Bosch generează vânzări de peste un miliard de euro în sectorul electromobilităţii

G.U.
Companii / 9 septembrie 2021

Bosch generează vânzări de peste un miliard de euro în sectorul electromobilităţii

În domeniul electromobilităţii, Bosch înregistrează o creştere de două ori mai rapidă decât a pieţei şi anul acesta va genera vânzări de peste 1 miliard de euro, potrivit unui comunicat de presă. Această afacere continuă să se dezvolte într-un ritm accelerat: până în 2025, se preconizează că cifra vânzărilor va creşte de cinci ori.

"Electromobilitatea va deveni o afacere de bază pentru noi, iar mobilitatea fără CO2 o zonă de creştere. Transformăm provocările în oportunităţi: aşa facem lucrurile la Bosch", a declarat dr. Volkmar Denner, preşedintele consiliului de administraţie Bosch, la IAA Mobility 2021 de la Munchen. Aceste domenii de dezvoltare includ, de asemenea, conducerea automatizată. Asistenţa la condus este baza pentru toate nivelurile de conducere automatizată. Cu o rată de 40 de procente, liderul de piaţă Bosch înregistrează o creştere mai rapidă decât a pieţei şi în acest domeniu. Poziţia sănătoasă a companiei în domeniile electromobilităţii şi conducerii automatizate o ajută să se menţină cu succes într-un mediu de piaţă marcat de criza Covid, lipsa cipurilor şi transformarea şi mai rapidă a sferei mobilităţii: veniturile din vânzări ale sectorului său de activitate Soluţii de mobilitate vor creşte anul acesta cu 10 procente. "Bosch este un lider în materie de tehnologie, iar acest lucru înseamnă succes în afaceri", a spus Denner.

Conducere electrică - un progres major datorită înaltei tehnologii Bosch

Potrivit comunicatului, electromobilitatea va fi capitolul următor al poveştii de succes Bosch. Cu investiţii iniţiale în valoare de 5 miliarde de euro până în prezent şi cele mai eficiente soluţii pentru sisteme de propulsie electrice de pe piaţă, compania îşi aduce contribuţia pentru un progres major al acesteia. Doar anul acesta, la investiţiile iniţiale vor fi adăugate încă 700 de milioane de euro. Bosch se consideră o companie proactivă care modelează viitorul. "Ne pregătim pentru creşterea cererii de autovehicule electrice în lumea întreagă. La nivel mondial, ne aşteptăm ca 60 de procente din numărul total al autovehiculelor nou înmatriculate în 2035 să fie electrice", a declarat dr. Stefan Hartung, membru al consiliului de administraţie şi preşedinte al sectorului de activitate Soluţii de mobilitate. În materie de e-bikes Bosch demonstrează de zece ani că inovaţia poate crea pieţe noi. Obiectivul companiei este de a modela mobilitatea viitorului în cadrul întregii game. "Trebuie să fie ecologică, dar în acelaşi timp şi accesibilă şi atrăgătoare şi nu în ultimul rând să respecte obiectivele ambiţioase stabilite de UE", a adăugat Denner. "Numai în acest fel va fi asigurată mobilitatea oamenilor şi a mărfurilor şi în viitor." Pentru a realiza acest lucru, Bosch continuă să urmărească o abordare neutră din punct de vedere tehnologic, oferind soluţii ecologice la nivel global pentru toate tipurile de mobilitate, în conformitate cu cerinţele politicii naţionale. Bosch nu investeşte doar în sistemele de propulsie electrice cu baterii, ci şi în cele pe bază de celule de combustie şi s-a implicat în proiecte ale clienţilor din China, S.U.A. şi Europa. Primele camioane cu tehnologie Bosch circulă deja pe şoselele din China.

În cazul conducerii electrice, reîncărcarea joacă un rol decisiv. La Munchen, Bosch prezintă în premieră un nou cablu flexibil de încărcare pentru autovehiculele electrice. Acesta dispune de tehnologie de control şi siguranţă integrată şi adaptoare pentru prize de Tip 2 şi de uz casnic. Poate asigura reîncărcarea chiar şi de la o priză de 230 V, fără a fi necesară caseta de control uzuală integrată în cablu, ceea ce înseamnă că are o greutate mai mică de trei kilograme, cu aproximativ 40 de procente mai mică decât a cablurilor de încărcare convenţionale cu casetă de control. Şi pentru a scuti şoferii de corvoada de a căuta staţii de încărcare în timpul călătoriilor, serviciul de reîncărcare pe bază de internet Bosch le oferă acces la peste 200.000 de locuri de încărcare în Europa şi inclusiv plata fără probleme.

Conducere autonomă: Bosch oferă totul, dintr-o singură sursă

Unităţi de control de domeniu, senzori, inteligenţă artificială: portofoliul Bosch include toate elementele conducerii automatizate, iar compania are aproximativ 5.000 de ingineri care lucrează la toate nivelurile sale. Nu în ultimul rând, printre aceste elemente se numără funcţiile de asistenţă îmbunătăţite, care permit şoferilor să îşi ia mâinile de pe volan. Iar funcţiile de conducere fără şofer sunt, de asemenea, disponibile datorită tehnologiei Bosch. "Cu proiecte pilot în domeniile parcării automate cu valet, Bosch a stabilit standarde în Germania şi S.U.A.", a spus Denner. Bosch şi lucrează deja cu Mercedes-Benz şi alţi parteneri la implementarea acestei funcţii în parcarea P6 din aeroportul din Stuttgart. Noul Mercedes-Benz S-Class este primul vehicul de producţie din lume care prezintă tehnologia necesară pentru acest lucru. Pentru ca vehiculele fără şofer să poată naviga prin comanda smartphone-ului către un loc de parcare rezervat, Bosch echipează parcarea cu tehnologie precum camerele video cu instalare fixă. Se preconizează că alte 1.000 de parcări vor urma acest exemplu, până în 2025. În opinia Bosch, conducerea automatizată este mai presus de orice aspect care ar putea face traficul rutier mai sigur, având în vedere întregul confort suplimentar asociat unor astfel de evoluţii. Bosch a fost întotdeauna un deschizător de drumuri în materie de sisteme, care variază de la controlul electronic al derapajului şi până la frânarea automată de urgenţă, şi continuă să urmărească obiectivul conducerii fără accidente. În acelaşi timp, compania oferă software-uri inovatoare ca bază pentru inteligenţa pe care trebuie s-o aibă autovehiculele. "Chiar şi în mobilitatea viitorului dominată de software, expertiza noastră profundă în sisteme va fi un avantaj: Bosch este la fel de în elementul său în universul electronicii de bord, precum şi în cel al internetului lucrurilor, cu care vor fi conectate autovehiculele", a declarat Denner.

Conducere conectată - Bosch dă dovadă de gândire nonconformistă

După cum a preconizat Bosch în urmă cu zece ani, autovehiculele se transformă din ce în ce mai mult în noduri de internet. În viitor, software-ul va fi la fel de important precum performanţa sau eficienţa sistemului de propulsie. Bosch conturează în mod activ această schimbare. Iar compania este bine poziţionată pentru acest lucru: aproape jumătate din angajaţii din Cercetare şi Dezvoltare, din sectorul de activitate Soluţii de mobilitate sunt ingineri software. Chiar şi bicicleta devine parte a internetului, după cum evidenţiază noua aplicaţie Bosch eBike Flow. De exemplu, permite actualizarea software-ului din cadrul componentelor sale. În plus, integrarea software devine din ce în ce mai importantă, iar Bosch are expertiza necesară şi în acest domeniu. Să luăm, de exemplu, computerele pentru infotainment: până în 2025, puterea lor de calcul şi complexitatea software-ului se vor dubla. Bosch asigură funcţionarea fiabilă a ansamblului diferitelor module software. În plus, în materie de conectivitate, ideile companiei depăşesc cu mult autovehiculele. "Preocupările Bosch nu se limitează doar la autovehicule, ci este familiarizat şi cu mediul din fabrică şi cel de acasă. Nu avem egal în materie de interconectare a diferitelor domenii", a spus Hartung. Din aprilie anul acesta, modelele Mercedes-Benz cu asistent vocal MBUX sunt şi centre de comandă pentru aplicaţiile Bosch pentru case inteligente. Este suficientă o comandă vocală din scaunul şoferului pentru a contacta casa inteligentă şi a stinge luminile, deschide jaluzelele şi controla încălzirea. Toate acestea demonstrează că tehnologia Bosch deschide calea către o mobilitate sustenabilă, sigură şi captivantă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb