Bosch continuă să investească miliarde de euro în digitalizare

F.D.
Companii / 10 noiembrie 2022

Bosch continuă să investească miliarde de euro în digitalizare

Bosch rămâne în ofensivă în transformarea sa digitală: până în 2025, furnizorul de tehnologie şi servicii va investi 10 miliarde de euro în digitalizare şi conectivitate. Două treimi din această investiţie va fi direcţionată către dezvoltarea şi extinderea noilor tehnologii promiţătoare, cu accent pe sustenabilitate, mobilitate şi Industrie 4.0, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Pentru Bosch, digitalizarea prezintă oportunităţi majore în toate domeniile de afaceri", a declarat Dr. Stefan Hartung, preşedintele consiliului de administraţie Bosch, la conferinţa de anul acesta a industriei Bosch Connected World (BCW) AIoT de la Berlin. "Pe lângă noi tehnologii promiţătoare, vom investi în formarea şi dezvoltarea profesională a angajaţilor noştri, deoarece aceştia sunt cheia tehnologiei care asigură "tehnică pentru o viaţă", atât în prezent, cât şi în viitor", a spus Hartung. Pentru tehnologia viitorului mai îndepărtat, Hartung a anunţat, de asemenea, că Bosch a încheiat un parteneriat cu IBM, o companie de tehnologie cu sediul în SUA, în domeniul informaticii cuantice. Bosch intenţionează să utilizeze în următorii zece ani simularea materialelor prin calcul cuantic, pentru a găsi înlocuitori pentru metalele preţioase şi pământurile rare din cadrul sistemelor de propulsie neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, în motorul electric şi celulele de carburant.

Căutarea de soluţii sustenabile se accelerează

Conform sursei citate, Bosch aduce în această colaborare experienţa sa de mulţi ani în domeniul simulării materialelor care sunt deosebit de importante pentru utilizările industriale. În schimb, furnizorul de tehnologie şi servicii va obţine acces la flota IBM de peste douăzeci de computere cuantice avansate, disponibile prin cloud-ul IBM. Cu ajutorul generaţiilor viitoare de computere cuantice, Bosch îşi propune să calculeze proprietăţile materialelor noi în moduri care nu ar putea fi posibile pentru computerele convenţionale din punct de vedere al timpului sau al complexităţii. Pe măsură ce se va îmbunătăţi performanţa computerelor cuantice în viitorul mai îndepărtat, ar putea fi posibil să se tragă concluzii cu privire la proprietăţile specifice ale materialelor noi într-o fracţiune din timpul necesar computerelor convenţionale. Munca privind algoritmii cuantici pentru explorarea situaţiilor de interes vor implica cercetări efectuate de experţii Bosch, precum şi de cei din cadrul IBM. "Împărtăşim cu IBM experienţa noastră în simularea materialelor pentru domenii de utilizări foarte specifice şi, în schimb, obţinem o perspectivă mai aprofundată asupra puterii şi aplicabilităţii informaticii cuantice, inclusiv asupra hardware-ului. Împreună, ducem simularea cuantică la următorul nivel şi câştigăm un avantaj competitiv la nivel internaţional", a declarat Hartung. Pe lângă materialele noi pentru celulele de combustibil, Bosch este interesată şi de noi magneţi pentru motoarele electrice, care sunt mai uşori, mai compacţi, mai eficienţi şi mai uşor accesibili. Astfel de materiale noi promit să fie mai ecologice decât pământurile rare.

Tehnologii cuantice esenţiale pentru suveranitatea tehnologică

În materie de software pentru calculatoare cuantice, ştiinţa şi industria din Germania ocupă o poziţie puternică în competiţia globală cu SUA şi China. Institutele de cercetare de piaţă văd un mare potenţial în această tehnologie. Boston Consulting Group estimează că piaţa pentru informatica cuantică, inclusiv noile produse şi servicii, va valora până la 850 miliarde de dolari în următorii 15-30 ani. Prognozele pentru domeniul tehnologiei senzorilor cuantici sunt, de asemenea, promiţătoare: McKinsey preconizează că această piaţă va creşte până la 7 miliarde de dolari în anii următori. "Tehnologia cuantică este vitală pentru suveranitatea tehnologică a Europei. Este important să nu lăsăm în seama altor regiuni să se dezvolte singure, ci să deschidem zone industriale de aplicare şi să dezvoltăm fără întârziere modele de afaceri", a spus Hartung.

Bosch are în prezent aproximativ 30 de experţi care lucrează în domeniul tehnologiei senzorilor cuantici şi al informaticii cuantice. De la începutul acestui an, un startup Bosch lucrează pentru a accelera comercializarea senzorilor cuantici. Bosch desfăşoară cercetări în acest domeniu de ani de zile şi joacă un rol de lider la nivel internaţional. Senzorii cuantici, asemănător computerelor cuantice, au un potenţial imens. Aceştia ating o precizie fără precedent în comparaţie cu senzorii MEMS (pe bază de sistem microelectromecanic) convenţionali. În viitorul previzibil, va fi posibilă utilizarea acestora pentru a obţine o precizie de măsurare de 1.000 de ori mai mare. În medicină, de exemplu, senzorii cuantici vor putea ajuta la diagnosticarea mai precisă şi mai uşoară a afecţiunilor neurologice precum Alzheimer. De asemenea, aceştia vor putea simţi impulsurile nervoase şi, în acest fel, vor acţiona protezele medicale şi vor permite controlul pur şi simplu prin gândire în realităţile virtuale. "Prin activităţile noastre în domeniul senzorilor cuantici şi prin parteneriatul cu IBM în efortul nostru de cercetare, creăm o tehnologie care oferă ,Tehnică pentru o viaţă' în cel mai bun sens al său", a spus Hartung.

Sustenabilitatea este la doar un clic distanţă

Parteneriatul cu IBM subliniază importanţa pe care o au alianţele pentru transformarea digitală Bosch: acestea reprezintă o modalitate de a pune în comun forţele necesare pentru dezvoltarea rapidă şi cu succes a zonelor promiţătoare. Pentru a valorifica oportunităţile digitalizării şi pentru a juca un rol activ în modelarea lumii conectate, Bosch recrutează, de asemenea, în mod sistematic angajaţi cu experienţă aprofundată în IT şi software. În prezent, compania are aproximativ 40.000 de experţi de software, care lucrează în multe domenii de importanţă viitoare. Angajaţii noului startup Bosch Decarbonize Industries, de exemplu, dezvoltă o soluţie software care ajută întreprinderile industriale să atingă neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon. Soluţia va fi o platformă, dezvoltată în comun de Bosch şi furnizorul de energie EWE AG, care se va baza pe datele actuale de pe piaţa energiei, legislaţie şi alte surse pentru a arăta companiilor calea optimă către o sustenabilitate mai mare. Dacă sunt modificaţi parametri precum subvenţiile guvernamentale sau preţurile la energie, măsurile propuse sunt ajustate automat. Drept urmare, o foaie de parcurs pentru un viitor mai sustenabil este la doar un clic distanţă, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb