Semnal pozitiv, turismul se redresează

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Turism / 3 mai 2022

Semnal pozitiv, turismul se redresează

Oamenii revin la vechile îndeletniciri, aici intră inclusiv turismul, după doi ani de pandemie. Paşii sunt mai timizi, la asta contribuie şi războiul din Ucraina, dar direcţia contează. Grupul de turism TUI a înregistrat 1,3 milioane de rezervări în ultimele patru săptămâni, a declarat directorul general Fritz Joussen personalului companiei într-o scrisoare, indicând o redresare susţinută a sectorului după pandemia de Covid-19. Cea mai mare companie de turism din lume a raportat în martie 8,9 milioane de rezervări pentru perioada care se întinde din iarnă până la vara acestui an, pe măsură ce numărul turiştilor a crescut spre nivelurile pre-pandemice. "Două tendinţe sunt evidente: rezervările devin considerabil premium şi sunt făcute într-un termen considerabil mai scurt", a scris Joussen. El a spus că acest lucru este bun pentru cifra de afaceri, marje şi profitabilitate. TUI a declarat la începutul acestui an că rezervările pentru vacanţele de vară se apropie de nivelurile de dinainte de Covid-19, cu o redresare constantă în Marea Britanie, de când restricţiile şi regulile de testare au fost ridicate.

Pe de altă parte, Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC) susţine că sectorul ar urma să revină în 2023 la nivelul la care era înaintea pandemiei, iar ulterior va creşte într-un ritm care va fi superior celui înregistrat de Produsul Intern Brut mondial. Potrivit unui raport, în perioada 2022-2032, industria turismului şi călătoriilor ar urma să înregistreze o creştere medie anuală de 5,8%, faţă de un avans de 2,7% pentru PIB-ul mondial, şi va crea 126 de milioane de noi locuri de muncă. În 2019, turismul a fost responsabil pentru o zecime din PIB-ul şi locurile de muncă din întreaga lume însă pandemia de coronavirus a decimat această industrie evaluată la 9.600 de miliarde de dolari, reducând la jumătate valoarea producţiei şi lăsând 62 de milioane de persoane fără un loc de muncă. "Revenirea va fi atât de spectaculoasă încât sectorul se va recupera foarte puternic. Asta depinde desigur de redeschiderea Chinei", a declarat preşedintele WTTC, Julia Simpson, care a făcut un apel către toate guvernele să redeschidă graniţele. PIB-ul generat de industria turismului şi călătoriilor ar urma să ajungă la 8.350 de miliarde de dolari în acest an şi la 9.600 miliarde de dolari în 2023, revenind practic la nivelul la care era înaintea pandemiei. De asemenea, locurile de muncă din turism ar urma să revină la 300 de milioane în acest an şi la 324 de milioane în 2023, în apropiere de nivelul de 333 milioane de locuri de muncă înregistrate în 2019, a informat WTTC. Numai în regiunea Asia-Pacific, PIB-ul industriei ospitalităţii ar putea ajunge la 3.400 de miliarde de dolari în 2023, depăşind nivelul de 3.300 de miliarde de dolari înregistrat în 2019.

Comparativ cu America de Nord şi Europa, călătoriile au rămas în urmă în Asia-Pacific din cauza unor restricţii impuse la trecerea graniţelor în multe ţări din regiune.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb