Platformă europeană de transport la cerere Bolt lansează azi trotinetele electrice şi în Cluj-Napoca, al doilea oraş din România în care serviciul devine disponibil după Bucureşti. Care sunt tarifele de deblocare şi transport, informează StartUpCafe.ro.
Potrivit sursei citate, compania introduce şi în Cluj noile sale trotinete electrice, construite după un design propriu, creat de inginerii Bolt din Estonia.
"A trecut mai puţin de o lună de la lansarea trotinetelor noastre în Bucureşti şi vedem deja cât de repede a prins acest serviciu, un motiv fiind faptul că este foarte bine adaptat condiţiilor şi restricţiilor curente. Trotinetele sunt un mijloc de transport individual, silenţios, ecologic, potrivit drumurilor scurte, care se adresează unui segment larg de public pentru că este uşor de folosit şi nu cere licenţă pentru condus. La Cluj, ca şi la Bucureşti, suntem prezenţi cu serviciile de ride-hailing, aşa încât extinderea ofertei cu alte tipuri de servicii şi categorii a fost naturală. Sperăm să replicăm şi aici succesul de la Bucureşti, unde deja sute de trotinete sunt folosite zilnic", a declarat Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.
Utilizatorii clujeni care au deja instalată aplicaţia Bolt vor vedea o pictogramă - trotinetă - în aplicaţie (colţul dreapta sus), după actualizarea acesteia. Atingerea pictogramei îi va duce în interfaţa de închiriere a trotinetelor. Persoanele care nu au încă aplicaţia Bolt instalată o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicaţia arată instrucţiunile de folosire a acestora şi cum să fie parcate în siguranţă la final.
Bolt le recomandă tuturor utilizatorilor să folosească dezinfectant de mâini şi / sau mănuşi atunci când se deplasează cu trotineta, precum şi cască de protecţie.
Deblocarea trotinetei electrice va costa 2 lei şi fiecare minut 0,6 lei. Acesta este un preţ valabil pentru perioada lansării.
Trotinetele vor fi amplasate în hub-uri de transport şi în alte locuri frecventate. La sosire, utilizatorii pot să parcheze trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferinţă lângă un loc de parcare pentru biciclete. Trotinetele pot fi lăsate în centrul oraşului, în zona marcată pe hartă, în aplicaţie. Dacă utilizatorul lasă trotineta în afara zonei desemnate, va fi penalizat cu suma de 150 de lei.
De asemenea, rezervarea şi pauza sunt tarifate cu 0,5 lei/minut. Utilizatorii pot rezerva o trotinetă pentru maximum 10 minute.
Bolt va distribui şi în Cluj sute de trotinete şi va adapta numărul acestora la cererea utilizatorilor, a mai anunţat compania. Trotinetele Bolt sunt dotate cu trackere GPS încorporate, pentru a furniza date despre locaţiile de preluare şi ridicare. În fiecare dimineaţă, Bolt va redistribui trotinetele către locurile desemnate, potrivit StartUpCafe.ro.