BOTOŞANI: Prefectul anunţă o îmbunătăţire a tranzitului camioanelor prin PTF Stânca-Costeşti

V.G.
Miscellanea / 20 august 2022

Prefectul anunţă o îmbunătăţire a tranzitului camioanelor prin PTF Stânca-Costeşti

Prefectul judeţului Botoşani, Sorin Cornilă, a declarat, astăzi, că situaţia tranzitului camioanelor prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca-Costeşti s-a îmbunătăţit în ultimele 24 de ore, potrivit Agerpres.

El a efectuat, astăzi de dimineaţă, o nouă vizită de lucru în PTF Stânca, pentru evaluarea situaţiei referitoare la fluxul de trecere a frontierei de către camioanele cu marfă, iar la finalul acesteia a constatat o îmbunătăţire a situaţiei pe fondul unei activităţi continue a angajaţilor Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), cei care asigură controlul fito-sanitar la frontieră.

"Capacitatea de procesare a camioanelor este în creştere, pe parcursul nopţii trecute au fost îndeplinite formalităţile vamale pentru 21 de camioane, faţă de noaptea precedentă când nu s-a lucrat, deoarece programul reprezentantului DSVSA era doar până la ora 20,00. Reprezentanţii Biroului Vamal de Frontieră Stânca-Costeşti urmează să se organizeze mai bine. Asta aştept de la ei şi asta le-am solicitat. Monitorizez în continuare evoluţia, fiind o situaţie în dinamică. Îmi doresc ca pe parcursul zilei de astăzi (sâmbătă - n.red.) să avem o îmbunătăţire în comparaţie cu zilele anterioare. Din păcate, logistica de aici nu este pentru un flux foarte mare de tranzit. Încerc să găsesc soluţii împreună cu cei de la Vamă şi de la Poliţia de Frontieră ca să fluidizăm această trecere pe barajul de la Stânca- Costeşti, baraj care este un obiectiv strategic motiv pentru care nu este permisă staţionarea", a afirmat Cornilă.

Aproximativ 200 de camioane cu marfă, în special cereale din Ucraina, aşteptau, vineri, la ieşirea din Republica Moldova, efectuarea formalităţilor din ieşire din ţară şi de intrare pe teritoriul României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb