BOGDAN GROSU, AVOCAT: "Piaţa serviciilor suport s-a contractat semnificativ"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 24 decembrie 2014

Suprimarea invesţiilor în domeniul public şi "progresia reconfigurării specificului domeniului privat" al pieţei de avocatură au făcut ca sectorul serviciilor suport, în general, să se contracteze semnificativ, în opinia avocatului Bogdan Grosu, managing partener în cadrul casei de avocatură "Grosu şi Asociaţii".

Domnia sa ne-a precizat că, din acest motiv, piaţa pe care o reprezintă a scăzut ca volum, dar, sub această presiune, este pe cale să crească din punct de vedere al calităţii.

La nivelul sectorului avocaturii, eliberarea tensiunilor acumulate a fost reprezentată de unele rupturi de echipe, succedate de afirmarea unor noi brand-uri, după cum afirmă avocatul, adăugând: "Concentrarea pe nevoile clientului împreună cu eficientizarea proceselor de business sunt chestiuni ce se aud din ce în ce mai des în piaţă".

Referitor la societatea pe care o reprezintă, domnul Grosu ne-a spus: "În ceea ce priveşte structura noastră, lucrurile se menţin linear, deoarece portofoliul construit cu atenţie, în timp, îşi arată astăzi valoarea, susţinând organizaţia în aceste momente de nesiguranţă".

În ceea ce priveşte domeniul insolvenţei, volumul acestor proceduri este în scădere constantă şi blândă, dar subiectele sunt din ce în ce mai complexe, potrivit domnului Grosu, care ne-a spus că segmentul executărilor silite a evoluat similar cu insolvenţele.

Referitor la sectorul de M&A, unul dintre domeniile pe care activează avocaţii, avocatul spune că se aşteaptă să vadă "concentrări de forţe" pe zona de servicii, în mod special pe serviciile B2C.

Despre piaţa avocaturii, în general, Bogdan Grosu opinează: "În avocatură, mai mult decât în alte business-uri, nu există afacere care merge prost, ci doar business de care nu te ocupi suficient. Aşadar, cine va vrea şi va putea să stea focusat pe generarea de rezultate de calitate, va creşte. Cine nu, se va plânge că e criză".

Casa de avocatură "Grosu şi Asociaţii" nu a avut nevoie de restructurare, după cum ne-a spus domnia sa, apreciind că viziunea companiei sale presupune o specializare în funcţie de nevoile clientului şi nu o specializare pe domenii de avocatură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb