Borbely: România nu accesează bani europeni din cauza procedurilor, nu a scandalurilor

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 25 iunie 2007

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Locuinţei, Borbely Laszlo, a declarat, vineri, la Tg. Mureş că afirmaţiile unor politicieni, potrivit cărora România nu accesează fonduri europene din cauza scandalurilor politice, sunt false, transmite NewsIn. El a spus că România nu va accesa bani mulţi în acest an din cauza procedurilor europene, care sunt similare în toate ţările şi care nu au nicio legătură cu politica internă.

Ministrul s-a întâlnit la Tg. Mureş cu directorul Regiunii de Dezvoltare VII Centru pentru a discuta despre Planul Operaţional Regional (POR), care presupune atragerea a 4,4 miliarde de euro ( 3,7 miliarde de euro de la UE şi restul cofinanţare), program care se va derula până în 2013. Borbely a spus că în 12 iulie va veni în România comisarul european pentru Politică Regională şi se va semna contractul cadru pentru Axa Prioritară 2, pentru care se vor aloca 630 de milioane de euro. Există deja 90 de proiecte, transferate din Programul PHARE, eligibile, dar nefinanţate din cauza epuizării sumelor.

Borbely Laszlo spera că în luna noiembrie să poată demara procesul de contractare pentru aceste proiecte. Axa prioritară 2 urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de trasport prin reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, a reţelei de străzi urbane şi construcţia/reabilitarea/ modernizarea şoselelor de centură.

Axa 1 beneficiază de cea mai mare finanţare din POR, 30% din totalul sumelor, respectiv 1,2 miliarde de euro. Axa prioritară 1 vizează sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, însă potrivit ministrului, nu sunt încă proiecte.

Axa prioritară 3 finanţează infrastructura socială şi o componentă specială se referă la extinderea serviciului de urgenţă SMURD, proiect în valoare de 99 de milioane de euro. Tot la această componentă intră şi construirea a 15 spitale judeţene pentru care vor fi alocate 173 milioane de euro.

Borbely a spus că Ministerul Sănătăţii nu a finalizat încă lista celor 15 spitale, dar a avut multe discuţii în contradictoriu cu MSP, deoarece "are extrem de multe nevoi, dar şi surse de finanţare". Borbely a spus că spitalele regionale nu vor primi fonduri prin POR. Celelalte axe prioritare 4, 5 şi 6 beneficiază de sume cuprinse între 2,65% şi 17%. O atenţie deosebită va fi acordată turismului, unde ar fi posibil să se aloce bani şi pentru reabilitarea staţiunilor balneoclimaterice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb