acesta de vedere, nu par să stea mai rău în România decât stau în restul ţărilor europene. În rest, desigur, am derulat controalele respective împreună sau am participat la controalele ANPC-ului şi ANAF-ului. ANPC are o serie de probleme punctuale în unele benzinării. Au prezentat rezultatele lor, noi ne uităm la ansamblu, la ceea ce fac companiile, dar nu ne uităm la o staţie de benzină, ci la comportamentul companiilor. Nu am acum un rezultat pe care să vi-l pot comunica... Momentan monitorizăm piaţa, strângem date, nu am aplicat o sancţiune", a declarat Bogdan Chiriţoiu, la ieşirea de la Comisia economică, industrii şi servicii din Senat, unde a fost prezentată analiza "Raport asupra investigaţiilor derulate şi sancţiunilor aplicate de către Consiliul Concurenţei din anul 2019 până în prezent".

În opinia şefului autorităţii de concurenţă, nu ar trebui să comparăm situaţia din pandemie, când preţurile erau mult mai joase, pentru că barilul de petrol era la 20 de dolari, iar acum este la 110 dolari.

Majoritatea companiilor sancţionate de Consiliul Concurenţei au capital străin

Majoritatea companiilor sancţionate şi marile amenzi aplicate de Consiliul Concurenţei sunt date companiilor cu capital străin, a afirmat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Bogdan Chiriţoiu a menţionat, citat de Agerpres: "Am explicat că situaţia este exact invers. Abordarea e unitară, pentru că avem un singur document: instrucţiunile de sancţionare. În general companiile investigate şi companiile sancţionate sunt companiile mari care au mai degrabă capital străin decât capital românesc. Deci companii mari cu capital autohton sunt câteva, şi câteva private şi câteva de stat, dar marea majoritate a companiilor sancţionate de noi şi marile amenzi sunt date companiilor cu capital străin. Repet, nu pentru că avem ceva cu capitalul străin. Nu avem misiunea să ţintim capitalul străin, ci pentru că asta e realitatea în România, acolo sunt companiile mari".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cu salariile cum stam, fata de media europeana? Cu preturile, am vazut, am simtit, stam bine!

    1. Corect.Mi-ai luat vorba din gura.

    Oricum, preturile carburantilor din Colonia noastra nu mai au nici o legatura cu pretul petrolului, fiind doar o specula de dimensiune uriasa a Cartelului benzinarilpe straini in complicitate cu autoritatile tradatoare, pt distruge Economia si transporturile din Romania, ca parte a planului Marii Resetari!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb