ZIARUL BURSA

03 mai 2022
Ediţia din 21.11.2024
Cine atacă în/din Transnistria: Rusia sau Occidentul ?

Cine atacă în/din Transnistria: Rusia sau Occidentul ?

Petru RomoşanInternaţional / 3 mai 2022

Petru Romoşan

Rusia intenţionează să atace Republica Moldova pentru a deschide un nou front împotriva Ucrainei, scrie The Times, care citează surse din cadrul serviciilor secrete ucrainene" (Mihai Voican - "The Times: Rusia ar fi decis să atace Republica Moldova", money.ro, 2.05.2022).

Serghei Lavrov

MINISTRUL RUS DE EXTERNE, SERGHEI LAVROV: "NATO şi UE au cedat în faţa dominaţiei SUA"

V.R.Internaţional / 3 mai 2022

"Cei de la Washington au decis că lumea trebuie să fie acum monopolară" "Scopul nostru nu este o schimbare de regim în Ucraina, asta este specialitatea SUA" "Rusia nu vizează încheierea operaţiunii din Ucraina la 9 mai" 

NATO şi UE au cedat în faţa dominaţiei SUA, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în opinia căruia toate ţările consideră că nu merită să asculte decât de Washington, relatează DPA, care citează un interviu pentru televiziunea italiană Mediaset, preluat de agenţia oficială rusă de presă TASS.

Un general pentru liniştea noastră

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 3 mai 2022

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Cum îţi dai seama când situaţia a devenit "albastră"? Când elitele politice fac apel la un militar. Şi nu doar pentru că asta arată că au rămas fără idei, fără credibilitate, şi fără resurse proprii.

Randamente consistente ale acţiunilor de la BVB, în ultimii trei-cinci ani

SUPLIMENT "PIEŢELE DE CAPITAL ÎN VREMURI DE RĂZBOI" Randamente consistente ale acţiunilor de la BVB, în ultimii trei-cinci ani

Piaţa de Capital / 3 mai 2022

Peste două treimi dintre principalele titluri ale bursei noastre sunt în teritoriul negativ, de la începutul anului  

Alin Brendea, Prime Transaction: "Piaţa bursieră este un loc al investiţiilor pe termen mediu şi lung"

Alexandru Ilisie, OTP Asset Management România: "Time in the market" este mai important decât "Market timing"

Analiştii: "Sectoarele energetic şi bancar sunt bine poziţionate în contextul actual"

După un an jumate cu performanţe ex­cepţionale, apăru­te într-un climat prielnic activelor riscante, acţiunile listate în prima ligă bursieră a pieţei noastre de capital au în mare parte pierderi.

Remus Dănilă

SUPLIMENT "PIEŢELE DE CAPITAL ÎN VREMURI DE RĂZBOI" / /REMUS DĂNILĂ, HEAD OF IR & BUSINESS DEVELOPMENT, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI: "Scopul scorurilor ESG este evaluarea sustenabilităţii companiilor listate"

Piaţa de Capital / 3 mai 2022

"Standardele şi evaluările ESG au la bază principiul materialităţii" "Ne dorim ca următorul exerciţiu de analiză ESG a companiilor listate să ducă la publicarea mai multor scoruri" 

Reporter: Bursa de Valori Bucureşti a lansat, recent, primele scoruri ESG pentru companii listate în piaţa noastră de capital. Care este scopul acestui demers?

Bogdan Maioreanu

SUPLIMENT "PIEŢELE DE CAPITAL ÎN VREMURI DE RĂZBOI" / BOGDAN MAIOREANU, ANALIST DE PIAŢĂ ÎN CADRUL ETORO: "Cel mai important criteriu pentru alegerea unui broker online este reputaţia"

Piaţa de Capital / 3 mai 2022

"Tehnologia a făcut ca accesul la pieţele financiare globale să fie simplu şi transparent" "Accesul facil pentru investitorii individuali vine cu necesitatea de a se instrui cu privire la pieţe şi de a înţelege riscurile" 

Reporter: Care sunt, în opinia dumneavoastră, cele mai importante criterii pe care trebuie să la aibă în vedere investitorii atunci când aleg un broker online şi/sau o platformă de tranzacţionare? De ce?

Întreprinderea - viziunea corectă asupra utilităţii sale sociale

SUPLIMENT "PIEŢELE DE CAPITAL ÎN VREMURI DE RĂZBOI" Întreprinderea - viziunea corectă asupra utilităţii sale sociale

Prof.Dr. Gheorghe Piperea, Dr.Iulia GolgojanPiaţa de Capital / 3 mai 2022

Chiar dacă, în mod tradiţional, asociaţii contribuie la constituirea unei întreprinderi cu scopul de a împărţi beneficiile sau de a se folosi de economia ce ar putea rezulta, realitatea societăţii în care trăim şi evenimentele ultimilor ani au demonstrat că definiţia legală reglementată de Codul civil trebuie privită nuanţat sau, cel puţin, contextual.

Investiţiile bursiere - între pandemie şi tensiunile geopolitice

SUPLIMENT "PIEŢELE DE CAPITAL ÎN VREMURI DE RĂZBOI" Investiţiile bursiere - între pandemie şi tensiunile geopolitice

Piaţa de Capital / 3 mai 2022

Bogdan Maioreanu, eToro: "Investitorii ar trebui să-şi diversifice portofoliile pentru a se proteja de creşterea preţurilor energiei, inflaţiei sau a dobânzilor"  

Andre Cappon, CBM Group: "În investiţii există o regulă simplă - o sută minus vârsta este o metodă universală care funcţionează"

Radu Puiu, XTB România: "Păstrează numerar pentru a profita de oportunităţi, cumpără acţiuni şi diversifică"

Theo-Dorian Buftea

SUPLIMENT "PIEŢELE DE CAPITAL ÎN VREMURI DE RĂZBOI" Energia şi agricultura rămân preferatele investitorilor în 2022

THEO-DORIAN BUFTEA, Vicepreşedinte Executiv Transilvania InvestmentsPiaţa de Capital / 3 mai 2022

La finalul unui trimestru cu o volatilitate ridicată adusă de evenimentele geopolitice şi acutizarea problemelor pe lanţurile de aprovizionare datorată unei efervescenţe a cererii, anul 2022 este departe de a-şi fi arătat toate "surprizele" pregătite pentru investitori.

Alex Cristescu

SUPLIMENT "PIEŢELE DE CAPITAL ÎN VREMURI DE RĂZBOI" / ALEX CRISTESCU, NOROFERT: "Investesc în majorări de capital, emisiuni de obligaţiuni şi plasamente private"

Piaţa de Capital / 3 mai 2022

"Ţelul meu este să înţeleg cât mai bine strategia de afaceri a unei companii şi abilitatea echipei de a o executa" "Am observat o ciclicitate istorică a schimbărilor socio-economice la fiecare 40 de ani; în 2030 se împlinesc 40 de ani de la căderea comunismului"  

Reporter: Care a fost primul dumneavoastră contact cu piaţa de capital şi cum aţi luat decizia să investiţi ?

Piaţa AeRO şi-a pierdut din atractivitatea avută în prima parte a anului trecut

SUPLIMENT "PIEŢELE DE CAPITAL ÎN VREMURI DE RĂZBOI" Piaţa AeRO şi-a pierdut din atractivitatea avută în prima parte a anului trecut

Piaţa de Capital / 3 mai 2022

Jumătate din acţiunile venite în ultimii ani pe Sistemul Multilateral al BVB - sub preţul ce a precedat listarea  

Aurelian Dochia: "A fost un optimism exagerat în piaţă, atât din partea companiilor, cât şi a investitorilor"

Adrian Mitroi, profesor de finanţe comportamentale: "AeRO este o piaţă fără istoric, care o face extrem de dependentă de presupuneri"

După o evoluţie uimitoare în prima parte a anului trecut, când plasamentele private erau suprasubscrise uluitor de repede şi orice acţiune creştea puternic imediat după listare, frenezia din Piaţa AeRO a dispărut.

Temele investiţionale - tot mai importante în climatul actual

SUPLIMENT "PIEŢELE DE CAPITAL ÎN VREMURI DE RĂZBOI" Temele investiţionale - tot mai importante în climatul actual

Piaţa de Capital / 3 mai 2022

Andre Cappon, CBM Group: "Gestiunea activă a portofoliului va reveni, probabil, la modă"  

Radu Puiu, XTB România: "Subiectul metaversului continuă să fie interesant, chiar dacă popularitatea lui s-a mai temperat"

Bogdan Maioreanu, eToro: "Energia verde este o temă care a apărut în aproape toate analizele privind modul în care se poate reduce dependenţa energetică a Europei de Rusia"

Globinvest - despre evoluţia pieţei, realizări şi aşteptări

SUPLIMENT "PIEŢELE DE CAPITAL ÎN VREMURI DE RĂZBOI" / ADVERTORIAL Globinvest - despre evoluţia pieţei, realizări şi aşteptări

Piaţa de Capital / 3 mai 2022

Măsurile luate de state în vederea minimizării efectelor pandemiei de COVID 19 declanşată în anul 2020 şi de stimulare a creşterii economice atât la nivel macro cât şi la cel al companiilor, succesele înregistrate în ceea ce priveşte campaniile de vaccinare şi diminuarea ratelor de răspândire a virusului, precum şi rezultatele bune anticipate de companii, au deteminat o menţinere a interesului investitorilor, astfel încât rezultatele oferite de pieţele de capital în anul 2021 au fost de excepţie.

Mircea Iliescu este Trainer & Financiar Advisor, fondator al site-ului BVBescu.ro. Are peste doisprezece ani de experienţă ca investitor la Bursa de Valori Bucureşti şi este autor al unor articole şi opinii preluate de principalele publicaţii financiare româneşti. De asemenea, participă la emisiuni TV de profil realizate de analişti financiari importanţi. Mircea este speaker şi organizator al evenimentului The Power Table, dedicat rezultatelor financiare trimestriale publicate de companiile listate la BVB şi organizator al evenimentului Earnings Report, dedicat rezultatelor financiare trimestriale pe pieţele externe.

SUPLIMENT "PIEŢELE DE CAPITAL ÎN VREMURI DE RĂZBOI" / MIRCEA ILIESCU, INVESTITOR: "Cred că investiţiile la bursă sunt foarte apropiate, ca abordare, de zona de M&A"

Piaţa de Capital / 3 mai 2022

"Întotdeauna când investesc sunt interesat de valoarea pe care o poate genera pe termen mediu şi lung o companie" "Regret că a trecut foarte mult timp până am decis să fac pasul ca investitor la bursă" 

Reporter: Care a fost primul dumneavoastră contact cu piaţa de capital şi cum aţi luat decizia să investiţi ?

Irina Cristescu

SUPLIMENT "PIEŢELE DE CAPITAL ÎN VREMURI DE RĂZBOI" / IRINA CRISTESCU, COUNTRY MANAGER XTB ROMÂNIA: "Alegerea brokerului potrivit este un pas esenţial în parcursul unui investitor"

Piaţa de Capital / 3 mai 2022

"Aliatul şi resursa principală pentru un investitor sau trader este platforma de tranzacţionare" "În topul preferinţelor clienţilor noştri se află instrumentele clasice, precum acţiunile şi ETF-urile cu deţinere" 

Reporter: Care sunt, în opinia dumneavoastră, cele mai importante criterii pe care trebuie să le aibă în vedere investitorii atunci când aleg un broker online şi/sau platformă de tranzacţionare? De ce?

Valentin Dragu a început să investească în instrumente ale pieţei de capital în anul 2007, pe când lucra la ING Bank, în departamentul de private banking. A petrecut o scurtă perioadă la City Bank, în Londra, iar acum lucrează în domeniul IT. A creat şi administrează grupul de Facebook numit Investitorul Corporatist, unde postează constant şi moderează discuţii despre investiţii şi pieţe de capital.

SUPLIMENT "PIEŢELE DE CAPITAL ÎN VREMURI DE RĂZBOI" / VALENTIN DRAGU, INVESTITOR PE PIAŢA DE CAPITAL: "Sunt un investitor cu un profil de risc ridicat, chiar agresiv"

Piaţa de Capital / 3 mai 2022

"Caut companii cu un avantaj competitiv clar, din industrii cu bariere ridicate de intrare" "Un începător este important să înveţe să îşi controleze emoţiile, aspect de care va avea nevoie în toată viaţa sa investiţională" 

Reporter: Care a fost primul dumneavoastră contact cu piaţa de capital şi cum aţi luat decizia să investiţi ?

Corneliu Manole, în vârstă de 41 de ani, consiliază investitori străini în domeniul relaţiilor guvernamentale (public affairs)şi comunicare strategică. A studiat istoria şi relaţii internaţionale, la Varşovia, Bruxelles şi Ankara.

SUPLIMENT "PIEŢELE DE CAPITAL ÎN VREMURI DE RĂZBOI" / CORNELIU MANOLE, INVESTITOR DE RETAIL: "Am ca obiectiv creşterea activelor portofoliului pe termen lung"

Piaţa de Capital / 3 mai 2022

"Companiile în care investesc trebuie să poată livra randamente superioare oricărui alt tip de investiţii cu risc similar"  

"Sunt investitor exclusiv pe Bursa de Valori Bucureşti, în aproape toate companiile din indicele BET şi câteva de pe segmentul AeRO"

"Unui începător i-aş recomanda să investească într-un indice de piaţă reprezentativ"

"Există multe provocări pentru o companie antreprenorială care alege piaţa de capital"

"Există multe provocări pentru o companie antreprenorială care alege piaţa de capital"

A CONSEMNAT EMILIA OLESCUPiaţa de Capital / 3 mai 2022

(Interviu cu Bogdan Florea, CEO Connections Consult) 

"Mi se pare contraproductiv să consult preţul acţiunii în fiecare moment al zilei", spune Bogdan Florea "Perspectivele pe termen mediu şi lung sunt chiar mai bune decât cele din momentul plasamentului privat", susţine CEO-ul Connections

Reporter: Cum se schimbă activitatea unei companii odată cu listarea la bursă?

Statul va vinde 20% din CE Oltenia până în 2026

PLANUL DE RESTRUCTURARE A COMPLEXULUI ENERGETIC Statul va vinde 20% din CE Oltenia până în 2026

M.G.Companii / 3 mai 2022

Producătorul de energie va putea folosi cărbune şi în anul 2030, dacă piaţa va întâmpina dificultăţi Compania va păstra o rezervă de capacitate de 1.000 de MW în cărbune 

Statul român s-a angajat să vândă 20% din Complexul Energetic Oltenia până la 31 decembrie 2026, se arată în Planul de Restructurare a Complexului Energetic Oltenia, aprobat de Comisia Europeană la finele lunii ianuarie şi publicat ieri, în formă detaliată, pe site-ul Comisiei.

Sursa foto: facebook.com/FlightFestivalTimisoara

Festival în care se îmbină muzica, arta şi tehnologia

O.D.Miscellanea / 3 mai 2022

Îmbinarea dintre artă şi tehnologie poate produce lucruri extraordinare. Flight Festival, primul festival din ţara noastră care îmbină muzica, arta şi tehnologia revine în 2022, cu o nouă ediţie, în intervalul 26 august - 11 septembrie, la Aerodromul Cioca şi în alte 10 locaţii din Timişoara.

Semnal pozitiv, turismul se redresează

Semnal pozitiv, turismul se redresează

O.D.Miscellanea / 3 mai 2022

Oamenii revin la vechile îndeletniciri, aici intră inclusiv turismul, după doi ani de pandemie. Paşii sunt mai timizi, la asta contribuie şi războiul din Ucraina, dar direcţia contează.

Primul şoc din piaţa obligaţiunilor Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al BVB

Primul şoc din piaţa obligaţiunilor Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al BVB

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 3 mai 2022

Titlurile Vivre rămân fără cumpărători, după ce compania a raportat o pierdere de 85 milioane de lei Auditorul are îndoieli semnificative privind capacitatea Grupului de a-şi continua activitatea în viitorul apropiat Vivre estimează că va obţine din nou profit în anul 2026  

Obligaţiunile retailerului online de mobilier şi decoraţiuni Vivre Deco erau în scădere cu 15% ieri, cu o oră înaintea sesiunii de tranzacţionare, după ce vineri, la finalul şedinţei bursiere, compania a raportat o pierdere masivă pentru anul trecut, iar auditorul pune sub semnul întrebării capacitatea grupului de a-şi continua activitatea.

Sarcofag antic, complet conservat, descoperit sub Catedrala Notre-Dame

Sarcofag antic, complet conservat, descoperit sub Catedrala Notre-Dame

A.V.Miscellanea / 3 mai 2022

Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor pregătitoare pentru reconstrucţia turnului bisericii, distrus de incendiul din 2019 

Mai multe morminte şi un sarcofag de plumb datând probabil din secolul al XIV-lea au fost descoperite de arheologi la catedrala Notre-Dame din Paris, în urma incendiului devastator din 2019, conform anunţului făcut luna trecută de Ministerul Culturii din Franţa.

Costurile de finanţare pentru stat, mediul privat şi populaţie, în creştere continuă

Costurile de finanţare pentru stat, mediul privat şi populaţie, în creştere continuă

M.G.Macroeconomie / 3 mai 2022

S-a încheiat epoca banilor ieftini? Dinamica creditării continuă să fie peste dinamica economisirii Radu Crăciun, director general BCR Pensii: "Nu vă temeţi de recesiune" 

Costurile de finanţare pentru stat, mediul privat şi populaţie au continuat să crească în ultima perioadă, iar dobânzile reale au început timid să ajungă din urmă inflaţia aflată la un maxim al ultimilor 18 ani.

Cîţu, atac la PSD şi mână întinsă către USR

Cîţu, atac la PSD şi mână întinsă către USR

O.D.Politică / 3 mai 2022

Ieşit din calculele politice, dar deţinând, încă, o funcţie importantă în stat, preşedintele Senatului, Florin Cîţu îşi continuă atacurile la adresa partenerului de guvernare şi are un discurs blând legat de fostul partener.

PSD a revenit la mici şi bere

TOT ÎNAINTE PSD a revenit la mici şi bere

O.D.Politică / 3 mai 2022

Vechile deprinderi sunt greu de abandonat, chiar şi atunci când e vorba de un partid şi nu neapărat de un om. Petrecerile cu mici şi bere din partea partidului, celebre cu 20-30 de ani în urmă, revin în viaţa publică.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 3 mai 2022

MACRO NEWSLETTER 3 mai 2022

Macroeconomie / 3 mai 2022

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală până la 5,9% în martie 2022, de la 6,2%, pe fondul unei creşteri anuale de 9,9% a creditului guvernamental, după un avans de 10,7% în luna anterioară, şi a unui avans de...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo