Bogdan Drăgoi: Fondurile europene sunt o prioritate pentru România

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 24 februarie 2011

"Până în 2015, ţara noastră trebuie să absoarbă minim 90% din fondurile europene", a declarat Bogdan Drăgoi.

"Până în 2015, ţara noastră trebuie să absoarbă minim 90% din fondurile europene", a declarat Bogdan Drăgoi.

Absorbţia fondurilor europene este o prioritate pentru România, a declarat, ieri, Bogdan Drăgoi, secretar de stat la Ministerul Finaţelor Publice, în cadrul conferinţei "Anul financiar bancar 2011".

Domnia sa a precizat că până în 2015, ţara noastră trebuie să absoarbă minim 90% din fondurile europene. Secretarul de stat consideră că acest target este unul realist.

Bogdan Drăgoi a mai declarat că până acum, au fost depuse peste 25.000 de proiecte pentru atragerea fondurilor europene, a căror valoare se ridică la 47 de miliarde de euro. "Din evaluări, peste jumătate din proiectele depuse până acum, nu sunt eligibile", a precizat secretarul de stat. Domnia sa a adăugat că, în prezent, există 7.000 de proiecte contractate cu o valoare totală de 15 miliarde de euro, iar plăţile efective către beneficiari se ridică la suma de 1,9 miliarde de euro.

Bogdan Drăgoi a mai precizat că la Ministerul Finanţelor Publice exis-tă un plan de sancţionare a aplicanţilor pentru fondurile europene, care nu trimit la timp facturile lucrărilor efectuate. Dacă nu se trimit facturile lucrărilor efectuate din fondurile europene, nu se poate finaliza proiectul, pentru că beneficiarii nu mai primesc bani, potrivit lui Bogdan Drăgoi. "Fără factura de la beneficiarii proiectelor nu putem accesa cele 20 de miliarde de euro, puse la dispoziţia României de către Uniunea Europeană", a declarat Bogdan Drăgoi.

Întrebat în cât timp se face plata către beneficiari, după trimiterea facturii, Bogdan Drăgoi a răspuns că nu se poate face o medie generală a perioadei de timp.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da, d-le, nu ne mai jigniti cu aceste dezinformari. Ori traiesti pe luna, ori esti foarte perfid deoarece te faci ca nu stii ca beneficiarii asteapta dupa banii din prefinantari si rambursari cu lunile. Termenele de plata sut depasite cu peste 600 %!!!. Schibati regulile jocuui in mers, sunteti niste nesimtiti, voi astia de la ministerul de finante, care nu faceti platile catre beneficiari. Sa va fie rusine si in special tie, care nici macar nu meriti sa-ti mentionez numele pentru minciunile pe care le spui!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb