Bolt lansează trotinetele electrice în Piteşti

G.D.
Companii / 13 mai 2022

Bolt lansează trotinetele electrice în Piteşti

Bolt lansează serviciile de închiriere de trotinete electrice în Piteşti. Compania era deja prezentă în oraş cu serviciile de transport la cerere, conform unui comunicat remis redacţiei. Serviciile de închiriere de trotinete electrice sunt lansate susţinând obiectivele comunităţii locale, de introducere a unor soluţii de transport alternative - eficiente şi sustenabile.

Călin Leuştean, Micromobility Manager Bolt Romania, a declarat: "Lansăm trotinetele electrice în Piteşti pentru a oferi oamenilor un mijloc de transport individual, sustenabil, potrivit pentru drumurile scurte, intraurbane, o soluţie practică pentru evitarea traficului aglomerat. Ele vin în completarea serviciilor de transport la cerere pe care le oferim deja şi cu care piteştenii sunt deja familiari. Astfel, reuşim să îndeplinim misiunea noastră de a reda oraşele oamenilor. Trotinetele Bolt au succes în multe oraşe din ţară datorită bunei colaborări cu autorităţile în direcţia educării comunităţilor locale pentru folosirea lor corectă şi sigură iar acelaşi lucru ni-l dorim şi pentru Piteşti."

Potrivit sursei citate, la prima utilizare, aplicaţia Bolt arată instrucţiunile de folosire a trotinetelor electrice şi modul în care ele trebuie să fie parcate în siguranţă, la finalul curselor. Limita de vârstă minimă necesară pentru închirierea trotinetelor electrice este de 16 ani, iar utilizarea lor, din motive de siguranţă, este permisă unui singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulţi pasageri pe o trotinetă.

Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze "Modul începător" atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată şi să parcurgă cu atenţie setul de recomandări şi măsuri de siguranţă din aplicaţie. Acestea sunt extrem de simple şi utile, printre altele, utilizatorii fiind rugaţi:

să conducă şi să parcheze trotinetele numai în locurile permise;

să conducă în linie dreaptă, evitând virajele strânse, pe drumurile publice şi pe pistele de biciclete (în lipsa pistelor de biciclete, circulaţia este permisă numai pe sectoarele de drum cu viteză maximă de 50 km/h);

să aibă asupra lor un act de identitate atunci când folosesc o trotinetă.

De asemenea, aplicaţia le indică să NU folosească trotinetele:

pe ploaie sau vânt puternic, în condiţii de polei sau ceaţă;

dacă se află sub influenţa oricăror substanţe toxice;

pe trotuare, cu excepţia cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete.

Trotinetele reprezintă un mijloc rapid şi accesibil de transport, care ajută la decongestionarea traficului din oraş. De aceea, şi parcarea acestora este foarte importantă pentru menţinerea străzilor şi spaţiilor pietonale accesibile. Regulile de parcare corectă a trotinetelor în Piteşti le găsiţi aici. Printre altele, utilizatorilor li se recomandă să nu parcheze trotinetele:

pe trotuare cu lăţimea mai mică de 2 m (amplasarea/staţionarea se face în dispunere paralelă cu bordura, înspre carosabil, pe aliniamentul copacilor sau stâlpilor de pe trotuar, cu condiţia ocupării lăţimii maxime de 0,5 m din lăţimea trotuarului);

în perimetrul staţiilor de transport în comun, pe toată lungimea staţiei şi 5 m înainte şi după staţie;

pe aliniamentele clădirilor sau ale gardurilor;

în zona staţiilor de taxi, pe toată lungimea staţiei;

în dreptul trecerilor de pietoni, pe toată lungimea trecerii 5 m înainte şi după trecerea de pietoni;

în locurile de parcare special amenajate pentru autoturisme;

pe spaţiile verzi;

în intersecţii şi la mai puţin de 5 m de intersecţii;

pe gurile de canal/aerisire sau căminele aferente reţelelor edilitare subterane;

pe şantierele în lucru de pe domeniul public.

Cei care nu au deja instalată aplicaţia Bolt pentru serviciile de transport la cerere, pot să o descarce de pe Google Play, Apple Store sau HUAWEI AppGallery şi să o instaleze. După configurarea contului, vor vedea o pictogramă - trotinetă - în aplicaţie (colţul dreapta sus), iar atingerea acesteia îi va duce în interfaţa de închiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR. Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar preţul curselor este de 0,5 lei pe minut. Parcarea trotinetelor în afara zonelor desemnate este penalizată cu suma de 150 de lei, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb